Advocaat ontslagrecht

Wij geven u graag passend advies wanneer het gaat om (mogelijk) ontslag. Schakel daarvoor een gespecialiseerde advocaat ontslagrecht van De Brouwer Advocaten Rotterdam in. Wanneer u als werknemer of werkgever te maken krijgt met ontslag, zijn er vaak tegengestelde belangen in het spel. Een (mogelijk) ontslag is voor beide partijen in veel gevallen een vervelende situatie. Het is verstandig om in gesprek te gaan met een ontslagrecht advocaat. Het traject van het ontslag is een ingewikkelde. Alle acties die er in dit proces gedaan worden, kunnen van belang zijn voor de uitkomst. Het is daarom erg belangrijk om een ervaren advocaat die gespecialiseerd is in het arbeidsrecht, in te schakelen. 

Ontslag valt binnen het Nederlandse arbeidsrecht. Binnen dit recht komen er veel complexe regels kijken. Deze regels veranderen ook nog eens regelmatig. Het inschakelen van een advocaat is daarom noodzakelijk. Een advocaat bij ontslag kijkt naar uw situatie en ondersteunt u in het traject naar ontslag. Of u nou werkgever of werknemer bent, onze advocaat staat u zo goed mogelijk bij.

Maak een afspraak

Heeft u vragen over ontslagrecht? Neem gerust contact met ons op. In de afgelopen 20 jaar hebben de advocaten van De Brouwer meer dan duizend werknemers & werkgevers bijgestaan in hun gevecht tegen de gevolgen van een arbeidsconflict.

  • De Brouwer Advocaten is een advocatenkantoor dat zich onderscheidt door het hoge niveau van dienstverlening en betrokkenheid bij haar cliënten, werknemers en de samenleving.
  • Wij bieden uitgebreide vakkennis en meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van arbeidsrecht, letselschade en personen- en familierecht.
  • Client heeft na een intake binnen 24 uur een concept processtuk in de mail.
  • Heldere tarieven en afgesproken prijzen, duidelijkheid over tarieven.
  • Bij erkende aansprakelijkheid is de client ons geen honorarium verschuldigd.

Mogelijke redenen

Er zijn veel verschillende situaties waarom ontslag noodzakelijk is. Zo kunt u ontslag op staande voet hebben gekregen door bijvoorbeeld diefstal. Ook is het mogelijk om ontslag wegens slecht functioneren te krijgen. Elke situatie staat op zichzelf en kent andere regels. Onze juridische specialisten weten raad met iedere situatie. Een ontslagrecht advocaat van De Brouwer Advocaten krijgt graag met u mee.

In veel gevallen zal er gekeken moeten worden naar een passende vergoeding voor een werknemer. Deze vergoeding dient als compensatie voor het toekomstige inkomstenverlies. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van het bruto salaris en het aantal dienstjaren. Bij ontslag op staande voet heeft de werknemer geen recht op een vergoeding na ontslag. Tevens heeft de werknemer ook geen recht op een ww uitkering. 

Er zijn ook situaties waarin het voor een werkgever niet mogelijk is om een werknemer te ontslaan. Dat is bijvoorbeeld in het eerste jaar van ziekte of gedurende de zwangerschap van een vrouw. Deze uitzonderingen zijn gemaakt om werknemers te beschermen.Uiteraard informeren onze juristen u graag over de zaken die voor u van toepassing zijn. We voorzien u graag van juridisch advies over arbeidsrecht. Wij kunnen zowel werknemers als werkgevers van juridisch advies voorzien. Samen streven we naar het behalen van het maximale resultaat.

Neem contact op

Andere aspecten van arbeidsrecht en ontslagrecht

Binnen het arbeidsrecht en het ontslagrecht zijn er nog meer aspecten waar wij u bij kunnen ondersteunen. Welke opzegtermijnen mag u als werkgever bijvoorbeeld hanteren? En aan welke opzegtermijnen dient u zich als werknemer te houden? Onze arbeidsrecht advocaten denken graag met u mee. Mogelijk is een vaststellingsovereenkomst noodzakelijk bij het uit elkaar gaan. Onze vaststellingsovereenkomst advocaat helpt u hier graag bij.

In Nederland is er sprake van een bijzondere factor, dat is de ontslagtoestemming. Deze moet de werkgever altijd aanvragen bij het UWV om een werknemer rechtsgeldig te kunnen ontslaan. Het gaat hier in veel gevallen om een opzegging vanwege persoonlijke of bedrijfseconomische redenen.

