Ontslag op staande voet

Ontslag op staande voet mag alleen met een geldige reden. Wanneer uw werkgever aangeeft uw contract te beëindigen, dient hij de reden hiervan direct te vertellen. Wanneer deze reden geldig is, wordt uw arbeidsovereenkomst per direct beëindigd. Heeft uw werkgever u op staande voet ontslagen, maar twijfelt u aan de geldigheid van de reden? Schakel dan juridische hulp in van een gespecialiseerde arbeidsrecht advocaat. Bij De Brouwer Advocaten staan wij u graag bij tijdens dit proces. Dankzij onze jarenlange ervaring met het arbeidsrecht kunnen wij u voorzien van passend advies op maat.

Maak een afspraak

Heeft u vragen of een arbeidsrecht advocaat nodig? Neem gerust contact met ons op.

  • De Brouwer Advocaten is een advocatenkantoor dat zich onderscheidt door het hoge niveau van dienstverlening en betrokkenheid bij haar cliënten, werknemers en de samenleving.
  • Wij bieden uitgebreide vakkennis en meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van arbeidsrecht, letselschade, personen- en familierecht.
  • Client heeft na een intake binnen 24 uur een concept processtuk in de mail.
  • Heldere tarieven en afgesproken prijzen, duidelijkheid over tarieven.

Reden van ontslag op staande voet meedelen

Heeft uw werkgever u ontslagen op staande voet? Dan is hij verplicht om u direct te vertellen wat hiervoor de reden is. In de meeste situaties wordt dit onvrijwillige ontslag eerst mondeling gecommuniceerd en vervolgens schriftelijk bevestigd. Uw werkgever is u verplicht om u tijdens het mondelinge ontslag te vertellen waaruit deze beslissing is voortgekomen. In de praktijk blijkt vaak dat dit door de werkgever niet wordt uitgesproken, terwijl het wel degelijk verplicht is. Heeft uw werkgever u wel verteld wat de reden van uw ontslag op staande voet is? Dan mag hij deze motivering niet meer veranderen. Ook wanneer er meerdere redenen worden aangegeven voor uw ontslag, dient uw werkgever deze allemaal te benoemen in de schriftelijke bevestiging. Hij mag hieraan geen nieuwe redenen meer toevoegen, of mondeling besproken redenen weglaten. Houdt uw werkgever zich niet aan de zojuist genoemde verplichtingen? Schakel dan de hulp in van onze advocaten om uw gelijk te halen! De Brouwer Advocaten heeft de juiste kennis in huis om u verder te helpen tijdens dit proces. 

Geldigheid van de reden bepalen

Het is bij deze vorm van onvrijwillig ontslag essentieel dat de werkgever een geldige reden heeft om u te ontslaan. Het gaat hierbij in de essentie om ernstige misdragingen op het werk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: 

  • Diefstal;
  • Frauderen;
  • Werk weigeren zonder goede reden;
  • Grove beledigingen;
  • Mishandeling;
  • Etc.

Bent u ontslagen op staande voet, maar ligt de reden hiervoor niet in lijn met bovenstaande voorbeelden? Dan kunt u met de bijstand van een arbeidsrecht advocaat uw ontslag aanvechten. Bij De Brouwer Advocaten hebben we de juiste expertise in huis om u te helpen bij het halen van uw gelijk. Zo kunnen wij u helpen bij het ongedaan maken van het ontslag op staande voet wanneer de reden hiervoor ongeldig is.

Op staande voet ontslagen, wat nu?

Bent u op staande voet ontslagen? En weet u niet welke stappen u nu moet ondernemen? Wij vertellen het u graag! Wanneer u het niet eens bent met uw ontslag op staande voet, is het van belang zo snel mogelijk juridische bijstand in te schakelen. De advocaten van De Brouwer Advocaten kunnen u helpen om het ontslag op staande voet ongedaan te maken, of om te zetten naar ontslag met wederzijds goedvinden. Lukt dit niet? En wilt uw werkgever niets anders dan het voor u onvrijwillige ontslag doorzetten? Dan kunnen onze specialisten het ontslag aanvechten. Het is hierbij belangrijk om snel te handelen, aangezien het verzoekschrift om het ontslag aan te vechten binnen twee maanden ingediend moet zijn bij de kantonrechter. Wilt u graag dat onze specialisten u helpen bij het aanvechten van uw ontslag? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op en wij helpen u graag verder om alles zo snel mogelijk in gang te zetten. 

De consequenties van ontslag op staande voet

Snel handelen is van groot belang bij onvrijwillig op staande voet. Dit komt omdat deze vorm van ontslag flinke consequenties heeft voor u als (ex-)werknemer. Op het moment dat uw werkgever u op staande voet heeft ontslagen, is het belangrijk om rekening te houden met een aantal ingrijpende gevolgen. Bij ontslag op staande voet met een geldige reden wordt uw arbeidscontract per direct beëindigd. Het direct gevolg hiervan is dat dus ook uw loonbetaling per direct wordt stopgezet. Daarnaast heeft u bij deze vorm van onvrijwillig ontslag geen recht op een WW-uitkering. Heeft uw werkgever een geldige reden opgegeven om u op staande voet te ontslaan? Dan is er de kans dat u uw werkgever een vergoeding moet betalen omdat u schadeplichtig bent. 

De arbeidsrecht advocaten van De Brouwer Advocaten kunnen u helpen om deze consequenties zo veel mogelijk te beperken. Door zo snel mogelijk te handelen kunnen wij de gevolgen van ontslag op staande voet voor u minimaliseren. Op staande voet ontslag aanvechten levert u het meest op wanneer u snel handelt. Neem daarom vandaag nog contact met ons op als u te maken heeft met een dergelijke situatie. 

Schakel juridische hulp in!

Wilt u uw onvrijwillige ontslag graag aanvechten met juridische bijstand van onze advocaten? Wij staan u graag bij tijdens deze procedure met passend advies. Wanneer u ons inschakelt voor het aanvechten van uw ontslag op staande voet, weet u zeker dat u snel tot een passende oplossing komt. Daarnaast helpen onze arbeidsrecht advocaten u ook graag verder bij aanverwante conflicten op dit rechtsgebied. 

Graag meer weten over wat De Brouwer Advocaten voor u kan betekenen? Of wilt u graag gebruikmaken van de expertise van onze specialisten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, wij helpen u graag verder! Op werkdagen van 09.00 en 17.00 uur kunt u ons telefonisch bereiken via 010 – 423 00 19 of op de mail via info@debrouweadvocaten.nl. Daarnaast kunt u op ieder moment een berichten achterlaten via ons contactformulier. 

wat klanten over ons zeggen:

Vriendelijk, “to-the-point”, en fijn adviserend. Men mag zich zeer welkom voelen bij de heer de Boer. Whats-app contact is een aanvulling op uw service.

R. Boudar

21/09/2018

TOP advocaten bureau fijn om mee te werken.

I. Cinar

23/05/2019

De kordate manier van optreden van mevrouw Van Buuren. Snelle, resolute en adequate reacties richting de wederpartij.

D. de Haan

02/10/2019

De snelheid en zekerheid in de verwerking van het bestand. Ik vond het fantastisch. U hebt me over alles geïnformeerd en ik heb veel geleerd.

T. Bosman

19/06/2019

Prettig advocatenkantoor, heel vriendelijk, goed bereikbaar, snel antwoord op vragen, snelle responstijd.

V. da Silva

29/05/2019