Omgangsregeling baby

Heeft u een baby uit uw vorige relatie? En wilt u daar een omgangsregeling voor treffen? Wij helpen u om al uw afspraken vast te leggen omtrent de omgangsregeling. 

Het is belangrijk dat de baby een band kan opbouwen met beide ouders. In het beginsel zal de omgang van de vader, mede gezien de leeftijd van het kind, veelal korte momenten betreffen. Dit kan anders zijn indien er geen borstvoeding door de moeder gegeven wordt. Een baby is een kwetsbaar persoon die de zorg van beide ouders nodig heeft. Het is belangrijk dat zij opgroeien met beide ouders. In het belang van de baby is het nodig dat er een omgangsregeling komt, zodat de baby veilig met beide ouders kan opgroeien. 

Maak een afspraak

Heeft u vragen of wilt u een omgangsregeling treffen voor uw baby uit een vorige relatie? Wij helpen u graag met het vastleggen van deze afspraken. Neem gerust contact met ons op.

  • De Brouwer Advocaten is een advocatenkantoor dat zich onderscheidt door het hoge niveau van dienstverlening en betrokkenheid bij haar cliënten, werknemers en de samenleving.
  • Wij bieden uitgebreide vakkennis en meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van arbeidsrecht, letselschade, personen- en familierecht.
  • Client heeft na een intake binnen 24 uur een concept processtuk in de mail.
  • Heldere tarieven en afgesproken prijzen, duidelijkheid over tarieven.

Erkenning en ouderlijk gezag

Vaders en partners worden juridisch ouder indien het kind erkend wordt. Soms gebeurt erkennen automatisch. Erkenning is nodig indien u samenwoont, uw kind heeft verwekt en geen relatie (meer) heeft, u vrouwelijke echtgenoot bent of in geval van geregistreerd partnerschap en het kind is verwekt bij een donor. 

Erkenning wordt vaak verward met gezag. Bij de erkenning bent u verplicht uw kind te onderhouden. Uw kind heeft recht op een wettelijk erfdeel.

Indien er naast de erkenning geen huwelijk of geregistreerd partnerschap is, dan is er nog geen sprake van ouderlijk gezag. Bij gezag mag u beslissen over de opvoeding en de verzorging van uw kind. Het ouderlijk gezag moet worden aangevraagd bij de kantonrechter.

Wilt u meer informatie of een omgangsregeling met uw baby? Schakel dan een familierecht advocaat van De Brouwer Advocaten in.

 

Een familierecht advocaat inschakelen?

Heeft u nog enige vragen over de bovenstaande informatie? Of wilt een familierecht inschakelen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u om een passende omgangsregeling te treffen met uw baby. U kunt ons bereiken door te bellen naar 010 423 00 19 of door te mailen naar info@debrouweradvocaten.nl. Daarnaast kunt u ook het contactformulier op de site invullen. Wij zullen dan zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Wat klanten over ons zeggen

Vriendelijk, “to-the-point”, en fijn adviserend. Men mag zich zeer welkom voelen bij de heer de Boer. Whats-app contact is een aanvulling op uw service.

R. Boudar

21/09/2018

TOP advocaten bureau fijn om mee te werken.

I. Cinar

23/05/2019

De kordate manier van optreden van mevrouw Van Buuren. Snelle, resolute en adequate reacties richting de wederpartij.

D. de Haan

02/10/2019

De snelheid en zekerheid in de verwerking van het bestand. Ik vond het fantastisch. U hebt me over alles geïnformeerd en ik heb veel geleerd.

T. Bosman

19/06/2019

Prettig advocatenkantoor, heel vriendelijk, goed bereikbaar, snel antwoord op vragen, snelle responstijd.

V. da Silva

29/05/2019