Advocaat ontslagrecht

Wij geven u graag passend advies wanneer het gaat om (mogelijk) ontslag. Schakel daarvoor een gespecialiseerde advocaat ontslagrecht van De Brouwer Advocaten Rotterdam in. Wanneer u als werknemer of als werkgever te maken krijgt met ontslag, dan zijn er meerdere belangen die spelen en in veel gevallen zijn deze belangen tegengesteld. Een (mogelijk) ontslag is voor beide partijen in veel gevallen een vervelende situatie. Het is verstandig om in gesprek te gaan met een ontslagrecht advocaat. De acties en handelingen die in het traject naar het ontslag worden genomen kunnen de uitkomst bepalen. Het maakt hier niet uit of het gaat om een ontslagprocedure of ontslagregeling. Daarom kunnen wij niet genoeg benadrukken dat het van belang is om tijdig een ervaren advocaat in te schakelen.

Ontslagrecht valt binnen het Nederlandse arbeidsrecht. Het gaat binnen dit recht om complexe materie en regels die regelmatig veranderen, daarom is het goed om een ervaren specialist in de hand te nemen. Onze advocaten kunnen proactief naar uw situatie kijken en handelen. Een gespecialiseerde advocaat ondersteunt u tijdens het traject naar een ontslag toe of zij kunnen uw belangen behartigen tijdens het ontslag.

Maak een afspraak

Heeft u vragen over ontslagrecht? Neem gerust contact met ons op. In de afgelopen 20 jaar hebben de advocaten van De Brouwer meer dan duizend werknemers & werkgevers bijgestaan in hun gevecht tegen de gevolgen van een arbeidsconflict.

  • De Brouwer Advocaten is een advocatenkantoor dat zich onderscheidt door het hoge niveau van dienstverlening en betrokkenheid bij haar cliënten, werknemers en de samenleving.
  • Wij bieden uitgebreide vakkennis en meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van arbeidsrecht, letselschade en personen- en familierecht.
  • Client heeft na een intake binnen 24 uur een concept processtuk in de mail.
  • Heldere tarieven en afgesproken prijzen, duidelijkheid over tarieven.
  • Bij erkende aansprakelijkheid is de client ons geen honorarium verschuldigd.

Mogelijke redenen

Er zijn tal van redenen te noemen die een ontslag als gevolg kunnen hebben. Zo kan dit ten gevolge van bedrijfseconomische redenen zijn, op grond van slecht functioneren, arbeidsongeschiktheid, ziekte of wegens faillissement. Voor iedere situatie zal er goed naar het ontslagrecht gekeken moeten worden en is er een andere aanpak nodig. Onze advocaten zijn gespecialiseerd in het ontslagrecht en weten raad met iedere situatie. Een ontslag advocaat van De Brouwer Advocaten kijkt graag met u mee.

In veel gevallen zal er gekeken moeten worden naar een passende vergoeding voor een werknemer. Deze vergoeding dient als compensatie voor het toekomstige inkomstenverlies. Opsomming veranderen naar: Deze vergoeding is onder andere afhankelijk van de situatie van de werknemer, de bruto beloning per maand en het aantal dienstjaren.

Er zijn ook situaties waarin het voor een werkgever niet mogelijk is een werknemer te ontslaan. Dat kan onder andere zijn tijdens de eerste twee jaar van een ziekte, gedurende de zwangerschap van een vrouw of de eerste zes weken na het bevallingsverlof. Zo gelden er ook voorwaarden voor het ontslaan van leden van de ondernemingsraad of de personeelsvertegenwoordiging.

Uiteraard informeren onze juristen u graag over de zaken die voor u van toepassing zijn. Zoals juridisch advies over arbeidsrecht. Het maakt hier niet uit of u werknemer of werkgever bent, wij kunnen voor beide partijen u van passend juridisch advies voorzien.

Neem contact op

Andere aspecten van arbeidsrecht en ontslagrecht

Binnen het arbeidsrecht en ontslagrecht vallen nog meer aspecten waarin wij u in kunnen ondersteunen. Denk hierbij aan een reguliere opzegging en hoe om te gaan met opzegtermijnen. Welke opzegtermijnen zijn gebruikelijk en welke mag u als werkgever hanteren. Bent u werknemer? Aan welke opzegtermijn heeft u zich dan te houden? Onze arbeidsrecht advocaten denken graag met u mee. Een vaststellingsovereenkomst is een goede manier om uit elkaar te gaan als werkgever en werknemer. Onze vaststellingsovereenkomst advocaat helpt u hier graag bij.

