Arbeidsovereenkomst advocaat

Een arbeidsovereenkomst kent vele rechten en plichten voor zowel de werkgever als werknemer. Heeft u een specifieke vraag over uw arbeidsovereenkomst? Wilt u bijvoorbeeld meer weten over uw concurrentiebeding of het vroegtijdig beëindigen van de arbeidsovereenkomst? Of heeft u om een andere reden juridische bijstand nodig van een ondernemingsrecht advocaat? Wij helpen u graag verder! Onze arbeidsrecht advocaten hebben alle nodige kennis in huis om u hierbij van dienst te zijn. Dankzij onze jarenlange ervaring met dit rechtsgebied kunnen wij u verder helpen met al uw vragen omtrent de arbeidsovereenkomst. Bijvoorbeeld bij het beëindigen van een arbeidsovereenkomst.

Maak een afspraak

Heeft u vragen of een advocaat nodig? Neem gerust contact met ons op.

  • De Brouwer Advocaten is een advocatenkantoor dat zich onderscheidt door het hoge niveau van dienstverlening en betrokkenheid bij haar cliënten, werknemers en de samenleving.
  • Wij bieden uitgebreide vakkennis en meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van arbeidsrecht, letselschade, personen- en familierecht.
  • Cliënt heeft na een intake binnen 24 uur een concept processtuk in de mail.
  • Heldere tarieven en afgesproken prijzen, duidelijkheid over tarieven.

Wanneer is er sprake van een arbeidsovereenkomst?

Er is sprake van een arbeidsovereenkomst als er volgens de wet sprake is van een aantal vereisten. Allereerst is het van belang dat u in dienst bent van een werkgever. Hij of zij bepaalt de inhoud van uw werk en voorziet u van opdrachten. Het gaat hierbij dus om een gezagsverhouding. Daarnaast is het een vereiste dat u loon ontvangt voor het werk dat u doet. Tot slot is het belangrijk dat u het werk (de arbeid) waar u voor bent aangenomen zelf uitvoert. Wordt er aan alle drie de vereisten voldaan? Dan is er sprake van een arbeidsovereenkomst. Het kan zo zijn dat iemand zich niet houdt aan de gemaakte afspraken uit een overeenkomst. Wanneer dit het geval is, is het mogelijk om diegene in gebreke te stellen. Ingebrekestelling is niet altijd vereist om bijvoorbeeld een schadeclaim bij de andere partij neer te kunnen leggen. Twijfelt u hierover? Neem gerust contact met ons op. We kijken graag met u mee. 

Een andere vorm is een vaststellingsovereenkomst of ook wel een beëindigingsovereenkomst. Middels deze overeenkomst kan het dienstverband tussen werkgever en werknemer, met wederzijds goedvinden, beëindigd worden. In veel gevallen komt de werkgever met een eerste voorstel. De werkgever maakt dus een vaststellingsovereenkomst tussen werkgever en werknemer. Indien je als werkgever wilt weten of dit rechtvaardig is wordt aangeraden een vaststellingsovereenkomst advocaat in te schakelen. Dit geldt ook voor werkgevers die een overeenkomst of de algemene voorwaarden op willen stellen. Aangeraden wordt om een algemene voorwaarden advocaat mee te laten kijken bij het vaststellen van deze overeenkomst. Dit geldt ook wanneer een arbeidsovereenkomst eenzijdig gewijzigd wordt. Indien er sprake is van eenzijdig ontslag wordt geadviseerd een ontslagrecht advocaat in te schakelen. Onze juristen en advocaten voorzien u graag van juridisch advies over arbeidsrecht.

 

De Brouwer Advocaten inschakelen

Het team van De Brouwer Advocaten helpt u graag verder met al uw vragen over uw arbeidsovereenkomst. Wilt u graag gebruikmaken van de expertise van onze advocaten? Of wilt u graag meer weten over wat onze specialisten voor u kunnen betekenen? Wij komen graag met u in contact om de mogelijkheden te bespreken. U kunt ons op werkdagen bereiken tussen 09.00 en 17.00 uur. Neem hiervoor telefonisch contact op via 010 423 00 19 of stuur een mail naar info@debrouweradvocaten.nl. Daarnaast kunt u ook altijd een bericht achterlaten via ons contactformulier. 

Wat klanten over ons zeggen:

Vriendelijk, “to-the-point”, en fijn adviserend. Men mag zich zeer welkom voelen bij de heer de Boer. Whats-app contact is een aanvulling op uw service.

R. Boudar

21/09/2018

TOP advocaten bureau fijn om mee te werken.

I. Cinar

23/05/2019

De kordate manier van optreden van mevrouw Van Buuren. Snelle, resolute en adequate reacties richting de wederpartij.

D. de Haan

02/10/2019

De snelheid en zekerheid in de verwerking van het bestand. Ik vond het fantastisch. U hebt me over alles geïnformeerd en ik heb veel geleerd.

T. Bosman

19/06/2019

Prettig advocatenkantoor, heel vriendelijk, goed bereikbaar, snel antwoord op vragen, snelle responstijd.

V. da Silva

29/05/2019