Cupido als dringende reden voor ontslag

Binnenkort is het weer 14 februari, de dag van de liefde. Maar wat nou als cupido zijn pijlen richt op jouw patiënt en er dus een romance ontstaat tussen een patiënt en zijn/haar hulpverlener. Wat als dit ontslag als resultaat heeft? Alles is toegestaan in liefde en oorlog, maar binnen het arbeidsrecht ligt een liefdesrelatie toch net even iets anders (of gevoeliger). Deze blog gaat niet over een tik op de billen door je leidinggevende, maar over échte liefde tussen twee mensen en waar het arbeidsrecht zich dan mee bemoeit.

Mag een hulpverlener verliefd worden op de patiënt?
Liefde maakt blind, maar niet voor jouw werkgever. Als je werkgever achter de romance komt, dan zal hij jouw roze bril afdoen met een ontslag op staande voet en/of andere disciplinaire maatregelen. In sommige gevallen gaat het zelfs zover dat er aangifte wordt gedaan en je BIG registratie wordt ontnomen.

Gevolgen van een romance
Helemaal vervelend wordt het als de liefde niet meer van twee kanten komt en je patiënt melding maakt van de affaire. Je ex-geliefde heeft dan sterke troeven in handen om zich te revancheren.  Als de werkgever door je ex-geliefde wordt gewezen op de relatie tussen jullie zal de werkgever jou schorsen en een uitgebreid onderzoek doen naar de feitelijke gang van zaken. Alle ‘ins en outs’ (dit kun je letterlijk opvatten) van jullie romantische rendez-voustjes worden dan in geuren en kleuren uitgespit door werkgever. Vooral met moderne media zoals whatsapp is een verhaal soms makkelijk te reconstrueren, terwijl foto’s meer zeggen dan 1000 woorden. Als er ook maar een schijn van een relatie naar voren komt, dan ben je als werknemer de pineut. Je bent er immers voor de gezondheid van de patiënt en een gebroken hart wordt altijd in jouw nadeel uitgelegd.

Dringende reden
Een dringende reden kan een ontslag op staande voet opleveren. Dringende redenen zijn bijvoorbeeld werknemers die stelen, iemand mishandelen of beledigingen en bedreigingen.  Je denkt dan dus helemaal niet aan liefde of verliefdheid. Toch kan dat het gevolg zijn als je de amoureuze gevoelens toelaat op je werk.

Laat je snel bijstaan door een advocaat
Voorkomen is beter dan genezen, maar als de vlinders in je buik hebben plaatsgemaakt voor een ontslag op staande voet kun je contact opnemen met een arbeidsrecht advocaat. Wij als gespecialiseerde arbeidsrecht advocaten maken het regelmatig mee.

Herken jij deze situatie waarbij je als werknemer wordt geschorst, er een disciplinair onderzoek volgt of jij ontslag krijgt vanwege je liefdesleven? Neem dan contact met ons op. Je kan ons bereiken door te bellen naar 010 423 00 19 of door te mailen naar info@debrouweradvocaten.nl. Daarnaast kan je het contactformulier op onze website invullen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Meer weten over arbeidsrecht? lees dan de blog: “Bedrijfsongeval? Laat u niet afschrikken!