Arbeidsrecht advocaat

Bent u ontslagen? Heeft u hulp nodig bij uw ontslag? Of bent u op zoek naar een ontslagrecht advocaat? Heeft u in dit proces hulp nodig van een arbeidsrecht advocaat? Een werkgever mag u niet zomaar ontslaan, hij heeft zich te houden aan de regels uit het ontslagrecht. Tijdens een ontslagprocedure kan het gebeuren dat beide partijen er samen niet uitkomen. Wanneer dit het geval is, kan er gekozen worden voor een ontslagprocedure via het UWV of de kantonrechter te starten. Schakel tijdig een arbeidsrechtsspecialist van De Brouwer Advocaten in. Deze heeft ruime ervaring met ontslagzaken en kan u uitstekend bijstaan in uw zaak.

Wanneer u een conflict met uw baas heeft, is het verstandig om een arbeidsrecht advocaat in de arm te nemen in Nederland. Heeft u ontslag genomen en wordt het door de werkgever betwist? Of is er discussie ontstaan over de manier van ontslag nemen? Bent u op zoek naar advocaat of bemiddelaar die u kan bijstaan tijdens een conflict met uw werkgever? Wacht niet te lang en schakel tijdig een arbeidsrecht advocaat in van De Brouwer Advocaten. Onze specialisten hebben ruime ervaring als het gaat om ontslagzaken en kunnen u bijstaan in uw zaak. Schakel in een zo vroeg mogelijk stadium een arbeidsrecht advocaat in.

Maak een afspraak

Heeft u vragen over of bent u op zoek naar een arbeidsrecht advocaat? Neem gerust contact met ons op. In de afgelopen 20 jaar hebben de advocaten van De Brouwer meer dan duizend werknemers & werkgevers bijgestaan in hun gevecht tegen de gevolgen van een arbeidsconflict.

 • De Brouwer Advocaten is een advocatenkantoor dat zich onderscheidt door het hoge niveau van dienstverlening en betrokkenheid bij haar cliënten, werknemers en de samenleving.
 • Wij bieden uitgebreide vakkennis en meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van arbeidsrecht, letselschade en personen- en familierecht.
 • Client heeft na een intake binnen 24 uur een concept processtuk in de mail.
 • Heldere tarieven en afgesproken prijzen, duidelijkheid over tarieven.

Arbeidsconflict

In het geval van een arbeidsconflict is het erg belangrijk om een erkende bemiddelaar in handelszaken in te schakelen. Wij hebben specialisten die al meerdere jaren in het vak zitten en dagelijks met ontslagsituaties te maken hebben. Zij zijn uitermate geschikt om u te begeleiden. Heeft u vragen over uw ontslagsituatie, aarzel dan niet om ons te benaderen voor een persoonlijk gesprek.

 

Ontslag

Wanneer u wordt geconfronteerd met een ontslag, kunnen hier verschillende redenen of oorzaken voor zijn. Een situatie kan zijn:

 • Ontslag op staande voet
 • Tijdens ziekte of zwangerschap
 • Wegens een verstoorde werkrelatie
 • Wegens faillissement of reorganisatie
 • Met wederzijds goedvinden
 • Om bedrijfseconomische redenen
 • Ontslag in de proeftijd

Neem contact op

 

Arbeidsrecht advocaat, verschillende specialismen

Er zijn binnen het arbeidsrecht tal van specialismen te onderscheiden. Denk hier bijvoorbeeld aan het opstellen van arbeidsovereenkomsten, het beëindigen van een arbeidsovereenkomst, overnames van bedrijven en omgaan met ziekte en re-integratie. Hier heeft u bijvoorbeeld een arbeidsovereenkomst advocaat voor nodig. Dit zijn allemaal zaken die binnen verschillende specialismen van arbeidsrecht vallen. Welke vraag u ook heeft over de wet of welke situatie bij u past, het is altijd verstandig om advies te vragen van een arbeidsrecht advocaat.

