Familierecht

Heeft u juridisch advies nodig bij een kwestie op het gebied van familierecht? Of is er behoefte aan mediation in uw relatie? Dan bent u bij De Brouwer Advocaten aan het juiste adres. De Brouwer Advocaten is gevestigd in Rotterdam en is al meer dan 20 jaar gespecialiseerd in onder andere echtscheidingen, alimentaties, mediation en omgangsregelingen. Een familierechtelijk probleem kan grote gevolgen hebben op uw leven. Aangezien het probleem vaak gepaard gaat met verschillende emoties, is het van belang dat er een specialist met u meekijkt en meedenkt in uw proces. Dus heeft u een familierecht advocaat nodig? De specialisten van De Brouwer Advocaten hebben expertise op vele vlakken van het familierecht en staan u graag bij in dit proces.

Maak een afspraak

Heeft u vragen of heeft u juridisch advies nodig bij een kwestie op het gebied van familierecht? Neem gerust contact met ons op.

 • De Brouwer Advocaten is een advocatenkantoor dat zich onderscheidt door het hoge niveau van dienstverlening en betrokkenheid bij haar cliënten, werknemers en de samenleving.
 • Wij bieden uitgebreide vakkennis en meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van arbeidsrecht, letselschade, personen- en familierecht.
 • Client heeft na een intake binnen 24 uur een concept processtuk in de mail.
 • Heldere tarieven en afgesproken prijzen, duidelijkheid over tarieven.

Alimentatie

Er bestaan twee verschillende soorten alimentatie. Op het moment dat u uw kind grotendeels verzorgd, heeft u recht op kinderalimentatie. Uw ex-partner heeft een onderhoudsplicht voor de kinderen, dit geldt tot het kind 21 jaar is. U heeft recht op partneralimentatie op het moment dat u weinig inkomen heeft ten opzichte van uw ex-partner. Denkt u dat u in aanmerking komt voor alimentatie? Neem dan contact op met De Brouwer Advocaten.

Omgangsregeling

Gaat u scheiden en heeft u kinderen? Dan is het belangrijk dat er een omgangsregeling afgesproken wordt. Beide ouders hebben recht om de kinderen te zien. Daarnaast is dit in het belang van het kind. Om dit traject zo vloeiend mogelijk te laten verlopen, is een omgangsregeling belangrijk. In een omgangsregeling worden onder andere afspraken gemaakt over de verdeling van de tijd met de kinderen, vakanties of het halen en brengen van de kinderen. 

Echtscheiding bij gemeenschappelijk verzoek

Is er sprake van een echtscheiding waarbij de partijen het eens zijn met elkaar? Dan kan er bij een advocaat of mediator een gezamenlijk verzoek worden ingediend. Bij een gezamenlijk verzoek hebben beide partijen dezelfde echtscheidingsadvocaat. Zijn er kinderen voortgekomen uit uw relatie? Dan is het verplicht om ook een ouderschapsplan op te stellen. Een echtscheidingsadvocaat van De Brouwer Advocaten helpt u in dit proces.

 

Echtscheiding bij eenzijdig verzoek

Wanneer partijen het niet eens zijn over de echtscheiding, is het verstandig om een eenzijdig verzoek in te dienen. Bij een eenzijdig verzoek zullen beide partijen zelf een advocaat moeten zoeken van een ander kantoor. Er zal dan waarschijnlijk een zitting plaatsvinden waarbij de partijen worden bijgestaan door hun advocaat. Het is ook mogelijk dat er onderling afspraken worden gemaakt, welke kunnen worden vastgelegd in een echtscheidingsconvenant. 

 

Echtscheiding bij voorlopige voorziening

Op het moment dat er een spoedsituatie is waarbij er een voorlopige beslissing genomen moet worden,  kan er een voorlopige voorziening aangevraagd worden. Dit houdt in dat de rechter een voorlopige uitspraak doet totdat er een uitspraak wordt gedaan in de bodemprocedure. Een bodemprocedure is een gerechtelijke procedure waarin een definitieve beslissing wordt gemaakt. 

Een voorlopige voorziening geeft beide partijen tijd en rust in een periode waar veel spanning is ontstaan. Er ontstaat regelmaat en er is duidelijkheid voor de kinderen. Heeft u een spoedsituatie waarvoor u een voorlopig voorziening wilt aanvragen? Neem dan snel contact voor juridisch advies omtrent familierecht met De Brouwer Advocaten. 

