Verkeersongeval

Een verkeersongeval kan een grote impact hebben op uw leven. Naast schrik en angst die u kunt hebben opgelopen, kan de schade zo ernstig zijn dat u daar blijvend letsel aan hebt overgehouden. Daarnaast komen er veel kosten bij kijken zoals medische kosten en reparaties.. Ook verliest u inkomen doordat u niet (volledig) werkzaam meer bent. Dit zijn allemaal gevolgen die een verkeersongeval met zich mee kan brengen. Na een aanrijding, bijvoorbeeld een auto ongeluk, kunt u schadevergoeding claimen om onder andere uw kosten te kunnen dekken. Wie is er verantwoordelijk voor de aanrijding? Heeft u letselschade opgelopen door een verkeersongeval en wilt u een bijpassende schadevergoeding eisen? Schakel dan een letselschade advocaat van De Brouwer Advocaten in.

Maak een afspraak

Heeft u vragen of een verkeersongeval gehad en daarbij letselschade opgelopen? Neem gerust contact met ons op. In de afgelopen 20 jaar hebben wij meer dan duizend slachtoffers bijgestaan in hun gevecht tegen de gevolgen van het verkeersongeval.

  • De Brouwer Advocaten is een advocatenkantoor dat zich onderscheidt door het hoge niveau van dienstverlening en betrokkenheid bij haar cliënten, werknemers en de samenleving.
  • Wij bieden uitgebreide vakkennis en meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van arbeidsrecht, letselschade en personen- en familierecht.
  • Client heeft na een intake binnen 24 uur een concept processtuk in de mail.
  • Heldere tarieven en afgesproken prijzen, duidelijkheid over tarieven.
  • Bij erkende aansprakelijkheid is de client ons geen honorarium verschuldigd.

Een ongeval met 2 motorvoertuigen

Een verkeersongeval met 2 motorvoertuigen bestaat meestal uit een auto ongeluk of een scooter ongeval. Het uitgangspunt is dat beide bestuurder opdraaien voor hun eigen schade. U kunt alleen schadevergoeding eisen op het moment dat de aanrijding is ontstaan door een fout van de andere bestuurder. De hoogte van de schadevergoeding hangt af van de lichamelijke schade die u heeft opgelopen.

Een eenzijdig ongeval

Op het moment dat er een ongeval ontstaat waarbij u het enige motorvoertuig bent, kan u hier geen schadevergoeding voor krijgen. Een voorbeeld hiervan is dat u door onoplettendheid tegen een lantaarnpaal aanrijdt. Wel moet u dit doorgeven aan de politie. Doet u dit niet, dan bent u verdachte van een misdrijf. Een passagier kan wel schadevergoeding claimen bij de (aansprakelijkheidsverzekering van de) bestuurder.

Een ongeval met een motorvoertuig en een kind jonger dan 14 jaar

Kinderen worden extra beschermd door de wet ten opzichte van volwassen zwakke verkeersdeelnemers(voetgangers en fietsers). Op het moment dat een kind betrokken is in een aanrijding, is de bestuurder van de motorvoertuig aansprakelijk en moet de bestuurder 100% van de schade vergoeden. De enige uitzondering die geldt is als het kind de verkeersongeval aantoonbaar opzettelijk heeft veroorzaakt, maar dit is bijna nooit het geval.

Schade claimen als inzittende

Bent u als passagier slachtoffer van een eenzijdige verkeersongeval? Dan is het mogelijk om een schadevergoeding te claimen bij de (aansprakelijkheidsverzekering van de) bestuurder, zelfs als de bestuurder uw partner of familielid is. Bent u als passagier betrokken geraakt bij een aanrijding tussen 2 gemotoriseerde verkeersdeelnemer? Of bijvoorbeeld een aanrijding met een motor gehad? Dan kunt u ook schadevergoeding krijgen. Staat de aansprakelijkheid tussen de partijen nog niet vast? U hoeft niet wachten tot dit duidelijk is. U heeft de keuze om van de 2 betrokken aansprakelijkheidsverzekeringen aan te spreken om vergoeding te eisen.  Wij helpen u hier graag bij.

 

 

Ongeval wegens gebrek aan de weg

Ook de wegbeheerder kan aansprakelijk gesteld worden voor een verkeersongeval. De wegbeheerder, de overheid, is verantwoordelijk voor de aanleg en onderhoud van de wegen en de weguitrusting. Heeft u geestelijke of lichamelijke schade opgelopen wegens gebrek aan de weg? Dan kunt u schadevergoeding eisen bij de wegbeheerder. Het moet wel gaan om een gebrek waarbij normaal gedrag letselschade kan toebrengen aan de bestuurder. Dit is niet het geval als de wegbeheerder hier niets aan kon doen. De wegbeheerder is niet aansprakelijk voor schade door weersomstandigheden, bijvoorbeeld een glad wegdek. Ook kan de wegbeheerder niet aansprakelijk worden gesteld voor gebreken waarbij de wegbeheerder nog geen kans heeft gehad om het te herstellen.

