Ontslag via rechter

Een ontslag via de rechter, het kan dat u hier tijdens uw carrière mee te maken krijgt. Hoe dit precies in zijn werk gaat leggen we u graag uit. Bij een ontslag zijn er regels waar de werkgever zich aan moet houden. Welke van toepassing zijn, is afhankelijk van de arbeidsovereenkomst en de redenen van het ontslag. Daarnaast moet er rekening worden gehouden met eventuele opzegtermijnen en/of een opzegverbod. Is de reden van ontslag anders dan langdurige arbeidsongeschiktheid of ontslag om bedrijfseconomische redenen, dan is een gang naar de kantonrechter mogelijk.

Maak een afspraak

Heeft u vragen of een advocaat nodig? Neem gerust contact met ons op.

  • De Brouwer Advocaten is een advocatenkantoor dat zich onderscheidt door het hoge niveau van dienstverlening en betrokkenheid bij haar cliënten, werknemers en de samenleving.
  • Wij bieden uitgebreide vakkennis en meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van arbeidsrecht, letselschade, personen- en familierecht.
  • Cliënt heeft na een intake binnen 24 uur een concept processtuk in de mail.
  • Heldere tarieven en afgesproken prijzen, duidelijkheid over tarieven.

Wanneer een ontslagprocedure bij de kantonrechter wordt gestart, verloopt dit in twee fasen. Er zal gestart worden met een schriftelijke fase en deze wordt gevolgd door een mondelinge fase. Deze procedure wordt ook wel de ontbindingsprocedure genoemd. Er bestaat ook een ontbindingsprocedure bij het UWV, samen zijn dit de belangrijkste procedures binnen het ontslagrecht. De Brouwer Advocaten heeft jarenlange ervaring met arbeidsrecht en ontslagrecht. Krijgt u te maken met een dergelijke procedure, neem dan contact met ons op voor passende juridische bijstand.

In eerste instantie zal de werkgever een ontslagaanvraag indienen bij de rechter, het ontbindingsverzoek. Dit verzoek is een schriftelijk stuk voorzien van een aantal bijlagen. Het verzoekschrift kan zowel door een werkgever als een werknemer ingediend worden. De rechtbank zal het verzoekschrift binnen enkele dagen doorsturen aan de tegenpartij met het verzoek om met een verweerschrift te reageren. Onze juristen kunnen u bijstaan tijdens deze procedure, samen met u zorgen we voor een passende oplossing. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Na de schriftelijke fase volgt de mondelinge fase. De rechtbank zal een zitting bepalen en dit volgt in veel gevallen vier tot zes weken na het indienen van de ontbinding. Beide partijen, vergezeld van juridische ondersteuning, moeten bij de kantonrechter komen. Hierin is er gelegenheid om de standpunten mondeling toe te lichten en te reageren. In veel gevallen zal de kantonrechter er op aandringen om er toch met elkaar uit te komen. Uiteindelijk zal de rechter tot een uitspraak komen. Dit zal altijd een schriftelijke uitspraak zijn, ook wel een beschikking genoemd.

In deze beschikking staat vermeld of de arbeidsovereenkomst ontbonden wordt en als dat zo is, per wanneer dit gaat gebeuren. Hierin zal ook een eventuele transitievergoeding opgenomen worden. Tegen de beslissing van de rechter kan binnen drie maanden in hoger beroep worden gegaan.

 

Juridisch advies van De Brouwer Advocaten

Wilt u verder praten over de specifieke situatie waar u mee te maken heeft betreffende een ontslag via de rechter? In deze informatie hebben we beknopt beschreven hoe de procedure via de kantonrechter verloopt, het is altijd verstandig om bij een dergelijke procedure juridische bijstand in te schakelen. Twijfel daarom niet om contact met ons op te nemen voor een gesprek. Neem vrijblijvend contact met ons op via telefoonnummer: 010 423 00 19 of laat een bericht achter via ons contactformulier. Ons kantoor is op werkdagen bereikbaar tussen 09.00 en 17.00 uur. U kunt ons ook een e-mail sturen via info@debrouweradvocaten.nl.

Wat klanten over ons zeggen:

Vriendelijk, “to-the-point”, en fijn adviserend. Men mag zich zeer welkom voelen bij de heer de Boer. Whats-app contact is een aanvulling op uw service.

R. Boudar

21/09/2018

TOP advocaten bureau fijn om mee te werken.

I. Cinar

23/05/2019

De kordate manier van optreden van mevrouw Van Buuren. Snelle, resolute en adequate reacties richting de wederpartij.

D. de Haan

02/10/2019

De snelheid en zekerheid in de verwerking van het bestand. Ik vond het fantastisch. U hebt me over alles geïnformeerd en ik heb veel geleerd.

T. Bosman

19/06/2019

Prettig advocatenkantoor, heel vriendelijk, goed bereikbaar, snel antwoord op vragen, snelle responstijd.

V. da Silva

29/05/2019