 

Echtscheiding van tafel en bed

In sommige gevallen kiezen partijen ervoor om te scheiden van tafel en bed. Vaak wordt er in zulke gevallen niet gekozen voor een officiële echtscheiding vanwege het geloof. Bij deze vorm van scheiden gelden dezelfde rechten en plichten die voor het huwelijk gelden. Bij deze vorm van scheiden moet u een advocaat gespecialiseerd in familierecht inschakelen om dit verzoek voor u in te dienen. De rechter moet het verzoek beoordelen en kan een aanvraag toewijzen als hij ziet dat de relatie niet meer te redden valt. Het huwelijk bij een scheiding van tafel en bed is niet ontbonden. Na een scheiding van tafel en bed is het niet mogelijk om met een nieuwe partner te trouwen, samenwonen is wel toegestaan. 

Internationale echtscheiding

Woont u in het buitenland of bent u getrouwd met een partner uit een ander land? Dan is er sprake van een internationale echtscheiding. Het is belangrijk dat u goed juridisch advies inwint voordat u een land uitkiest waar u wilt scheiden. U kunt niet zomaar een land uitkiezen, er moet een connectie zijn met de nationaliteit of de woonplaats van de partijen. Heeft u juridisch advies nodig over internationaal scheiden? Neem dan contact op met een echtscheidingsspecialist van De Brouwer Advocaten.

 

Waarom kiezen voor De Brouwer Advocaten?

De specialisten van De Brouwer Advocaten hebben meer dan 20 jaar ervaring met familierechtelijke vraagstukken. Doordat wij ervaring hebben met verschillende problemen, weten wij als geen ander hoe zij u moeten helpen. Door de  snelle en adequate afhandeling van de zaak, weet u dat uw probleem opgelost kan worden. Bij De Brouwer Advocaten bent u aan het juiste adres voor al uw juridische kwesties.

Naamswijziging

Wilt u uw voor- of achternaam laten wijzigen? Een familierechtadvocaat van De Brouwer Advocaten kan u in dit proces helpen. U kunt uw naam willen wijzigen om de volgende redenen:

 • U wilt dezelfde naamswijziging doorvoeren die de ouder wil
 • U wilt uw oorspronkelijke achternaam terugkrijgen na een scheiding
 • U vindt uw naam bespottelijk of beschamend
 • De naam komt te vaak voor
 • De naam is verkeerd gespeld
 • De naam wordt met uitsterven bedreigd
 • U wilt de achternaam van uw voorouders toevoegen

Zit uw reden hier niet tussen? Neem dan contact op met een familierechtspecialist van De Brouwer Advocaten. Samen met een specialist kunt u kijken of u een geschikte reden hebt om uw naam te wijzigen. 

Een personen- en familierechtadvocaat inschakelen van De Brouwer Advocaten?

Heeft u na het lezen van de bovenstaande informatie nog vragen? Of wilt u een personen- en familierechtadvocaat inschakelen van De Brouwer Advocaten? Neem dan contact met ons op. Samen met een van onze familierechtspecialisten helpen wij u met al uw vraagstukken. U kunt ons bereiken door te bellen naar 010 – 423 00 19 of door te mailen naar info@debrouweradvocaten.nl. Daarnaast kunt u het contactformulier op deze site invullen. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. Wij zijn op werkdagen te bereiken van 09:00-17:00.

Wat klanten over ons zeggen

Vriendelijk, “to-the-point”, en fijn adviserend. Men mag zich zeer welkom voelen bij de heer de Boer. Whats-app contact is een aanvulling op uw service.

R. Boudar

21/09/2018

TOP advocaten bureau fijn om mee te werken.

I. Cinar

23/05/2019

De kordate manier van optreden van mevrouw Van Buuren. Snelle, resolute en adequate reacties richting de wederpartij.

D. de Haan

02/10/2019

De snelheid en zekerheid in de verwerking van het bestand. Ik vond het fantastisch. U hebt me over alles geïnformeerd en ik heb veel geleerd.

T. Bosman

19/06/2019

Prettig advocatenkantoor, heel vriendelijk, goed bereikbaar, snel antwoord op vragen, snelle responstijd.

V. da Silva

29/05/2019