Zo wordt bijvoorbeeld aangeraden om een arbeidscontract door een specialist op te laten maken. Dit kan helpen om een betere werkgever te zijn. Het is een bindend document waarin duidelijk wordt gemaakt wat er van personeel wordt verwacht maar ook wat het personeel van de werkgever mag verwachten, denk hierbij aan het loon dat je als werknemer krijgt. Met de juiste gegevens is een arbeidscontract de juiste manier om een goede relatie tussen beide partijen aan te gaan. Een vaststellingsovereenkomst advocaat kan u bijvoorbeeld helpen wanneer uw baas de beslissing heeft genomen om de samenwerking niet meer voort te zetten. De In deze overeenkomst worden verschillende afspraken vastgelegd over de beëindiging van het arbeidscontract. In deze overeenkomst staan zaken zoals de einddatum van het contract, mogelijke ontslagvergoeding en het uitbetalen van bijvoorbeeld vakantiedagen. Belangrijk is dat deze overeenkomst waterdicht is zodat u niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

Het kan overigens ook zo zijn dat in de arbeidsovereenkomst een concurrentiebeding is opgenomen. Een concurrentiebeding verbiedt de werknemer om concurrerende werkzaamheden uit te voeren. Dit kan gelden voor zowel tijdens als na de arbeidsovereenkomst. Heeft u dit bijvoorbeeld in uw arbeidsovereenkomst staan en wilt u dit aanvechten samen met een arbeidsrechtadvocaat? Wij adviseren dan een gespecialiseerde concurrentiebeding advocaat in te schakelen. Wij kijken graag met u mee naar wat uw mogelijkheden zijn.

Bij een overname van een bedrijf komt een ander specialisme of type recht kijken, het is een uitzonderlijk proces. Dit heeft veel meer raakvlakken met het ondernemingsrecht en het is verstandig om ook bij dit proces een van onze experts met u mee te laten kijken. Gaat het om de overname van een besloten vennootschap of heeft het bedrijf een andere rechtsvorm? Hoe is de financiële positie van het bedrijf dat wordt overgenomen? Zijn er nog openstaande claims uit het verleden? Wat is de juridische status van lopende contracten? Het zijn allemaal belangrijke vragen en factoren die een rol spelen in het overname proces.

Bij ziekte van werknemers rusten er bepaalde verplichtingen op zowel de werknemer als de werkgever. Deze verplichtingen moeten waar mogelijk leiden tot re-integratie. Hier is het zowel voor beide partijen van belang dat de juiste maatregelen worden genomen. Er kunnen situaties ontstaan waarbij een werknemer niet meewerkt aan re-integratie of de werkgever kan onvoldoende inspanningen leveren om re-integratie mogelijk te maken. Onze arbeidsrechtsspecialisten kunnen u in deze situaties bijstaan.

Waarom kiezen voor De Brouwer Advocaten Rotterdam?

Heeft u na het lezen van deze informatie vragen of wilt u een arbeidsrecht advocaat inschakelen voor het afhandelen van vragen rond arbeidsrecht? Onze beste advocaat in arbeidsrecht helpt u graag. Wij geven u graag juridisch advies omtrent arbeidsrecht. U kunt een bericht achterlaten via ons contactformulier of neem via email of telefoon contact met ons op via info@debrouweradvocaten.nl of telefonisch via 010-423 00 19. Ons kantoor is op werkdagen te bereiken tussen 09:00 en 17:00. Het is belangrijk om, ingeval van een arbeidsconflict en de wet, een erkende bemiddelaar in handelszaken onder de arm te nemen. Ons kantoor kent specialisten die al jaren in het vak zitten en elke dag ontslagsituaties begeleiden. Op basis van onze ervaring ontwikkelden we een super handig online platform: ontslag-balie.nl. Duizenden mensen vinden hier elke maand een antwoord op al hun ontslagvragen. Aarzel niet om ons te contacteren voor een persoonlijk gesprek.

Neem contact op

Kosten

Voor juridische bijstand in een procedure kunt u bij ons kiezen voor een vast prijsafspraak of voor een vast uurtarief. De Brouwer Advocaten staat zowel werkgevers als werknemers bij. Doordat wij beide kanten van de medaille kennen, kunnen wij goed inschatten hoe lang een zaak ongeveer duurt. Dit betekent dat wij u vooraf duidelijkheid kunnen geven over een vaste prijs voor een bepaalde zaak. Onze arbeids advocaat helpt u graag.

Wat klanten over ons zeggen:

Vriendelijk, “to-the-point”, en fijn adviserend. Men mag zich zeer welkom voelen bij de heer de Boer. Whats-app contact is een aanvulling op uw service.

R. Boudar

21/09/2018

TOP advocaten bureau fijn om mee te werken.

I. Cinar

23/05/2019

De kordate manier van optreden van mevrouw Van Buuren. Snelle, resolute en adequate reacties richting de wederpartij.

D. de Haan

02/10/2019

De snelheid en zekerheid in de verwerking van het bestand. Ik vond het fantastisch. U hebt me over alles geïnformeerd en ik heb veel geleerd.

T. Bosman

19/06/2019

Prettig advocatenkantoor, heel vriendelijk, goed bereikbaar, snel antwoord op vragen, snelle responstijd.

V. da Silva

29/05/2019