Het claimen van een schadevergoeding

Op het moment dat u betrokken bent geraakt bij een verkeersongeval, is het mogelijk om schadevergoeding te claimen. Hier zitten verschillende factoren aan vast. Als eerste is het belangrijk dat er aangetoond kan worden dat de wederpartij schuldig is van het ongeval. Om schadevergoeding te verhalen bij de wederpartij, is het raadzaam om de volgende handelingen te verrichten:

Ten eerste is het noodzakelijk om zoveel mogelijk bewijsmateriaal te verzamelen van de aanrijding. Verzamel onder andere gegevens van getuigen om uiteindelijke een getuigenverklaring te krijgen. Ook is het verstandig om zoveel mogelijk beeldmateriaal te verzamelen om een indruk te geven van de schade.

Ten tweede is het van belang om zo snel mogelijk na het verkeersongeval naar de huisarts te gaan. Dit geldt voor alle lichamelijke schade en klachten, zelfs kleine klachten. Dit is niet alleen belangrijk voor uw gezondheid maar ook om schadevergoeding te claimen bij de wederpartij.

Als laatst is het raadzaam om een overzicht bij te houden van alle kosten die u moest maken door het verkeersongeval. Denk hierbij aan medische kosten, reparaties, vervoerskosten enzovoort. Misgelopen inkomsten uit arbeid vallen hier ook onder. Om je overzicht te valideren is het wenselijk om alle rekeningen en bonnen te bewaren. Het is ook raadzaam om een verklaring van de werkgever mee te nemen als bewijsstuk.

 

Hoogte schadevergoeding

De hoogte van de schadevergoeding is afhankelijk van veel factoren. Er wordt gekeken naar alle materiële schade en immateriële schade die u heeft opgelopen tijdens het verkeersongeval. Er wordt ook gekeken naar de lichamelijke schade die u heeft opgelopen. Op het moment dat u blijvend letsel heeft, weegt dat zwaarder mee in de hoogte van de schadevergoeding. Als laatst wordt er gekeken naar geestelijke schade die u heeft opgelopen. Bent u bereid om uw schade bij de wederpartij te claimen? Schakel dan een letselschade advocaat van De Brouwer Advocaten in.

Waarom kiezen voor een letselschade advocaat van De Brouwer Advocaten?

Wij helpen sinds 2004 slachtoffers die een verkeersongeval meegemaakt hebben. Met meer dan 15 jaar ervaring hebben wij veel slachtoffers kunnen bijgestaan om een bijpassende schadevergoeding af te dwingen. Wij staan ook u graag bij. Wij zorgen voor een snelle, maar accurate, afhandeling van uw zaak. Onze advocaten zijn gespecialiseerd in maximaal 2 rechtsgebieden waardoor zij het uiterste uit hun specialisatie kunnen halen. Voor cliënten proberen wij altijd en overal bereikbaar te zijn om het proces zo fijn en vlot mogelijk te laten verlopen.

Contact opnemen

Heeft u na het lezen van de informatie nog vragen of wilt u een letselschade advocaat van De Brouwer Advocaten inschakelen? Neem dan contact met ons op. Wij zullen u helpen om een mogelijke schadevergoeding voor uw letselschade te claimen. U kunt contact met ons opnemen door het contactformulier op onze website in te vullen of door ons te mailen via info@debrouweradvocaten.nl. Daarnaast kunt u ons ook telefonisch bereiken via 010 – 423 00 19. Ons kantoor is op werkdagen bereikbaar tussen 09:00-17:00.

Wat klanten over ons zeggen:

Vriendelijk, “to-the-point”, en fijn adviserend. Men mag zich zeer welkom voelen bij de heer de Boer. Whats-app contact is een aanvulling op uw service.

R. Boudar

21/09/2018

TOP advocaten bureau fijn om mee te werken.

I. Cinar

23/05/2019

De kordate manier van optreden van mevrouw Van Buuren. Snelle, resolute en adequate reacties richting de wederpartij.

D. de Haan

02/10/2019

De snelheid en zekerheid in de verwerking van het bestand. Ik vond het fantastisch. U hebt me over alles geïnformeerd en ik heb veel geleerd.

T. Bosman

19/06/2019

Prettig advocatenkantoor, heel vriendelijk, goed bereikbaar, snel antwoord op vragen, snelle responstijd.

V. da Silva

29/05/2019