Letselschadevergoeding

Bij letselschade wilt u zo snel mogelijk een letselschadevergoeding. U heeft immers misschien al een hoop facturen ontvangen en deze ook moeten betalen. Daarnaast lopen de kosten alleen maar verder op wanneer u nog herstellende bent. Na iets ingrijpends als een ongeval, is het begrijpelijk dat u niet meer helemaal het overzicht heeft. Welke kosten kunnen wel onder een letselschade claim vallen en welke niet, onze letselschade advocaten kunnen u hierbij helpen. Ons advies is dan ook om in het geval van letselschade altijd juridische hulp in te schakelen.

Er bestaat een grote kans dat de letselschadevergoeding hoger uitvalt als u professionele hulp inschakelt. Immateriële schade is een factor die vaak niet goed wordt meegewogen tijden een claim wanneer u dit zelf zou afhandelen. Verder zijn er nog andere zaken en details waar u op moet letten. Een ervaren advocaat van ons kantoor kan u hier goed mee helpen en zal altijd in uw belang handelen.

Wanneer de letselschade is ontstaan door een andere partij, kunt u recht hebben op een letselschadevergoeding. Wij begrijpen dat u snel antwoorden wilt hebben en dat u wilt weten wat de hoogte van de vergoeding zal zijn. De Brouwer Advocaten Rotterdam kan u met dit vraagstuk helpen en adviseren. Als u snel antwoorden wilt hebben van onze professionals, kunt u een bericht achter laten middels het invullen van ons contactformulier.

Maak een afspraak

Heeft u vragen of wilt u een schadevergoeding voor opgelopen letselschade? Neem gerust contact met ons op. Onze advocaten hebben de afgelopen 20 jaar meer dan duizend slachtoffers geholpen in het proces tegen de gevolgen van het ongeval.

  • De Brouwer Advocaten is een advocatenkantoor dat zich onderscheidt door het hoge niveau van dienstverlening en betrokkenheid bij haar cliënten, werknemers en de samenleving.
  • Wij bieden uitgebreide vakkennis en meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van arbeidsrecht, letselschade en personen- en familierecht.
  • Client heeft na een intake binnen 24 uur een concept processtuk in de mail.
  • Heldere tarieven en afgesproken prijzen, duidelijkheid over tarieven.
  • Bij erkende aansprakelijkheid is de client ons geen honorarium verschuldigd.

Letselschadevergoeding voor materiële schade

Onder de vergoeding voor materiële schade rekenen we alle zaken die tastbaar zijn. Denk hierbij aan een vergoeding in kosten voor schade aan de auto, kleding of medische kosten die zijn gemaakt. Onder deze categorie vallen ook eventuele reiskosten en kosten voor huishoudelijke hulp tijdens revalidatie, als dit nodig is geweest. Binnen materiële schade valt ook het verlies van vermogen om zelf geld te verdienen. U heeft hiermee te maken wanneer u uw werk niet meer kunt uitvoeren. Wilt u weten of u recht heeft op letselschadevergoeding? Neem gerust contact met ons op. Dit kan middels bovenstaand formulier.

Letselschadevergoeding voor immateriële schade

De vergoeding voor immateriële schade waar u mogelijk recht op heeft wordt ook wel smartengeld genoemd. Daaronder verstaan we de vergoeding die u mogelijk kunt ontvangen voor schade die niet direct in euro’s uit te drukken is. Wat we daar precies mee bedoelen? De vergoeding voor emotioneel leed zoals verdriet en pijn. Dit kan ontstaan als gevolg van lichamelijk of geestelijk letsel. Smartengeld bij letselschade kan ook uitgekeerd worden als de betrokkene is geschaad in zijn eer of goede naam. Bij aantasting van de nagedachtenis van een familielid is er mogelijk ook recht op letselschadevergoeding.

