Werkgever aansprakelijk stellen

Wanneer kan ik mijn werkgever aansprakelijk stellen? Een bedrijfsongeval kan iedereen overkomen, hoe zit het juridisch met de aansprakelijkheid van de werkgever? Het kan natuurlijk voorkomen dat u op uw werk een ongeval krijgt en letselschade oploopt. Is het in dat geval mogelijk om de werkgever aansprakelijk te stellen? Wat is hier precies voor nodig? De Brouwer Advocaten voorziet u graag van advies.

Wanneer de letselschade is ontstaan tijdens het werk, is de kans veel groter dat u de werkgever aansprakelijk kunt stellen. In eerste instantie is het nodig dat u bewijs kunt aanleveren. Er moet een direct verband zijn tussen het uitvoeren van de werkzaamheden en de opgelopen letselschade. Het bewijs hierin rond krijgen zodat u de werkgever aansprakelijk kunt stellen is vaak niet eenvoudig. Is het lastig en komt u er niet uit? Laat u in dit proces bijstaan door een letselschadespecialist van De Brouwer Advocaten.

Maak een afspraak

Heeft u vragen of een advocaat nodig? Neem gerust contact met ons op.

  • De Brouwer Advocaten is een advocatenkantoor dat zich onderscheidt door het hoge niveau van dienstverlening en betrokkenheid bij haar cliënten, werknemers en de samenleving.
  • Wij bieden uitgebreide vakkennis en meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van arbeidsrecht, letselschade, personen- en familierecht.
  • Cliënt heeft na een intake binnen 24 uur een concept processtuk in de mail.
  • Heldere tarieven en afgesproken prijzen, duidelijkheid over tarieven.

Hoe gaat een werkgever aansprakelijk stellen in zijn werk?

Om een werkgever aansprakelijk te kunnen stellen en uiteindelijk een schadevergoeding te krijgen, is het verstandig om juridische bijstand in te schakelen. De experts van De Brouwer Advocaten kunnen u hierin van dienst zijn. Het proces begint met het aantonen van de aansprakelijkheid. De letselschade moet ontstaan zijn tijdens de uitvoering van werkzaamheden. Is de schade ontstaan tijdens een autorit naar de klant of een ander werkgerelateerd evenement, dan kunt u de werkgever mogelijk ook aansprakelijk stellen. Het moet zo zijn dat de schade duidelijke samenhang heeft met uw werk of de werkzaamheden.

Hoe zit het precies met de wettelijke aansprakelijkheid? U kunt een werkgever aansprakelijk stellen voor letselschade als u kunt aantonen dat de werkgever te weinig veiligheidsmaatregelen heeft genomen om u als werknemer te beschermen. Verder is het mogelijk om een werkgever aansprakelijk te stellen voor letselschade als er sprake is geweest van onvoldoende toezicht op het naleven van de veiligheidsvoorschriften.

Is er sprake van letselschade, dan zal de werkgever mogelijk het ontstaan aan u als werknemer wijten. Misschien zal de werkgever aangeven dat er een deel van de schuld bij de werknemer ligt omdat u bijvoorbeeld nalatig of onvoorzichtig bent geweest. Het is in deze gevallen vaak toch mogelijk om de werkgever aansprakelijk te stellen voor de letselschade. Wanneer er opzet in het spel is of als u bewust roekeloos te werk bent gegaan, alleen dan is het niet mogelijk om de werkgever aansprakelijk te stellen.

Bewijsvoering bij het aansprakelijk stellen van een werkgever

Bent u werknemer en wilt u uw werkgever aansprakelijk stellen voor letselschade? U moet kunnen bewijzen dat er een direct verband bestaat tussen het uitvoeren van uw werk en de letselschade die u heeft opgelopen. U moet de letselschade schriftelijk kunnen aantonen. Het is erg belangrijk om deze bewijsvoering betreffende het verband rond te krijgen. Lukt het niet, dan is het ook niet mogelijk om uw werkgever aansprakelijk te stellen voor de letselschade en zal er geen schadevergoeding tegenover staan.

De bewijsvoering rond krijgen om te bewijzen dat uw werkgever aansprakelijk is voor de letselschade die u heeft opgelopen, kan een erg complexe zaak zijn. Dit is zeker het geval als u ernstige letselschade heeft opgelopen. Bovendien zal uw hoofd er op dat moment waarschijnlijk niet naar staan. Het zijn ingewikkelde juridische procedures en het is van belang dat u wordt bijgestaan door een ervaren specialist. Ons advies is dan ook altijd om u te laten bijstaan door een van onze letselschade experts met ervaring op het gebied van het aansprakelijk stellen van werkgevers. Ons kantoor bestaat sinds 2004 en wij hebben meer dan duizend slachtoffers bijgestaan in hun gevecht tegen de gevolgen van een ongeval. Wij van De Brouwer Advocaten staan ook ú graag bij!

Waarom kiezen voor De Brouwer Advocaten?

Voor juridische bijstand in een procedure rond de aansprakelijkheid van een werkgever kunt u bij ons terecht. Het is wettelijk bepaald dat de redelijke kosten voor rechtsbijstand door de aansprakelijke partij betaald moeten worden. Wij spreken van tevoren met u af dat de kosten verhaald gaan worden op de werkgever.

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen of wilt u meer weten over aansprakelijkheid? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via telefoonnummer: 010 423 00 19 of laat een bericht achter via ons contactformulier. U kunt ons ook een e-mail sturen via info@debrouweradvocaten.nl. Ons kantoor is op werkdagen bereikbaar tussen 09.00 en 17.00 uur. 

Wat klanten over ons zeggen:

Vriendelijk, “to-the-point”, en fijn adviserend. Men mag zich zeer welkom voelen bij de heer de Boer. Whats-app contact is een aanvulling op uw service.

R. Boudar

21/09/2018

TOP advocaten bureau fijn om mee te werken.

I. Cinar

23/05/2019

De kordate manier van optreden van mevrouw Van Buuren. Snelle, resolute en adequate reacties richting de wederpartij.

D. de Haan

02/10/2019

De snelheid en zekerheid in de verwerking van het bestand. Ik vond het fantastisch. U hebt me over alles geïnformeerd en ik heb veel geleerd.

T. Bosman

19/06/2019

Prettig advocatenkantoor, heel vriendelijk, goed bereikbaar, snel antwoord op vragen, snelle responstijd.

V. da Silva

29/05/2019