Ontslag door het coronavirus, kan dat zomaar?

Zowel privé als op werkgebied kan het coronavirus voor onduidelijkheden en onzekerheden zorgen. Kan je zomaar ontslagen worden tijdens deze onzekere tijden en wat zijn je rechten en plichten?  |

Kan ik mijn baan verliezen omdat mijn werkgever thuiswerken weigert?

De GGD sluit alle bedrijven waar het niet veilig is om te werken. Het is raadzaam om onderling afspraken te maken met de werkgever omtrent thuiswerken. Mocht de werkgever aangeven dat het niet mogelijk is om thuis te werken en is er verder geen gegronde reden om niet op het werk te verschijnen, dan kan dit worden gezien als werkweigering. De werkgever kan hierdoor het loon stopzetten, en uiteindelijk zelfs de arbeidsovereenkomst opzeggen.

Ontslag tijdens de proefperiode door corona, mag dit?

Je hebt net een nieuwe baan en bent bang dat je tijdens de proeftijd als eerste ontslagen zal worden. Zowel de werknemer als de werkgever mogen de arbeidsovereenkomst tijdens de proeftijd per direct beëindigen. Echter, de reden voor het opzeggen mag geen misbruik van bevoegdheden opleveren. De werkgever mag bijvoorbeeld niet de arbeidsovereenkomst opzeggen, wanneer vooraf al duidelijk was dat er door het coronavirus minder werk was en dit als reden voor de opzegging gebruiken.

Hulp nodig bij een conflict met de werkgever?

Wij kunnen ons goed indenken dat er nog andere vragen zijn omtrent jouw rechten en plichten als werknemer of werkgever. De Brouwer Advocaten heeft veel ervaring op het gebied van arbeidsrecht, onze advocaten en juristen beantwoorden graag al jouw vragen. Je kunt ons bereiken door te bellen naar 010 – 423 00 19 of door te mailen naar info@debrouweradvocaten.nl. Daarnaast kan je ook het contactformulier op onze website invullen. Wij nemen dan spoedig contact met je op.