Letselschade

Wat is letselschade precies en hoe gaat u hier mee om als u ermee te maken krijgt? Letselschade ontstaat door een ongeval, bedrijfsongeval, een medische fout of een verkeersongeluk. Het is de schade in de vorm van lichamelijke verwondingen of psychische problemen. Deze heeft u opgelopen door een van de eerdergenoemde oorzaken.

Er zal in eerste instantie schrik en pijn zijn na een ongeval. Wat te doen bij een aanrijding? Het besef dat er letselschade is ontstaan komt later. Het letsel heeft wel direct gevolgen, niet alleen op medisch gebied maar ook op het gebied van uw werk en inkomsten. Wanneer iemand anders verantwoordelijk is voor het ongeval, dan heeft u mogelijk recht op een letselschadevergoeding. U kunt hiervoor een claim indienen bij de tegenpartij, hoe dit precies in zijn werk gaat en waar u mogelijk recht op heeft, daar kan De Brouwer Advocaten u bij helpen.

Maak een afspraak

Heeft u vragen of letselschade? Neem gerust contact met ons op. In de afgelopen 20 jaar hebben de advocaten van Advocaat voor Letselschade meer dan duizend slachtoffers bijgestaan in hun gevecht tegen de gevolgen van het ongeval.

  • De Brouwer Advocaten is een advocatenkantoor dat zich onderscheidt door het hoge niveau van dienstverlening en betrokkenheid bij haar cliënten, werknemers en de samenleving.
  • Wij bieden uitgebreide vakkennis en meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van arbeidsrecht, letselschade en personen- en familierecht.
  • Client heeft na een intake binnen 24 uur een concept processtuk in de mail.
  • Heldere tarieven en afgesproken prijzen, duidelijkheid over tarieven.
  • Bij erkende aansprakelijkheid is de client ons geen honorarium verschuldigd.

Verhalen van gemaakte kosten

Door de verwondingen of de psychische problemen maakt u kosten, denk hierbij aan medische kosten die niet door een verzekeraar worden vergoed of aanpassingen die (tijdelijk) nodig zijn in uw woning of auto. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een whiplash als letselschade. Daarnaast is het misschien nodig om hulp in de huishouding te hebben tijdens het revalidatieproces. Dit zijn allemaal kosten die u mogelijk kunt verhalen op de veroorzaker van de letselschade. Naast de duidelijke aantoonbare schade kan er immateriële schade zijn ontstaan. Denk hierbij aan verdriet, angst en pijn. Een vergoeding van deze schade wordt smartengeld genoemd. Weten of u kosten kunt verhalen op de veroorzaker van de letselschade? Neem gerust contact met ons op.

Neem contact op

Vragen bij letselschade

Bent u betrokken bij een ongeval en is er letselschade ontstaan, dan heeft u ongetwijfeld de volgende vragen:

Hoe moet ik met een claim omgaan?

Moet ik me zomaar neerleggen bij het beleid van mijn verzekeraar?

Kan ik de schade op een derde verhalen?

Om tot duidelijke antwoorden te komen op deze vragen, is er specialistische kennis en ervaring nodig. Dit geldt ook voor het hele traject van schadeafhandeling. Het inschakelen van een letselschadespecialist is noodzakelijk. Dit om tot het beste resultaat te komen.

Letselschade afhandelen

Wanneer er letselschade is ontstaan zijn er enkele stappen van belang om de letselschade af te handelen. De schade moet als eerste zo volledig mogelijk in kaart worden gebracht. Bij letselschade kan er een medische deskundige worden ingeschakeld. Dit om medische gegevens te verzamelen met betrekking tot het letsel en dit met een jurist door te nemen. De definitieve afwikkeling van letselschade kan pas als het letsel compleet is genezen of als er geen verder herstel meer mogelijk is.

U moet uiteraard krijgen waar u recht op heeft. In het geval van letselschade kan dit een intensief juridisch traject zijn. Vaak is letselschade claimen ook emotioneel een opgave. Onze gespecialiseerde advocaten staan u daarom gedurende het hele traject persoonlijk bij. Het beantwoorden van de eerste vragen die u heeft tot het verhalen van een rechtvaardige vergoeding, wij staan voor u klaar. We zullen er alles aan doen om zo goed mogelijk uw belangen te behartigen  en maken ons er sterk voor dat u krijgt waar u recht op heeft.

Zoals we al eerder schreven kan er in verschillende situaties mogelijk letselschade geclaimd worden. Het kan gaan om een ongeval thuis of in de openbare ruimte waarbij u bijvoorbeeld hersenletsel na een ongeval heeft opgelopen. Het kan natuurlijk ook gaan over het claimen van een schadevergoeding bij een hondenbeet. Er kan tijdens uw werk een ongeval plaatsvinden, dan spreken we over een bedrijfsongeval. Of er kan een medische fout begaan zijn. In al deze situaties kan De Brouwer Advocaten u bijstaan voor de afhandeling van letselschade.

 

Kosten voor rechtsbijstand bij letselschade

In de wet is bepaald dat de aansprakelijke partij de redelijke kosten van rechtsbijstand moet betalen. Het ongeval heeft er immers voor gezorgd dat er hulp nodig was. Wij spreken van tevoren met u af dat de kosten verhaald kunnen worden op de wederpartij.

Waarom De Brouwer Advocaten?

Sinds 2004 werken wij exclusief voor slachtoffers en hierdoor hebben wij door de jaren heen ontzettend veel ervaring opgebouwd. In de afgelopen jaren hebben wij als letselschade advocaat meer dan duizend slachtoffers bijgestaan in hun gevecht tegen de gevolgen van een ongeval. Wij staan ook ú graag bij. Dit kan op een no cure no pay basis. We doen er alles aan om altijd en overal bereikbaar te zijn. Daarnaast zorgen wij voor een snelle afhandeling van uw zaak.

Contact opnemen

Heeft u na het lezen van deze informatie vragen of wilt u ons inschakelen voor het afhandelen van letselschade? U kunt een bericht achterlaten via ons contactformulier of neem contact met ons op via info@debrouweradvocaten.nl of telefonisch via 010-423 00 19. Ons kantoor is op werkdagen te bereiken tussen 09:00 en 17:00.

Neem contact op

Wat klanten over ons zeggen:

Vriendelijk, “to-the-point”, en fijn adviserend. Men mag zich zeer welkom voelen bij de heer de Boer. Whats-app contact is een aanvulling op uw service.

R. Boudar

21/09/2018

TOP advocaten bureau fijn om mee te werken.

I. Cinar

23/05/2019

De kordate manier van optreden van mevrouw Van Buuren. Snelle, resolute en adequate reacties richting de wederpartij.

D. de Haan

02/10/2019

De snelheid en zekerheid in de verwerking van het bestand. Ik vond het fantastisch. U hebt me over alles geïnformeerd en ik heb veel geleerd.

T. Bosman

19/06/2019

Prettig advocatenkantoor, heel vriendelijk, goed bereikbaar, snel antwoord op vragen, snelle responstijd.

V. da Silva

29/05/2019