Wat te doen bij aanrijding

Heeft u een aanrijding gehad? En weet u niet wat u na een aanrijding moet doen? Wij helpen u om duidelijkheid te krijgen. Een aanrijding kan een grote impact hebben op uw leven. Naast het letsel dat u oploopt, komen er ook veel onvoorziene kosten bij, die zich maar blijven opstapelen. Hoe moet ik nu verder? Valt er een schadevergoeding te claimen voor al de opgelopen schade? Moet ik mij neerleggen bij het beleid van mijn verzekeraar? Dit kunnen allemaal vragen zijn waar u mee kampt. Bij De Brouwer Advocaten kunt u duidelijkheid verwachten.

Maak een afspraak

Heeft u vragen of heeft u een aanrijding gehad? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag om duidelijkheid te krijgen.

  • De Brouwer Advocaten is een advocatenkantoor dat zich onderscheidt door het hoge niveau van dienstverlening en betrokkenheid bij haar cliënten, werknemers en de samenleving.
  • Wij bieden uitgebreide vakkennis en meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van arbeidsrecht, letselschade, personen- en familierecht.
  • Client heeft na een intake binnen 24 uur een concept processtuk in de mail.
  • Heldere tarieven en afgesproken prijzen, duidelijkheid over tarieven.

Schadevergoeding

Een aanrijding kan een grote impact hebben op uw leven. U loopt onder ander letselschade op, maar er komen ook veel onvoorziene kosten bij die zich maar blijven opstapelen. Deze kosten kunt u in sommige gevallen bij de wederpartij verhalen. Een zwakke verkeersdeelnemer(voetganger of fietser) krijgt standaard minimaal 50% van zijn schadevergoeding, ook als er sprake is van eigen schuld. De overige 50% wordt verdeeld, afhankelijk van de fouten van beide partijen. Als het om 2 motorvoertuigen gaat, dan is de uitgangspunt dat beide partijen voor hun eigen schade opdraaien. Heeft de wederpartij een fout gemaakt waar dit ongeluk uit voort is gekomen? Dan kan er wel een schadevergoeding bij de wederpartij geclaimd worden. Bij De Brouwer Advocaten kunnen wij u helpen om een passende schadevergoeding af te dwingen.

 

Wat moet ik doen na een aanrijding?

Na een aanrijding is het belangrijk dat u zo snel mogelijk stappen onderneemt. Om eventueel een schadevergoeding te claimen, moet aangetoond worden dat de wederpartij schuldig is voor het ongeval. Als eerste is het noodzakelijk om zoveel mogelijk bewijsmateriaal te verzamelen van het incident. Het gaat hier om onder andere foto’s en gegevens van getuigen. De gegevens van getuigen is nodig om een getuigenverklaring te krijgen.  De foto’s en getuigenverklaring dienen als bewijsmateriaal om onder andere duidelijkheid over de schade te krijgen.

Ten tweede moet u zo snel mogelijk na het ongeval naar de huisarts gaan. Dit geldt ook voor kleine lichamelijke schade en klachten. Dit is belangrijk om de wederpartij aansprakelijk te stellen, maar het is ook belangrijk voor uw eigen gezondheid.

Als laatst is het raadzaam om een overzicht bij te houden van alle kosten die u heeft moeten maken door het incident. Denk hierbij aan vervoerskosten, reparaties, medische kosten enzovoort. Misgelopen inkomsten uit arbeid vallen hier ook onder. Om uw overzicht te valideren, raden wij aan om alle rekeningen en bronnen te bewaren. Ook is het raadzaam om een verklaring van uw werkgever te verkrijgen als bewijsstuk.

 

Een letselschade advocaat van De Brouwer Advocaten inschakelen?

Heeft u na het lezen van de bovenstaande informatie nog enige vragen? Of wilt u een letselschade specialist inschakelen van De Brouwer Advocaten? Neem dan contact met ons op. Wij kunnen u duidelijkheid verschaffen en mogelijk een bijpassende schadevergoeding eisen. U kunt contact met ons opnemen door te bellen naar 010 423 00 19 of door te mailen naar info@debrouweradvocaten.nl. Ook kunt u het contactformulier op de site invullen. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Wat klanten over ons zeggen

Vriendelijk, “to-the-point”, en fijn adviserend. Men mag zich zeer welkom voelen bij de heer de Boer. Whats-app contact is een aanvulling op uw service.

R. Boudar

21/09/2018

TOP advocaten bureau fijn om mee te werken.

I. Cinar

23/05/2019

De kordate manier van optreden van mevrouw Van Buuren. Snelle, resolute en adequate reacties richting de wederpartij.

D. de Haan

02/10/2019

De snelheid en zekerheid in de verwerking van het bestand. Ik vond het fantastisch. U hebt me over alles geïnformeerd en ik heb veel geleerd.

T. Bosman

19/06/2019

Prettig advocatenkantoor, heel vriendelijk, goed bereikbaar, snel antwoord op vragen, snelle responstijd.

V. da Silva

29/05/2019