Wijziging huwelijkse voorwaarden

Wanneer u gaat trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaat, kunt u huwelijkse voorwaarden of partnerschapsvoorwaarden opstellen. Dit zijn afspraken tussen u en uw partner over de verdeling van de bezittingen en inkomsten die er op dat moment (en mogelijk in de toekomst) zijn. Met deze voorwaarden kunt u afwijken van de wettelijke regels die er bestaan rond een huwelijk of geregistreerd partnerschap. Het is mogelijk om deze voorwaarden op te stellen op het moment dat u gaat trouwen/partnerschap aangaat, maar het kan ook tijdens het huwelijk/partnerschap. De huwelijkse voorwaarden/partnerschapsvoorwaarden dienen vastgelegd te worden bij de notaris in een akte. Wilt u hierin professioneel advies van een van onze juristen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Maak een afspraak

Heeft u vragen of een advocaat nodig? Neem gerust contact met ons op.

  • De Brouwer Advocaten is een advocatenkantoor dat zich onderscheidt door het hoge niveau van dienstverlening en betrokkenheid bij haar cliënten, werknemers en de samenleving.
  • Wij bieden uitgebreide vakkennis en meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van arbeidsrecht, letselschade, personen- en familierecht.
  • Cliënt heeft na een intake binnen 24 uur een concept processtuk in de mail.
  • Heldere tarieven en afgesproken prijzen, duidelijkheid over tarieven.

Mogelijkheid om huwelijkse voorwaarden te wijzigen

Het is mogelijke om een wijziging in de huwelijksvoorwaarden of partnerschapsvoorwaarden aan te brengen. De redenen hiervoor kunnen divers zijn, denk aan een wijziging in bezittingen, inkomsten of zakelijke belangen. Maar het kan ook zijn dat u uit elkaar gaat en daarom een wijziging wilt aanbrengen.

Tot 1 januari 2012 was er toestemming van een rechter nodig om een wijziging in huwelijkse voorwaarden of partnerschapsvoorwaarden aan te brengen. Deze regeling bestond zodat eventuele schuldeisers beschermd werden. Tegenwoordig is dit niet meer zo en sinds 1 januari 2012 kunt u naar de notaris als u een wijziging in de huwelijkse voorwaarden of partnerschapsvoorwaarden wilt aanbrengen. Het is ook mogelijk om een huwelijk op huwelijkse voorwaarden om te zetten in een huwelijk in gemeenschap van goederen. Hetzelfde geldt voor een geregistreerd partnerschap.Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact op met De Brouwer Advocaten.

 

Contact en kosten

Wanneer u ons inschakelt voor juridische bijstand in een procedure rond het wijzigen van huwelijkse voorwaarden, kunt u kiezen voor een vaste prijsafspraak of voor een vast uurtarief. Wilt u na het lezen van deze informatie meer weten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via telefoonnummer: 010 423 00 19 of laat een bericht achter via ons contactformulier. Ons kantoor is op werkdagen bereikbaar tussen 09.00 en 17.00 uur. U kunt ons ook mailen via info@debrouweradvocaten.nl.

Wat klanten over ons zeggen:

Vriendelijk, “to-the-point”, en fijn adviserend. Men mag zich zeer welkom voelen bij de heer de Boer. Whats-app contact is een aanvulling op uw service.

R. Boudar

21/09/2018

TOP advocaten bureau fijn om mee te werken.

I. Cinar

23/05/2019

De kordate manier van optreden van mevrouw Van Buuren. Snelle, resolute en adequate reacties richting de wederpartij.

D. de Haan

02/10/2019

De snelheid en zekerheid in de verwerking van het bestand. Ik vond het fantastisch. U hebt me over alles geïnformeerd en ik heb veel geleerd.

T. Bosman

19/06/2019

Prettig advocatenkantoor, heel vriendelijk, goed bereikbaar, snel antwoord op vragen, snelle responstijd.

V. da Silva

29/05/2019