Concurrentiebeding bij ontslag

Heeft u een concurrentiebeding afgesproken waar u van af wilt zien? Of bent u een werkgever en wilt u een concurrentiebeding overeenkomen? Een concurrentiebeding is een overeenkomst waarbij wordt afgesproken dat de medewerker geen werkzaamheden verricht bij de concurrent. Dit is voor de werkgever gunstig omdat de werknemer tijdens zijn of haar dienstverband informatie heeft ontvangen waarmee geconcurreerd kan worden. Een concurrentiebeding houdt dit tegen. Bij De Brouwer Advocaten kunt u betrouwbaar en eerlijk advies verwachten.

Maak een afspraak

Heeft u vragen of heeft u hulp nodig bij een concurrentiebeding? Wij geven u betrouwbaar en eerlijk advies. Neem gerust contact met ons op.

  • De Brouwer Advocaten is een advocatenkantoor dat zich onderscheidt door het hoge niveau van dienstverlening en betrokkenheid bij haar cliënten, werknemers en de samenleving.
  • Wij bieden uitgebreide vakkennis en meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van arbeidsrecht, letselschade, personen- en familierecht.
  • Client heeft na een intake binnen 24 uur een concept processtuk in de mail.
  • Heldere tarieven en afgesproken prijzen, duidelijkheid over tarieven.

Voorwaarden concurrentiebeding

Een concurrentiebeding is geldig indien aan de volgende voorwaarden is voldaan:

  • Het concurrentiebeding is schriftelijk vastgelegd en overeengekomen.
  • De werknemer is 18 jaar of ouder bij het overeenkomen van het concurrentiebeding.

De voorwaarde voor de schriftelijke instemming wordt voldaan zodra:

  • De werknemer een arbeidsovereenkomst tekent waarin een concurrentiebeding is opgenomen.
  • De werknemer een brief of arbeidsovereenkomst tekent waarin wordt verwezen naar bijgevoegde arbeidsvoorwaarden of een ander document waarin een concurrentiebeding staat beschreven.

Dat een concurrentiebeding is overeengekomen, betekent nog niet dat de werkgever de werknemer aan het beding kan houden. De werkgever moet wel aantonen dat hij belang heeft bij handhaving van het concurrentiebeding.

Heeft u een concurrentiebeding bij ontslag afgesproken? Of bent u een werkgever en wilt u een concurrentiebeding overeenkomen? Laat u dan adviseren door een van de arbeidsrechtspecialisten van De Brouwer Advocaten. 

 

Een arbeidsrechtspecialist inschakelen van De Brouwer Advocaten?

Heeft u na het lezen van de bovenstaande informatie nog enige vragen? Of wilt u een arbeidsrechtspecialist inschakelen voor advies? Neem dan contact op met De Brouwer Advocaten. Onze arbeidsrechtspecialisten hebben meer dan 20 jaar ervaring. Zo kunt u met een gerust hart uw probleem aan ons voorleggen. U kunt ons bereiken door het contactformulier in te vullen. Daarnaast kunt u ons bereiken door te mailen naar info@debrouweradvocaten.nl of door te bellen naar 010 423 00 19. Wij zijn op werkdagen te bereiken tussen 09:00-17:00. 

Wat klanten over ons zeggen

Vriendelijk, “to-the-point”, en fijn adviserend. Men mag zich zeer welkom voelen bij de heer de Boer. Whats-app contact is een aanvulling op uw service.

R. Boudar

21/09/2018

TOP advocaten bureau fijn om mee te werken.

I. Cinar

23/05/2019

De kordate manier van optreden van mevrouw Van Buuren. Snelle, resolute en adequate reacties richting de wederpartij.

D. de Haan

02/10/2019

De snelheid en zekerheid in de verwerking van het bestand. Ik vond het fantastisch. U hebt me over alles geïnformeerd en ik heb veel geleerd.

T. Bosman

19/06/2019

Prettig advocatenkantoor, heel vriendelijk, goed bereikbaar, snel antwoord op vragen, snelle responstijd.

V. da Silva

29/05/2019