Wat is een huurrecht advocaat?

Een huurrecht advocaat is een advocaat die gespecialiseerd is in alles wat met huren te maken heeft. In verschillende situaties kunt u met dit recht te maken krijgen. Zowel particulieren als ondernemers hebben te maken met huurrechten. Als particulier tekent u een huurcontract als u uw nieuwe woning betreedt. Als ondernemer huurt u een winkelpand waar ook huur voor betaald moet worden. Heeft u een woning gekocht en wilt u deze gaan verhuren aan nieuwe bewoners? Ook dan krijgt u te maken met het huurrecht. In al deze gevallen kan een huurrecht advocaat u helpen om het juiste contract op te stellen.

 • De Brouwer Advocaten is een advocatenkantoor dat zich onderscheidt door het hoge niveau van dienstverlening en betrokkenheid bij haar cliënten, werknemers en de samenleving.
 • Wij bieden uitgebreide vakkennis en meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van arbeidsrecht, letselschade en personen- en familierecht.
 • Client heeft na een intake binnen 24 uur een concept processtuk in de mail.
 • Heldere tarieven en afgesproken prijzen, duidelijkheid over tarieven.

Wanneer schakelt u een huurrecht advocaat in?

Bent u huurder en heeft u een geschil met uw verhuurder? Of bent u juist verhuurder en heeft u problemen met een huurder? Zowel als huurder en verhuurder kunt u een huurrecht advocaat inschakelen. Een advocaat huurrecht is gespecialiseerd in het opstellen en beoordelen van huurcontracten. Wanneer er een contract wordt getekend voor een huurovereenkomst, is dit contract bindend. Er zijn allerlei aspecten die in het contract opgenomen dienen te worden. Een huurrecht advocaat weet precies wat belangrijk is om in het contract op te nemen en wat de regels met betrekking tot huren zijn. Bent u verhuurder en moet u een huurcontract opstellen? Laat dit dan doen door een huurrecht advocaat. Heeft u al vaak een huurcontract opgesteld? Het is dan alsnog verstandig om het contract te laten controleren door een van onze advocaten. Zo weet u zeker dat u alle essentiële onderdelen in het contract hebt opgenomen.

Een huurrecht advocaat kan ook van pas komen als u problemen heeft met een (ver)huurder. De meeste huurders betalen netjes elke maand de huur, maar niet iedereen doet dat. Als verhuurder heeft u recht op uw geld. Het inschakelen van een huurrecht advocaat kan u helpen om alsnog uw geld te krijgen. Andersom kan een advocaat gespecialiseerd in huren ook van pas komen wanneer u als huurder problemen heeft met uw verhuurder. De verhuurder is verplicht om bijvoorbeeld onderhoud aan de woning te plegen. Ook moeten gebreken worden gerepareerd, zodat de huurder een veilige woonomgeving heeft. Er zijn verhuurders die in deze plicht verzaken. Als huurder kunt u een huurrecht advocaat inschakelen om te zorgen dat de verhuurder zich aan zijn plichten houdt. Dit is ook het geval als u in een sociale huurwoning woont. In welke situaties wordt er doorgaans een huurrecht advocaat ingeschakeld?

Vragen als huurder:

 • De verhuurder weigert onderhoud te plegen aan een woning of winkelpand
 • U bent het niet eens met de huurverhoging die uw verhuurder heeft aangekondigd
 • U denkt dat de huur te hoog is in vergelijking met de ruimte en staat van het pand
 • Hoe levert u de woning op nadat uw huurperiode is afgelopen?
 • Hoe werkt het recht op huurbescherming?
 • Wat zijn mijn rechten en plichten als huurder?

Vragen als verhuurder:

 • Het controleren van huurcontracten
 • De huurder betaalt de huur niet zoals is afgesproken in het contract
 • U heeft een ruimte in uw huis over en wil deze ruimte gaan verhuren
 • U wilt uw huis verhuren via Airbnb
 • U wilt de huur verhogen maar u weet niet wat wettelijk is toegestaan
 • Een van uw huurders verzorgt overlast 
 • Het controleren van huurcontracten
 • De woning die u verhuurt moet ontruimd worden
 • Wat zijn mijn rechten en plichten als verhuurder?
 • Mag iedereen huizen of kamers verhuren?

Huurrecht advocaten kunnen dus voor veel verschillende situaties ingezet worden. Door de ruime kennis van alles wat met huren te maken heeft, kan een huurrecht advocaat te allen tijde helpen bij elk vraagstuk dat met huren te maken heeft.

 

Kies voor een van de huurrecht advocaten van De Brouwer

Bent u op zoek naar een professionele advocaat die gespecialiseerd is in het huurrecht? Dan bent u bij De Brouwer Advocaten aan het juiste adres. Wij van De Brouwer hebben meerdere gespecialiseerde advocaten in dienst die zich graag bezighouden met uw vraagstukken. Naast huurrecht kunt u bij ons ook terecht als u op zoek bent naar een arbeidsrecht advocaat. De Brouwer Advocaten onderscheidt zich van de concurrentie door het hoge niveau van dienstverlening. Onze advocaten zijn allemaal betrokken bij haar cliënten. Wij staan u bij met raad. Of u nou op zoek bent naar een intellectueel eigendom advocaat of een conflict heeft binnen het familierecht en een familierecht advocaat nodig heeft, De Brouwer Advocaten staat voor u klaar. 

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen over specifieke onderdelen van het huurrecht of wilt u graag een afspraak maken met een van onze huurrecht advocaten? U kunt contact met ons opnemen middels het contactformulier of door een email te sturen naar info@debrouweradvocaten.nl. Wilt u liever telefonisch contact opnemen? Wij zijn te bereiken via 010 2681100 op werkdagen tussen 09.00 en 17.00.