Smartengeld letselschade

Smartengeld betekent letterlijk een vergoeding van niet in geld uit te drukken schade. Wanneer u letselschade hebt opgelopen, heeft u recht op een vergoeding van de schade die u heeft geleden. Zowel de materiële als de immateriële schade. De vergoeding voor de immateriële schade noemen we smartengeld. Met smartengeld moet het verdriet dat u is aangedaan gecompenseerd worden. De hoogte van dit bedrag is vaak moeilijk in te schatten, juridische bijstand is in een dergelijke zaak dan ook onmisbaar. De letselschade advocaten van de Brouwer Advocaten kan u hierin bijstaan.

Maak een afspraak

Heeft u vragen of een advocaat nodig? Neem gerust contact met ons op.

  • De Brouwer Advocaten is een advocatenkantoor dat zich onderscheidt door het hoge niveau van dienstverlening en betrokkenheid bij haar cliënten, werknemers en de samenleving.
  • Wij bieden uitgebreide vakkennis en meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van arbeidsrecht, letselschade, personen- en familierecht.
  • Cliënt heeft na een intake binnen 24 uur een concept processtuk in de mail.
  • Heldere tarieven en afgesproken prijzen, duidelijkheid over tarieven.

Smartengeld voor letselschade vaststellen

De wet kent geen vaste bedragen wanneer we spreken over smartengeld. Het moet gaan om een billijke vergoeding, oftewel eerlijk en redelijk. Bij letselschade heeft u dus recht op een eerlijke en redelijke vergoeding. Om in uw specifieke geval te bepalen wat de juiste vergoeding is, wordt er per geval gekeken. In de rechtspraak wordt rekening gehouden met verschillende aspecten om de hoogte van het smartengeld te bepalen. Denk aan zaken als de ernst en omvang van het letsel, de duur van eventuele ziekenhuisopname, de omstandigheden van het ongeval, de mate van eventuele arbeidsongeschiktheid en de mate waarin het letsel ervoor heeft gezorgd dat u niet meer van uw vrije tijd kunt genieten.

In de regel geldt, hoe ernstiger het letsel, des te hoger het smartengeld is. De rechter zal de hoogte van het smartengeld bepalen en kijkt naar min of meer gelijkwaardige gevallen. U vermoedt dat u recht hebt op smartengeld? Dan is het verstandig om dit te melden bij een ervaren letselschade advocaat van De Brouwer Advocaten.

 

Smartengeld berekenen met De Brouwer Advocaten

Wilt u weten of u recht heeft op smartengeld en zo ja, wat de hoogte van het bedrag is waar u op kunt rekenen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op zodat we u gericht verder kunnen adviseren. Wij staan u graag bij en  komen graag met u in gesprek om verder te praten over smartengeld bij letselschade. 

U kunt ons op werkdagen bereiken tussen 09.00 en 17.00 uur. Telefonisch kunt u contact met ons opnemen via 010 423 00 19 of laat een bericht achter via ons contactformulier. Het is ook mogelijk om ons een mail te sturen via info@debrouweradvocaten.nl. Wij zullen altijd onze uiterste best doen om zo snel mogelijk op uw verzoek te reageren. 

Wat klanten over ons zeggen:

Vriendelijk, “to-the-point”, en fijn adviserend. Men mag zich zeer welkom voelen bij de heer de Boer. Whats-app contact is een aanvulling op uw service.

R. Boudar

21/09/2018

TOP advocaten bureau fijn om mee te werken.

I. Cinar

23/05/2019

De kordate manier van optreden van mevrouw Van Buuren. Snelle, resolute en adequate reacties richting de wederpartij.

D. de Haan

02/10/2019

De snelheid en zekerheid in de verwerking van het bestand. Ik vond het fantastisch. U hebt me over alles geïnformeerd en ik heb veel geleerd.

T. Bosman

19/06/2019

Prettig advocatenkantoor, heel vriendelijk, goed bereikbaar, snel antwoord op vragen, snelle responstijd.

V. da Silva

29/05/2019