Schadevergoeding bij een medische fout

Jaarlijks worden er in Nederland duizenden medische ingrepen verricht. Helaas wil ook hier weleens wat fout gaan. De gevolgen kunnen bij dit soort fouten ontzettend groot zijn. Het kan voor uw gezondheid zelfs gevolgen hebben die onomkeerbaar zijn. Wanneer er een behandeling wordt aangeraden en de uitkomst is niet zoals verwacht had mogen worden, kan het zo zijn dat er een medische fout is begaan. In een dergelijk geval is de arts aansprakelijk.

Een arts die u behandeld heeft, heeft voor de ingreep een zogeheten informatieplicht. Voor de behandeling of operatie moet de arts u meer informatie geven over de behandeling en uitleggen wat de risico’s zijn. Heeft de arts dit niet gedaan, dan kan hij (in veel gevallen) aansprakelijk worden gesteld.

Letsel dat door een medische fout is ontstaan kan zoals gezegd ernstige gevolgen hebben voor uw gezondheid. Schakel bij een dergelijke fout altijd een letselschade advocaat in. De Brouwer Advocaten Rotterdam kan u gedurende een juridisch traject helpen en ondersteunen.

Maak een afspraak

Heeft u vragen over schadevergoeding bij een medische fout? Neem gerust contact met ons op. In de afgelopen 20 jaar hebben de advocaten van De Brouwer meer dan duizend slachtoffers bijgestaan in hun gevecht tegen de gevolgen van een medische fout.

  • De Brouwer Advocaten is een advocatenkantoor dat zich onderscheidt door het hoge niveau van dienstverlening en betrokkenheid bij haar cliënten, werknemers en de samenleving.
  • Wij bieden uitgebreide vakkennis en meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van arbeidsrecht, letselschade en personen- en familierecht.
  • Client heeft na een intake binnen 24 uur een concept processtuk in de mail.
  • Heldere tarieven en afgesproken prijzen, duidelijkheid over tarieven.
  • Bij erkende aansprakelijkheid is de client ons geen honorarium verschuldigd.

Wanneer spreken wij van een medische fout?

Wij haalden het al eerder aan maar het kan zijn dat een arts een medische fout begaat. Ook een huisarts, tandarts of andere zorgverlener kan een dergelijke fout begaan. In het geval van een fout moet er verwijtbaar onzorgvuldig handelen worden geconstateerd. Wanneer u letselschade heeft opgelopen door dit handelen tijdens een medische ingreep, dan spreken wij van een medische fout. De zorgverlener die de letselschade veroorzaakt kan aansprakelijk worden gesteld. U kunt bij hem of haar schadevergoeding claimen. Om een heldere en duidelijk zaak op te bouwen is het verstandig om altijd een onafhankelijk medisch adviseur te raadplegen, wij kunnen u hierin ondersteunen. Het is niet altijd zeker dat een claim bij een arts of zorgverlener gehonoreerd zal worden. Hiervoor moet bewezen worden dat de arts of zorgverlener daadwerkelijk nalatig heeft gehandeld.

Het is vaak bij een schadevergoeding rond een medische fout onduidelijk of het daadwerkelijk om een fout gaat of dat het om complicaties gaat. Daarom is het verstandig om een onafhankelijke medische adviseur in de hand te nemen. Deze kan goed en onafhankelijk beoordelen of het om een complicatie of om een medische fout gaat.

Neem contact op

Verschillende soorten medische fouten

Er zijn diverse medische fouten die wij kunnen omschrijven. Zo is er de informatieverschaffing. Wanneer deze onvoldoende is geweest, dan noemen we dat een fout betreffende onvoldoende voorlichting. Er kan een verkeerde diagnose worden gesteld waardoor er misschien verkeerde medicijnen zijn voorgeschreven of een verkeerde ingreep is verricht. Tijdens een operatie of ingreep kan er een fout worden begaan door de behandelend arts.

Als laatst zijn er fouten die tijdens de nazorg na een medische ingreep kunnen worden gemaakt. Zo kan ook hier verkeerde medicatie worden voorgeschreven of de benodigde medicatie helemaal niet worden toegediend.

Schadevergoeding bij een medische fout af laten handelen door De Brouwer Advocaten?

In veel gevallen zal op basis van het complete medische dossier beoordeelt worden of er sprake is geweest van verwijtbaar onzorgvuldig handelen. Deze beoordeling zal gedaan worden door een onafhankelijk medisch adviseur. Deze kan constateren welke medische fout is begaan en of er mogelijk recht is op een schadevergoeding. Wij kunnen uw zaak omtrent een medische fout in behandeling nemen en u helpen met een claim voor schadevergoeding.

Waarom De Brouwer Advocaten?

Sinds 2004 werken wij exclusief voor slachtoffers en hierdoor hebben wij door de jaren heen ontzettend veel ervaring opgebouwd. In de afgelopen jaren hebben wij meer dan duizend slachtoffers bijgestaan in hun gevecht tegen de gevolgen van een medische fout. Wij doen er alles aan om altijd en overal bereikbaar te zijn. Daarnaast doen wij er alles voor een snelle afhandeling van uw zaak. Wij werken ook op basis van no cure no pay. Wij doen er alles aan om altijd bereikbaar te zijn en wij staan voor een snelle afhandeling van uw zaak.

Contact opnemen

Heeft u na het lezen van de informatie over een medische fout op deze pagina vragen of wilt u ons inschakelen voor het afhandelen van letselschade en een mogelijke claim? U kunt een bericht achterlaten via ons contactformulier of contact met ons opnemen via info@debrouweradvocaten.nl of telefonisch via 010-423 00 19. Ons kantoor is op werkdagen te bereiken tussen 09:00 en 17:00.

Neem contact op

Wat klanten over ons zeggen:

Vriendelijk, “to-the-point”, en fijn adviserend. Men mag zich zeer welkom voelen bij de heer de Boer. Whats-app contact is een aanvulling op uw service.

R. Boudar

21/09/2018

TOP advocaten bureau fijn om mee te werken.

I. Cinar

23/05/2019

De kordate manier van optreden van mevrouw Van Buuren. Snelle, resolute en adequate reacties richting de wederpartij.

D. de Haan

02/10/2019

De snelheid en zekerheid in de verwerking van het bestand. Ik vond het fantastisch. U hebt me over alles geïnformeerd en ik heb veel geleerd.

T. Bosman

19/06/2019

Prettig advocatenkantoor, heel vriendelijk, goed bereikbaar, snel antwoord op vragen, snelle responstijd.

V. da Silva

29/05/2019