Advocaat alimentatie

Wanneer u te maken krijgt met een scheiding zijn er praktische zaken die geregeld moeten worden. Een wezenlijk onderdeel hiervan is alimentatie. Heeft u of uw (binnenkort) ex-partner na het afhandelen van de scheiding te weinig inkomen om van rond te komen? Dan is het in veel gevallen aan degene met het meeste inkomen om alimentatie te betalen. Verder zijn er verschillende soorten alimentatie te onderscheiden, partneralimentatie en kinderalimentatie. Komt u in een situatie terecht waar u met elkaar over alimentatie moet praten? Komt u hier met elkaar niet uit of heeft u vragen over deze materie, dan kan De Brouwer Advocaten u hierin ondersteunen.

Maak een afspraak

Heeft u vragen of een advocaat nodig? Neem gerust contact met ons op.

  • De Brouwer Advocaten is een advocatenkantoor dat zich onderscheidt door het hoge niveau van dienstverlening en betrokkenheid bij haar cliënten, werknemers en de samenleving.
  • Wij bieden uitgebreide vakkennis en meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van arbeidsrecht, letselschade, personen- en familierecht.
  • Cliënt heeft na een intake binnen 24 uur een concept processtuk in de mail.
  • Heldere tarieven en afgesproken prijzen, duidelijkheid over tarieven.

 

Wat is alimentatie?

Bij een echtscheiding wordt een huwelijk beëindigd en vervallen de meeste plichten die de wet aan een huwelijk verbindt. Een van de plichten blijft echter wel overeind en dat is de onderhoudsplicht. Dit betekent dat beide partijen ook na de scheiding verplicht blijven om voor elkaar en eventuele kinderen te zorgen. Onderhoudsplicht en de daaruit voortvloeiende alimentatie (bij scheiden) is van toepassing op partners die door een huwelijk of door een geregistreerd partnerschap aan elkaar zijn verbonden. Verder bestaat er een onderhoudsplicht tussen ouders en kinderen, dit noemen we kinderalimentatie. Meer informatie over kinderalimentatie vindt u op onze specifieke pagina.

Alimentatie is een bijdrage in de kosten van levensonderhoud. Wanneer het gaat om echtscheiding zegt de onderhoudsplicht dat één van de partijen blijft bijdragen aan de kosten van levensonderhoud van de andere partij. Zoals eerder beschreven kan het om partneralimentatie of kinderalimentatie gaan. De eerste stap is het vaststellen van de hoogte van de alimentatie die mogelijk betaald moet gaan worden. Wilt u hulp bij het vaststellen van de hoogte van de alimentatie of betaalt u al alimentatie en wilt u deze wijzigen? Dan kunt u contact opnemen De Brouwer Advocaten. Wij kunnen u ook helpen als echtscheidingsadvocaat

 

Soorten alimentatie

Alimentatie kan worden voldaan door bepaalde kosten over te nemen, denk dan aan de energierekening of het betalen van de hypotheek. In de praktijk wordt vaak gekozen voor het periodiek overmaken van een geldbedrag. Bij alimentatie zijn er twee varianten te onderscheiden. Het kan gaan om kinderalimentatie of om partneralimentatie.

Kinderalimentatie is ervoor om te zorgen dat kinderen na een echtscheiding er niet financieel op achteruit gaan. Het geldbedrag is een bijdrage aan de opvoeding en verzorging van een kind. Kinderalimentatie blijft van kracht tot het kind 21 jaar oud is en de hoogte hiervan kan door de partners samen afgesproken worden in het ouderschapsplan.

Partneralimentatie is er om een eventueel verschil in inkomsten na scheiding tussen beide partners op te vangen. U heeft er recht op als u na de scheiding onvoldoende inkomsten heeft om in uw levensonderhoud te voorzien. Ook hiervoor geldt dat de hoogte van het bedrag door beide partners overeengekomen moet worden.

Deze afspraken worden vastgelegd in een echtscheidingsconvenant. Komt u er samen met uw (ex-)partner niet uit wat betreft alimentatie, dan is het verstandig om een mediator of advocaat in te schakelen. De Brouwer Advocaten kan u in dergelijke zaken bijstaan.

 

Contact en kosten

Wilt u ons inschakelen voor juridische bijstand in een procedure rond alimentatie? Of bent u op zoek naar een letselschade advocaat of familierecht advocaat? U kunt kiezen voor een vaste prijsafspraak of voor een vast uurtarief. Wilt u na het lezen van deze informatie meer weten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via telefoonnummer: 010 423 00 19 of laat een bericht achter via ons contactformulier. Ons kantoor is op werkdagen bereikbaar tussen 09.00 en 17.00 uur. U kunt ons ook mailen via info@debrouweradvocaten.nl. 

Wat klanten over ons zeggen:

Vriendelijk, “to-the-point”, en fijn adviserend. Men mag zich zeer welkom voelen bij de heer de Boer. Whats-app contact is een aanvulling op uw service.

R. Boudar

21/09/2018

TOP advocaten bureau fijn om mee te werken.

I. Cinar

23/05/2019

De kordate manier van optreden van mevrouw Van Buuren. Snelle, resolute en adequate reacties richting de wederpartij.

D. de Haan

02/10/2019

De snelheid en zekerheid in de verwerking van het bestand. Ik vond het fantastisch. U hebt me over alles geïnformeerd en ik heb veel geleerd.

T. Bosman

19/06/2019

Prettig advocatenkantoor, heel vriendelijk, goed bereikbaar, snel antwoord op vragen, snelle responstijd.

V. da Silva

29/05/2019