Echtscheidingsadvocaat

Heeft u juridisch advies nodig tijdens uw echtscheiding? Of is er behoefte aan mediation in uw relatie? Neem dan contact op met De Brouwer Advocaten. Wij helpen u om uw echtscheiding zo goed mogelijk te laten verlopen. De Brouwer Advocaten is gevestigd in Rotterdam en is al meer dan 20 jaar gespecialiseerd in echtscheidingen. U kunt bij ons terecht voor een echtscheiding, mediation, omgangsregelingen wijzigen, alimentaties en meer. Als er sprake is van een echtscheiding, dan wordt je wereld op zijn kop gegooid. Scheiden gaat gepaard met allerlei emoties, juist hier is het van belang dat er een specialist meekijkt en meedenkt in uw proces, om er voor te zorgen dat uw belangen zo goed mogelijk worden behartigd. Een scheidingsadvocaat, mediator of een jurist, allemaal gespecialiseerd in echtscheidingen, is daarbij nodig. Heeft u dus een advocaat nodig voor uw scheiding? Bij De Brouwer Advocaten helpen wij u uw recht te halen.

Maak een afspraak

Heeft u vragen of bent u op zoek naar een echtscheidingsadvocaat? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u om uw echtscheiding zo goed mogelijk te laten verlopen en uw recht te halen.

  • De Brouwer Advocaten is een advocatenkantoor dat zich onderscheidt door het hoge niveau van dienstverlening en betrokkenheid bij haar cliënten, werknemers en de samenleving.
  • Wij bieden uitgebreide vakkennis en meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van arbeidsrecht, letselschade en personen- en familierecht.
  • Client heeft na een intake binnen 24 uur een concept processtuk in de mail.
  • Heldere tarieven en afgesproken prijzen, duidelijkheid over tarieven.
  • Bij erkende aansprakelijkheid is de client ons geen honorarium verschuldigd.

Een echtscheiding bij gemeenschappelijk verzoek

Wanneer er sprake is van een echtscheiding waarbij de partijen het eens zijn met elkaar, kan er bij de echtscheidings advocaat of mediator een gezamenlijk verzoek worden ingediend. In het geval van een gezamenlijk verzoek, hebben partijen dezelfde scheidingsadvocaat. Bij echtscheiding met een gemeenschappelijk verzoek bent u ook goedkoper uit. U bent maar eenmaal een tarief verschuldigd, dat is anders dan bij een eenzijdig verzoek.

Echtscheidings advocaat bij eenzijdig verzoek

Wanneer partijen het niet eens zijn over de echtscheiding, is het verstandig om een eenzijdig verzoek in te dienen. Bij een eenzijdig verzoek dient elke partij een advocaat van een ander kantoor in te schakelen. Partijen worden bijgestaan door een echtscheiding advocaat of mediator die gespecialiseerd is in echtscheidingen. Wilt u een eenzijdig verzoek doen voor een echtscheiding? Laat u dan bijstaan door een echtscheidingsadvocaat van De Brouwer Advocaten in Rotterdam.

Echtscheidingsadvocaat bij voorlopige voorziening

Op het moment dat er een voorlopige beslissing genomen moet worden in een spoedeisende zaak, kan er een voorlopige voorziening aangevraagd worden. Dit houdt in dat de rechter een voorlopige uitspraak doet totdat er een uitspraak wordt gedaan over de bodemprocedure. Een bodemprocedure is een gerechtelijke procedure waarin een definitieve beslissing wordt gemaakt. Een voorlopige voorziening kan alleen door echtscheidingsadvocaten worden gevoerd. Binnen een aantal weken komen zaken voor de rechter zoals:

De voorlopige voorziening geeft beide partijen tijd om rust te creëren in een periode waar veel  spanningen ontstond. Er ontstaat regelmaat en er is duidelijkheid voor de kinderen. Of je recht hebt op alimentatie bij een echtscheiding zoeken wij graag voor u uit.

Er kan geen beroep bij de rechtbank worden ingediend tegen de uitspraak van de rechter. Bij veranderingen in de leefomstandigheden kan er wel een wijziging van de voorlopige voorziening worden gevraagd. De beslissing van de rechter is maar voor een beperkte periode geldig. Binnen vier weken na het indienen van de voorlopige voorziening moet het verzoek voor de echtscheiding worden ingediend. Wilt u een echtscheidingsadvocaat inschakelen om een voorlopig voorziening aan te vragen? Neem dan contact op met De Brouwer Advocaten.

 

Echtscheidingsadvocaat bij scheiding van tafel en bed

In sommige gevallen kiezen partijen er voor om te scheiden van tafel en bed. Vaak wordt er vanwege het geloof niet gekozen voor een officiële echtscheiding. Bij deze vorm van scheiden gelden dezelfde rechten en plichten die voor het huwelijk gelden.

Om te kunnen scheiden van tafel en bed is er een (scheidings)advocaat nodig die bij de rechtbank een verzoek indient. De rechter moet het verzoek beoordelen en kan een aanvraag toewijzen als hij ziet dat de relatie niet meer te redden is en beide partijen het huwelijk onmogelijk kunnen voortzetten. Het huwelijk bij een scheiding van tafel en bed is niet ontbonden.

Na een scheiding van tafel en bed is het niet mogelijk om met een nieuwe partner te kunnen trouwen, samenwonen is wel toegestaan.