Letselschadevergoeding per type ongeval

Er zijn verschillende typen ongevallen te onderscheiden. Denk daarbij eens aan een arbeidsongeval, een verkeersongeval of een fout tijdens een medische ingreep. Die laatste is niet direct een ongeval te noemen maar hierbij kan wel letselschade ontstaan. Dit zijn de meest voor de hand liggende vormen van een ongeval.  Er zijn ook nog zaken als letsel dat is ontstaan door een geweldsmisdrijf, letsel wat door dieren is ontstaan of letsel dat is ontstaan tijdens het sporten. Het type ongeval maakt eigenlijk niets uit, het is altijd zo dat u mogelijk recht heeft op een schadevergoeding.

Wanneer er een ongeval in het verkeer heeft plaatsgevonden tussen een automobilist en fietser of voetganger, dan geldt er vanuit de wet een extra bescherming voor de zwakkere verkeersdeelnemer. De automobilist is altijd voor tenminste 50% van de schade aansprakelijk. Alleen wanneer er overmacht of bewuste roekeloosheid van de voetganger of fietser kan worden aangetoond, kan deze aansprakelijkheid anders worden. De bewijslast hiervoor ligt altijd bij de automobilist of sterkere verkeersdeelnemer, deze moet bewijzen dat de voetganger of fietser schuld had aan het ongeval. Uiteraard kunnen de specialisten van De Brouwer Advocaten u ook in deze specialistische gevallen ondersteunen en uw zaak in behandeling nemen.

Neem contact op

Wat kan De Brouwer Advocaten voor u betekenen?

Bij De Brouwer Advocaten kunnen wij u helpen met het bepalen van de letselschadevergoeding. De volgende stap is het vorderen van de schadevergoeding. In overleg stellen onze specialisten een claim op die ingediend kan worden bij de aansprakelijke partij. In sommige gevallen is het nodig om de claim bij de verzekeraar van de aansprakelijke partij in te dienen. Mocht het zo zijn dat er twijfel is over de schuldvraag, dan kan De Brouwer Advocaten u helpen met het verder onderzoeken van het ongeval, het eventueel spreken van getuigen of ander research wat nodig is om tot een duidelijke zaak te komen.

Waarom kiezen voor De Brouwer Advocaten voor een letselschadevergoeding?

Onze advocaten kunnen uw zaak behandelen en helpen bij het claimen van een letselschadevergoeding. Sinds 2004 zetten wij ons in voor slachtoffers waardoor wij veel ervaring hebben met het opbouwen van deze claims. Duizenden slachtoffers hebben wij bijgestaan in dit proces. We kunnen in sommige gevallen werken op basis van no cure no pay. We doen er alles aan om altijd bereikbaar te zijn en we staan voor een snelle afhandeling van uw zaak.

Wilt u ons inschakelen om eventuele schadevergoeding te claimen? Of heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen? U kunt eenvoudig een bericht achterliggen middels ons contactformulier. Tevens kunt u contact met ons opnemen via info@debrouweradvocaten.nl of via 010-423 00 19. Op werkdagen zijn wij telefonisch te bereiken tussen 09:00 en 17:00.

Wat klanten over ons zeggen:

Vriendelijk, “to-the-point”, en fijn adviserend. Men mag zich zeer welkom voelen bij de heer de Boer. Whats-app contact is een aanvulling op uw service.

R. Boudar

21/09/2018

TOP advocaten bureau fijn om mee te werken.

I. Cinar

23/05/2019

De kordate manier van optreden van mevrouw Van Buuren. Snelle, resolute en adequate reacties richting de wederpartij.

D. de Haan

02/10/2019

De snelheid en zekerheid in de verwerking van het bestand. Ik vond het fantastisch. U hebt me over alles geïnformeerd en ik heb veel geleerd.

T. Bosman

19/06/2019

Prettig advocatenkantoor, heel vriendelijk, goed bereikbaar, snel antwoord op vragen, snelle responstijd.

V. da Silva

29/05/2019