Echtscheiding alimentatie

Wilt u weten of u na de echtscheiding recht heeft op partneralimentatie? Dan is het goed voor te stellen dat u hier graag de hulp van een specialist bij inschakelt. Wanneer u te maken krijgt met een scheiding zijn er een aantal praktische zaken die geregeld moeten worden. Eén van deze zaken is de partneralimentatie na echtscheiding. Voor een juiste afhandeling van deze alimentatie is het belangrijk om te weten wat uw rechten zijn na de echtscheiding, maar ook de rechten van uw ex-partner. Zo heeft u een zo realistisch mogelijk beeld van de mogelijkheden op het gebied van alimentatie.

Maak een afspraak

Heeft u vragen of een advocaat nodig? Neem gerust contact met ons op.

  • De Brouwer Advocaten is een advocatenkantoor dat zich onderscheidt door het hoge niveau van dienstverlening en betrokkenheid bij haar cliënten, werknemers en de samenleving.
  • Wij bieden uitgebreide vakkennis en meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van arbeidsrecht, letselschade, personen- en familierecht.
  • Client heeft na een intake binnen 24 uur een concept processtuk in de mail.
  • Heldere tarieven en afgesproken prijzen, duidelijkheid over tarieven.

De Brouwer Advocaten is gespecialiseerd in het personen- en familierecht en kan u daardoor voorzien van het juiste advies. Wilt u graag een echtscheiding advocaat inschakelen om u te helpen bij het verkrijgen van de alimentatie? Onze familierecht advocaten staan voor u klaar om uw recht op alimentatie aan te vechten bij uw ex-partner. Dankzij onze jarenlange ervaring hebben wij de nodige expertise in huis om u tijdens dit proces bij te staan. 

 

Hoogte van alimentatie na echtscheiding

De hoogte van de echtscheiding alimentatie hangt af van verschillende factoren. U kunt er voor kiezen om dit in goed overleg met uw ex-partner vast te stellen. Maar wanneer goed overleg helaas niet mogelijk is, moet er gezocht worden naar een passend alternatief. Wanneer u het samen niet eens wordt over de hoogte van de alimentatie kunt u er voor kiezen om een advocaat in te schakelen. De hoogte van beide inkomens spelen een rol bij de hoogtebepaling van de partneralimentatie. Hierbij geldt ook dat de hoogte jaarlijks kan worden aangepast volgens de loonstijgingen. Daarnaast is het zo dat als u partneralimentatie ontvangt u dit moet aangeven in uw inkomstenbelasting als inkomen. Bent u degene die partneralimentatie betaalt? Dan mag u deze alimentatie aftrekken in uw inkomstenbelasting.

Wilt u meer weten over de hoogte van alimentatie na echtscheiding of heeft u een specifieke vraag over het aftrekken van de alimentatie? De Brouwer Advocaten heeft jarenlange ervaring met echtscheidingszaken en kan u daardoor helpen om tot een passende oplossing te komen. Wij helpen u graag bij het verkrijgen van de partneralimentatie na echtscheiding. Afhankelijk van uw persoonlijke situatie kunnen onze advocaten u inzicht geven in de hoogte van de alimentatie en hoe u deze bij uw ex-partner kunt verhalen. 

 

De expertise van De Brouwer Advocaten

Wilt u uw partneralimentatie gaan aanvechten bij uw ex-partner? Zorg er dan voor dat u wordt bijgestaan door een advocaat van De Brouwer Advocaten. Wij voorzien u graag van passend advies op maat waarmee u verder kunt. Wanneer u ons inschakelt voor juridische bijstand bij echtscheiding alimentatie weet u zeker dat u snel tot een oplossing komt. 

Meer weten over wat De Brouwer Advocaten voor u kan betekenen? Of wilt u graag gebruiken maken van de kennis van onze specialisten? Wij helpen u graag verder en vechten uw echtscheiding alimentatie aan bij uw ex-partner. Neem vrijblijvend contact met ons op via info@debrouweadvocaten.nl of telefonisch via 010 – 423 00 19. Daarnaast kunt u altijd een bericht achterlaten via ons contactformulier. Ons kantoor is op werkdagen bereikbaar tussen 09.00 en 17.00 uur. 

Wat klanten over ons zeggen:

Vriendelijk, “to-the-point”, en fijn adviserend. Men mag zich zeer welkom voelen bij de heer de Boer. Whats-app contact is een aanvulling op uw service.

R. Boudar

21/09/2018

TOP advocaten bureau fijn om mee te werken.

I. Cinar

23/05/2019

De kordate manier van optreden van mevrouw Van Buuren. Snelle, resolute en adequate reacties richting de wederpartij.

D. de Haan

02/10/2019

De snelheid en zekerheid in de verwerking van het bestand. Ik vond het fantastisch. U hebt me over alles geïnformeerd en ik heb veel geleerd.

T. Bosman

19/06/2019

Prettig advocatenkantoor, heel vriendelijk, goed bereikbaar, snel antwoord op vragen, snelle responstijd.

V. da Silva

29/05/2019