Achternaam wijzigen

Wilt u uw eigen achternaam wijzigen? Of de achternaam van uw kind(eren)? Maar weet u niet precies hoe de procedure voor een naamswijziging verloopt? En wat u hiervoor allemaal nodig heeft? De specialisten van De Brouwer Advocaten staan u graag bij tijdens dit proces. Het verzoek om uw achternaam te wijzigen dient ingediend te worden bij de Dienst Justis van het ministerie van justitie in Den Haag en moet aan bepaalde voorwaarden voldoen. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen achternaamswijziging voor meerderjarigen en minderjarigen. Als u meerderjarig bent kun u zelf een verzoek tot naamswijziging indienen, maar voor minderjarige geldt dit niet. Wilt u uw achternaam wijzigen? Of de achternaam van uw kind? Bij De Brouwer Advocaten helpen wij u graag dit proces zo goed mogelijk te laten verlopen. Dankzij onze jarenlange ervaring hebben wij de juiste expertise in huis om u zo goed mogelijk bij te staan. 

Maak een afspraak

Heeft u vragen of een advocaat nodig? Neem gerust contact met ons op. Wilt u uw achternaam wijzigen? Of de achternaam van uw kind? Bij De Brouwer Advocaten helpen wij u graag dit proces zo goed mogelijk te laten verlopen.

 • De Brouwer Advocaten is een advocatenkantoor dat zich onderscheidt door het hoge niveau van dienstverlening en betrokkenheid bij haar cliënten, werknemers en de samenleving.
 • Wij bieden uitgebreide vakkennis en meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van arbeidsrecht, letselschade, personen- en familierecht.
 • Client heeft na een intake binnen 24 uur een concept processtuk in de mail.
 • Heldere tarieven en afgesproken prijzen, duidelijkheid over tarieven.

Achternaam kind wijzigen

Wilt u als minderjarige zelf een naamswijziging aanvragen? Dan moet het verzoek om de achternaam te veranderen worden ingediend door de wettelijke vertegenwoordiger(s) van het minderjarige kind. Wilt u als ouder de achternaam van uw kind wijzigen? En bent u niet de enige ouder die het gezag over het kind heeft? Dan dienen beide wettelijke vertegenwoordigers akkoord te gaan met het voorstel.

 

Waarom achternaam wijzigen?

De wens om een achternaam te veranderen kan verschillende oorzaken hebben. U heeft de mogelijkheid om een achternaam te wijzigen in de volgende situaties: 

 • U wilt dezelfde naamswijziging doorvoeren die de ouder wil
 • U wilt uw oorspronkelijke achternaam terugkrijgen na een scheiding
 • U wilt een niet-Nederlandse achternaam veranderen
 • Uw naam is bespottelijk of onwelvoeglijk
 • De naam komt te vaak voor
 • De naam is verkeerd gespeld
 • U wilt uw Friese achternaam wijzigen
 • U wilt de achternaam van uw voorouders toevoegen
 • De naam is uitgestorven of wordt met uitsterven bedreigd

Wilt u uw achternaam laten wijzigen om een andere reden dan bovenstaand? Maar weet u niet zeker over dit mogelijk is in een andere situatie? Onze naamrecht advocaten staan u graag bij en helpen u bij het wijzigen van uw achternaam, of die van uw kinderen. 

Achternaam wijziging kosten

Er gelden verschillende tarieven voor naamswijziging, afhankelijk van het specifiek verzoek. Bent u meerderjarig en wilt u uw eigen achternaam wijzigen? Of wilt u de achternaam van één of twee minderjarige kinderen wijzigen? Dan zijn hier vanzelfsprekend kosten aan verbonden. Uw aanvraag voor een naamswijziging wordt pas in behandeling genomen op het moment dat deze kosten zijn betaald. Het is hierbij belangrijk dat de aanvraag aan alle gestelde eisen voldoet. Het team van De Brouwer Advocaten helpt u hier graag bij. Een van onze specialisten staat u graag bij om er zeker van te zijn dat uw aanvraag volledig is. 

Neem contact op

De Brouwer Advocaten inschakelen

Onze advocaten zijn gespecialiseerd in het personen- en familierecht en hebben daardoor jarenlange ervaring met aanvragen voor naamswijzigingen. Wilt u graag uw eigen achternaam veranderen? Of die van uw kinderen? Onze specialisten staan u graag bij tijdens dit proces met passend advies.

Meer weten over wat De Brouwer Advocaten voor u kan betekenen? Of wilt u graag gebruik maken van de expertise van onze naamrecht specialisten? Neem vrijblijvend contact met ons op! U kunt een bericht achterlaten via ons contactformulier, neem contact met ons op via info@debrouweadvocaten.nl of telefonisch via 010 – 423 00 19. Ons kantoor is op werkdagen bereikbaar tussen 09.00 en 17.00 uur. 

Wat klanten over ons zeggen:

Vriendelijk, “to-the-point”, en fijn adviserend. Men mag zich zeer welkom voelen bij de heer de Boer. Whats-app contact is een aanvulling op uw service.

R. Boudar

21/09/2018

TOP advocaten bureau fijn om mee te werken.

I. Cinar

23/05/2019

De kordate manier van optreden van mevrouw Van Buuren. Snelle, resolute en adequate reacties richting de wederpartij.

D. de Haan

02/10/2019

De snelheid en zekerheid in de verwerking van het bestand. Ik vond het fantastisch. U hebt me over alles geïnformeerd en ik heb veel geleerd.

T. Bosman

19/06/2019

Prettig advocatenkantoor, heel vriendelijk, goed bereikbaar, snel antwoord op vragen, snelle responstijd.

V. da Silva

29/05/2019