Omgangsregeling vader

Een echtscheiding is in veel gevallen een moeilijke situatie, zeker wanneer er kinderen in het spel zijn. Kort gezegd zijn er twee manieren om de zorg voor de kinderen te regelen. Er kan gekozen worden voor co-ouderschap of een omgangsregeling. Vaak heerst bij vaders het gevoel dat zij worden achtergesteld ten opzichte van de moeder als het gaat om een omgangsregeling. Wij van De Brouwer Advocaten zijn onder andere gespecialiseerd in personen & familierecht en kunnen u ondersteunen in een echtscheidingszaak en het opstellen van een omgangsregeling. Ook bij de omgangsregeling bij een eventuele baby

Maak een afspraak

Heeft u vragen of een familierecht advocaat nodig? Neem gerust contact met ons op. Wij van de Brouwer Advocaten helpen u graag.

  • De Brouwer Advocaten is een advocatenkantoor dat zich onderscheidt door het hoge niveau van dienstverlening en betrokkenheid bij haar cliënten, werknemers en de samenleving.
  • Wij bieden uitgebreide vakkennis en meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van arbeidsrecht, letselschade, personen- en familierecht.
  • Client heeft na een intake binnen 24 uur een concept processtuk in de mail.
  • Heldere tarieven en afgesproken prijzen, duidelijkheid over tarieven.

De rechten van de vader zijn wettelijk vastgelegd. Zowel de biologische als juridische vader (wanneer het kind erkend is) hebben beide recht op omgang met het kind. Heeft u als biologische vader het kind niet erkend, dan heeft u toch recht op omgang, ook dit is wettelijk vastgelegd. De omgang tussen ouders en het kind wordt in een ouderschapsplan vastgelegd en dit is altijd maatwerk omdat iedere situatie anders is. Lukt het niet om er samen met de ex-partner uit te komen en een goede omgangsregeling te treffen, dan is het mogelijk om een mediator in te schakelen of juridische hulp in te schakelen. Loopt dit vast, dan is de volgende stap een gang naar de rechter, deze zal kijken naar de belangen van het kind maar zal ook rekening houden met de belangen van de ouders. Altijd zal de rechter gelijkwaardig ouderschap willen nastreven. Ieder kind heeft immers recht om een band op te bouwen met zowel de vader als met de moeder. Wanneer u hier niet uit komt kan u een kort geding aangaan omtrent omgangsregeling

Zoals we eerder schreven hebben vaders vaak het gevoel dat ze worden achtergesteld ten opzichte van de moeder, gelukkig zijn daarom de rechten van de vader wettelijk vastgelegd, u heeft dus als vader altijd recht op contact met het kind. Alleen in uitzonderlijke gevallen kan de rechter dit recht intrekken. Heeft u vragen of hulp nodig bij het opstellen van een omgangsregeling, neem dan contact met ons op en we helpen u graag.

Kosten

Wanneer u ons inschakelt voor juridische bijstand in een procedure betreffende echtscheiding en een omgangsregeling, kunt u kiezen voor een vaste prijsafspraak of voor een vast uurtarief. Bij een eenzijdig echtscheidingsverzoek kunnen wij een offerte op maat maken. Wilt u na het lezen van deze informatie meer weten?  Neem dan vrijblijvend contact met ons op via telefoonnummer: 010 268 11 00 of laat een bericht achter via ons contactformulier. Ons kantoor is op werkdagen bereikbaar tussen 09.00 en 17.00 uur. U kunt ons ook mailen via info@debrouweradvocaten.nl.

Wat klanten over ons zeggen:

Vriendelijk, “to-the-point”, en fijn adviserend. Men mag zich zeer welkom voelen bij de heer de Boer. Whats-app contact is een aanvulling op uw service.

R. Boudar

21/09/2018

TOP advocaten bureau fijn om mee te werken.

I. Cinar

23/05/2019

De kordate manier van optreden van mevrouw Van Buuren. Snelle, resolute en adequate reacties richting de wederpartij.

D. de Haan

02/10/2019

De snelheid en zekerheid in de verwerking van het bestand. Ik vond het fantastisch. U hebt me over alles geïnformeerd en ik heb veel geleerd.

T. Bosman

19/06/2019

Prettig advocatenkantoor, heel vriendelijk, goed bereikbaar, snel antwoord op vragen, snelle responstijd.

V. da Silva

29/05/2019