Ontslag contract bepaalde duur

Een tijdelijk contract geldt voor een bepaalde duur. Dit kan een paar maanden zijn of bijvoorbeeld een jaar. Wilt uw werkgever uw tijdelijke contract opzeggen voor de afgesproken einddatum? Dan moet er in het contract vermeld staan dat tussentijds opzeggen mogelijk is. Staat dit niet in uw arbeidsovereenkomst? Dan moet uw werkgever altijd toestemming vragen tot opzegging aan het UWV. Een andere mogelijkheid om het contract alsnog eerder te kunnen beëindigen, is om ontbinding bij de kantonrechter te vragen. In beide situaties dient uw werkgever een procedure te volgen om het contract te kunnen beëindigen. Zodra een aanvraag bij het UWV of de kantonrechter is ingediend, krijgt u hierover bericht. U krijgt vervolgens de mogelijkheid om hierop te reageren. Wilt u graag juridische bijstand om tot een passend antwoord te komen voor deze aanvraag? Schakel dan de hulp in van De Brouwer Advocaten. Wij helpen u graag verder tijdens dit proces

Maak een afspraak

Heeft u vragen of een advocaat nodig? Neem gerust contact met ons op.

  • De Brouwer Advocaten is een advocatenkantoor dat zich onderscheidt door het hoge niveau van dienstverlening en betrokkenheid bij haar cliënten, werknemers en de samenleving.
  • Wij bieden uitgebreide vakkennis en meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van arbeidsrecht, letselschade, personen- en familierecht.
  • Cliënt heeft na een intake binnen 24 uur een concept processtuk in de mail.
  • Heldere tarieven en afgesproken prijzen, duidelijkheid over tarieven.

Eerder opzeggen staat in het contract

Staat in uw contract dat uw werkgever het contract wel tussentijds kan opzeggen? Dan dient aan één van de volgende voorwaarden te worden voldaan: 

  • De werknemer geeft toestemming voor opzegging;
  • Er staat in het contract een proeftijd en de werkgever zegt op binnen die proeftijd;
  • Uw werk bestaat uit nagenoeg uitsluitend huishoudelijke diensten voor uw werkgever en u doet dit minder dan vier dagen per week;
  • U bekleedt als werknemer een geestelijke ambt. 

Wordt aan één van bovenstaande voorwaarden voldaan? Dan heeft de werkgever het recht om ontslag bij het contract van bepaalde duur door te zetten. Verkeert u in een dergelijke situatie en wilt u graag rechtsbijstand van een specialist? Dankzij de jarenlange ervaring van De Brouwer Advocaten hebben wij de juiste expertise in huis om u te helpen! 

Schakel een specialist in

Wilt u graag meer weten over wat De Brouwer Advocaten voor u kan betekenen? Of ontslag via een rechter? Neem dan vrijblijvend contact met ons op! Ons kantoor is op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur bereikbaar. Neem telefonisch contact op via 010 423 00 19 of laat een bericht achter via ons contactformulier. Daarnaast kunt u ons ook een mail sturen via info@debrouweradvocaten.nl.

Wat klanten over ons zeggen:

Vriendelijk, “to-the-point”, en fijn adviserend. Men mag zich zeer welkom voelen bij de heer de Boer. Whats-app contact is een aanvulling op uw service.

R. Boudar

21/09/2018

TOP advocaten bureau fijn om mee te werken.

I. Cinar

23/05/2019

De kordate manier van optreden van mevrouw Van Buuren. Snelle, resolute en adequate reacties richting de wederpartij.

D. de Haan

02/10/2019

De snelheid en zekerheid in de verwerking van het bestand. Ik vond het fantastisch. U hebt me over alles geïnformeerd en ik heb veel geleerd.

T. Bosman

19/06/2019

Prettig advocatenkantoor, heel vriendelijk, goed bereikbaar, snel antwoord op vragen, snelle responstijd.

V. da Silva

29/05/2019