Een bijzondere factor in Nederland is de ontslagtoestemming, deze moet een werkgever aanvragen bij het UWV om een werknemer rechtsgeldig te kunnen ontslaan. Het gaat hier in veel gevallen om een opzegging vanwege persoonlijke of bedrijfseconomische redenen.

Het beëindigen van een arbeidsovereenkomst door de kantonrechter is ook een mogelijke situatie. Dit komt voor wanneer er een verkorte procedure gebruikt moet worden of wanneer het UWV de ontslagtoestemming weigert. Een kantonrechter kan in dit geval uitsluitsel bieden en een ontbindingsverzoek honoreren.

Bovenstaande situaties kunnen voor u als werkgever of werknemer complex ogen of onduidelijk zijn. Het is verstandig om juridisch advies in te winnen van een specialist. De Brouwer Advocaten Rotterdam kan in dergelijke situaties met professionals bijstaan. Onze ontslag advocaat of arbeidsovereenkomst advocaat kijkt graag met u mee.

Wat zijn de kosten voor een advocaat ontslagrecht?

Wanneer wij juridische bijstand voor ontslagrecht leveren, kunt u bij ons kiezen voor een vast uurtarief. Heeft u de voorkeur voor een vaste prijsafspraak? Ook dat is in de meeste gevallen mogelijk wanneer het gaat om procedures binnen het ontslagrecht.

Zoals wij al eerder hebben aangegeven staan wij zowel werknemers als werkgevers bij. Deze ervaring heeft ons beide kanten van de medaille laten zien. Bovendien weten wij hierdoor goed hoe lang een zaak ongeveer duurt. Vooraf kunnen wij al veel duidelijkheid geven over een vaste prijs voor een bepaalde zaak.

Neem contact op met De Brouwer Advocaten Rotterdam

Heeft u na het lezen van deze informatie vragen of wilt u juridisch advies betreffende ontslagrecht? Wilt u direct een ontslagadvocaat inschakelen voor het afhandelen van vragen rond ontslagrecht of heeft u vragen over een van onze andere specialismen? Laat eenvoudig een bericht achter via ons contactformulier, neem via email of telefoon contact met ons op via info@debrouweradvocaten.nl of telefonisch via 010-423 00 19. Ons kantoor is op werkdagen te bereiken tussen 09:00 en 17:00.

Neem contact op

 

Veelgestelde vragen

Wat kan een advocaat ontslagrecht voor mij betekenen?

Als werknemer of werkgever is het mogelijk dat u te maken krijgt met ontslag. Dit is vaak een vervelende situatie, waarbij sprake is van tegengestelde belangen. Dit kan bijvoorbeeld gaan over een ontslagprocedure of ontslagregeling. De uitkomst wordt sterk bepaald door handelingen in aanloop naar het ontslagtraject. Het is daarom verstandig om een ontslagrecht advocaat in te schakelen.

Waarom een advocaat ontslagrecht inschakelen?

Er zijn talloze redenen die tot ontslag kunnen leiden. Dit kan bijvoorbeeld zijn op basis van slecht functioneren, ziekte of zelfs wegen faillissement. Elke situatie vereist een andere aanpak, daarom is het belangrijk om voor iedere situatie met een scherpe blik naar het ontslagrecht te kijken. Bij De Brouwer Advocaten weten onze gespecialiseerde advocaten in ontslagrecht hoe ze om moeten gaan met iedere situatie.

Wat kost het om een advocaat ontslagrecht in te schakelen?

Wanneer onze advocaten juridische bijstand verlenen voor ontslagrecht, kunt u bij De Brouwer Advocaten kiezen voor een vast uurtarief. Daarnaast is het in veel gevallen mogelijk om op voorhand een vaste prijs af te spreken, mocht dit uw voorkeur betreffen. Door onze ervaring kunnen wij u vooraf al meer duidelijkheid geven over de vaste prijs voor uw zaak.

Wat klanten over ons zeggen:

Vriendelijk, “to-the-point”, en fijn adviserend. Men mag zich zeer welkom voelen bij de heer de Boer. Whats-app contact is een aanvulling op uw service.

R. Boudar

21/09/2018

TOP advocaten bureau fijn om mee te werken.

I. Cinar

23/05/2019

De kordate manier van optreden van mevrouw Van Buuren. Snelle, resolute en adequate reacties richting de wederpartij.

D. de Haan

02/10/2019

De snelheid en zekerheid in de verwerking van het bestand. Ik vond het fantastisch. U hebt me over alles geïnformeerd en ik heb veel geleerd.

T. Bosman

19/06/2019

Prettig advocatenkantoor, heel vriendelijk, goed bereikbaar, snel antwoord op vragen, snelle responstijd.

V. da Silva

29/05/2019