Scheidingsadvocaat bij ontbinding van het huwelijk na scheiding van tafel en bed

Is er na de scheiding van tafel en bed toch behoefte om definitief te scheiden, dan kan er bij de rechter een verzoek worden gedaan om het huwelijk te ontbinden. De ontbinding komt tot stand middels een “latere vermelding”, die wordt gehecht aan de huwelijksakte. Vanaf dit moment is het huwelijk ontbonden en zijn partijen vrij om met een ander te trouwen.

Wanneer een van de partijen niet meewerkt aan de ontbinding, dan kan er een eenzijdig verzoek ingediend worden. Het nadeel van een eenzijdig verzoek is dat je drie jaar moet  wachten na de scheiding van tafel en bed om weer opnieuw te kunnen trouwen.

Echtscheidingsadvocaat bij opheffen van het huwelijk na scheiding van tafel en bed

Bij een officiële echtscheiding is het niet mogelijk om de scheiding op te heffen. Wanneer er na een scheiding behoefte is bij partijen om weer samen te wonen, dan kunnen partijen opnieuw met elkaar trouwen. Indien partijen een scheiding van tafel en bed willen opheffen, dan kan op verzoek van de partijen de scheiding van tafel en bed worden doorgehaald in het huwelijksregister van de rechtbank. Alle rechten en plichten van een huwelijk zijn dan weer van kracht.

Neem contact op

Kinderen

Op het moment dat er kinderen bij een echtscheiding betrokken zijn, is het van uitermate belang dat er afspraken gemaakt worden. Een echtscheiding is een proces waar veel emoties naar boven komen. Dit kan ook veel invloed hebben op het welzijn van de kinderen. Dit heeft als gevolg dat ze niet lekker in hun vel zitten, minder goed presteren, in tweestrijd zitten enzovoort. Om te voorkomen dat een echtscheiding veel impact heeft, moeten er duidelijke afspraken gemaakt worden en gecommuniceerd worden. Zo weten de kinderen ook waar ze aan toe zijn. Denk bijvoorbeeld aan een advocaat voor een goede omgangsregeling. Heeft u hulp nodig bij een echtscheiding? Of bent u op zoek naar een alimentatie advocaat? Laat u dan bijstaan door een echtscheidingsadvocaat van De Brouwer Advocaten.

 

Wilt u bijgestaan worden door een echtscheidingsadvocaat van De Brouwer Advocaten in Rotterdam?

Heeft u na het lezen van deze informatie nog enige vragen, of heeft u behoefte aan juridisch advies? Neem dan direct contact op met De Brouwer Advocaten voor een vrijblijvend gesprek. U kunt ons bereiken door te bellen op 010-423 00 19 of te mailen naar info@debrouweradvocaten.nl. Tevens kunt u ook het contactformulier op onze site invullen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op. Wij zijn op werkdagen te bereiken tussen 09:00-17:00. De Brouwer Advocaten is een advocatenkantoor in Rotterdam met onder andere arbeidsrecht advocaten, familierecht advocaten en letselschade advocaten.

Veelgestelde vragen

Waarom een echtscheidingsadvocaat inschakelen?

Echtscheidingen gaan vaak gepaard met veel verschillende emoties. Er komt veel papierwerk bij kijken en veel belangrijke afspraken dienen gemaakt én op papier gezet te worden. Hierdoor kan het erg fijn zijn als een specialist met je meekijkt en meedenkt tijdens dit proces. Dit kan zowel een advocaat zijn als een mediator van De Brouwer Advocaten. Door de juiste advocaten of mediators zorg je ervoor dat de scheiding zo goed mogelijk verloopt en een vechtscheiding voorkomen wordt. Dit is erg belangrijk. Voornamelijk wanneer er kinderen in het spel zijn.

Wat kan een echtscheidingsadvocaat voor mij betekenen?

Een echtscheidingsadvocaat kan bijvoorbeeld met je meekijken als het gaat over het wijzigen van de omgangsregeling. Hierbij is het belangrijk zo snel mogelijk duidelijkheid te scheppen. Voornamelijk wanneer er kinderen bij betrokken zijn. Dit geldt overigens ook bij het wijzigingen of überhaupt het betalen van alimentatie. Dit kan zowel gaan over partneralimentatie als kinderalimentatie. Onze advocaten denken graag met u mee.

Waarom kiezen voor een advocaat van De Brouwer Advocaten?

Bij De Brouwer Advocaten vindt u diverse gespecialiseerde advocaten. U kunt dan ook bij ons terecht voor echtscheidingen, mediation, het wijzigen van omgangsregelingen, alles omtrent alimentaties etc. Wij helpen u graag bij het oplossen van de conflicten die ontstaan bij echtscheidingen.

Wat klanten over ons zeggen:

Vriendelijk, “to-the-point”, en fijn adviserend. Men mag zich zeer welkom voelen bij de heer de Boer. Whats-app contact is een aanvulling op uw service.

R. Boudar

21/09/2018

TOP advocaten bureau fijn om mee te werken.

I. Cinar

23/05/2019

De kordate manier van optreden van mevrouw Van Buuren. Snelle, resolute en adequate reacties richting de wederpartij.

D. de Haan

02/10/2019

De snelheid en zekerheid in de verwerking van het bestand. Ik vond het fantastisch. U hebt me over alles geïnformeerd en ik heb veel geleerd.

T. Bosman

19/06/2019

Prettig advocatenkantoor, heel vriendelijk, goed bereikbaar, snel antwoord op vragen, snelle responstijd.

V. da Silva

29/05/2019