Het beëindigen van een arbeidsovereenkomst door de kantonrechter is ook een mogelijke situatie. Dit komt voor wanneer er een verkorte procedure gebruikt moet worden of wanneer het UWV de ontslagtoestemming weigert. Een kantonrechter kan in dit geval uitsluitsel bieden en een ontbindingsverzoek honoreren. 

Bovenstaande situaties kunnen voor u als werkgever of werknemer erg complex ogen. Er zijn veel regels waar rekening mee gehouden dient te worden. Wanneer een ontslag niet rechtsgeldig wordt uitgevoerd, kan het ongeldig worden verklaard. Onze ontslag advocaat of arbeidsovereenkomst advocaat kijkt graag met u mee en geeft u de hulp die u nodig hebt.

Wat zijn de kosten voor een advocaat ontslagrecht?

Wanneer wij juridische bijstand voor ontslagrecht leveren, kunt u bij ons kiezen voor een vast uurtarief. Heeft u de voorkeur voor een vaste prijsafspraak? Ook dat is in de meeste gevallen mogelijk wanneer het gaat om procedures binnen het ontslagrecht. 

Zoals al eerder gemeld is, staan wij zowel werkgevers als werknemers bij als u een advocaat bij ontslag nodig heeft. Deze ervaring heeft ons beide kanten van het verhaal laten zien. Hierdoor kunnen wij een goede inschatting maken hoe lang een zaak ongeveer duurt. Vooraf kunnen wij daardoor al veel duidelijk geven over de prijs van een bepaalde zaak.

Neem contact op met De Brouwer Advocaten Rotterdam

Heeft u na het lezen van deze informatie vragen of wilt u juridisch advies betreffende ontslagrecht? Wilt u direct een ontslagrechtadvocaat inschakelen voor het afhandelen van vragen rond ontslagrecht? Of heeft u een vraag voor een van onze andere juridische specialisten, zoals onze letselschade advocaten? Neem eenvoudig contact met ons op via ons contactformulier. Wilt u liever direct contact met ons zoeken? Stuur ons een email op info@debrouweradvocaten.nl of bel ons op 010 302 70 49. Ons kantoor is op werkdagen te bereiken tussen 09.00 en 17.00. Wij zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen.

Neem contact op

 

Veelgestelde vragen

Wat kan een advocaat ontslagrecht voor mij betekenen?

Als werknemer of werkgever is het mogelijk dat u te maken krijgt met ontslag. Dit is vaak een vervelende situatie, waarbij sprake is van tegengestelde belangen. Dit kan bijvoorbeeld gaan over een ontslagprocedure of ontslagregeling. De uitkomst wordt sterk bepaald door handelingen in aanloop naar het ontslagtraject. Het is daarom verstandig om een ontslagrecht advocaat in te schakelen.

Waarom een advocaat ontslagrecht inschakelen?

Er zijn talloze redenen die tot ontslag kunnen leiden. Dit kan bijvoorbeeld zijn op basis van slecht functioneren, ziekte of zelfs wegens faillissement. Elke situatie vereist een andere aanpak, daarom is het belangrijk om met een scherpe blik naar het ontslagrecht te kijken. Bij De Brouwer Advocaten weten onze gespecialiseerde advocaten in ontslagrecht hoe ze om moeten gaan met iedere situatie.

Wat kost het om een advocaat ontslagrecht in te schakelen?

Wanneer onze advocaten juridische bijstand verlenen voor ontslagrecht, kunt u bij De Brouwer Advocaten kiezen voor een vast uurtarief. Daarnaast is het in veel gevallen mogelijk om op voorhand een vaste prijs af te spreken, mocht dit uw voorkeur betreffen. Door onze ervaring kunnen wij u vooraf al meer duidelijkheid geven over de vaste prijs voor uw zaak.

 

Wat klanten over ons zeggen:

Vriendelijk, “to-the-point”, en fijn adviserend. Men mag zich zeer welkom voelen bij de heer de Boer. Whats-app contact is een aanvulling op uw service.

R. Boudar

21/09/2018

TOP advocaten bureau fijn om mee te werken.

I. Cinar

23/05/2019

De kordate manier van optreden van mevrouw Van Buuren. Snelle, resolute en adequate reacties richting de wederpartij.

D. de Haan

02/10/2019

De snelheid en zekerheid in de verwerking van het bestand. Ik vond het fantastisch. U hebt me over alles geïnformeerd en ik heb veel geleerd.

T. Bosman

19/06/2019

Prettig advocatenkantoor, heel vriendelijk, goed bereikbaar, snel antwoord op vragen, snelle responstijd.

V. da Silva

29/05/2019