Whiplash schadevergoeding

Bij een aanrijding met de auto, waarbij er iemand achterop u is gereden, kunt u een zogeheten whiplash oplopen. Dit is de meest voorkomende reden van een whiplash. Het kan echter gebeuren dat u door een ander soort ongeval een whiplash oploopt. Bij een whiplash maakt het hoofd een heftige slinger ten opzichte van het lichaam. Hoewel er in de medische wereld nog veel onduidelijkheid bestaat over de precieze oorzaak, kunnen de klachten zeer ernstig zijn. U kunt pijn in uw nek en hoofd krijgen, maar ook duizeligheid, concentratiestoornissen en vergeetachtigheid zijn symptomen van een whiplash.

Is de whiplash ontstaan door een ongeval? U heeft dan mogelijk recht op een schadevergoeding. Wanneer het ongeval te wijten is aan een ander, kan diegene aansprakelijk worden gesteld voor de schade. In geval van een aanrijding zal de tegenpartij verzekerd zijn en zult u te maken krijgen met de verzekeraar om een eventuele schadevergoeding te claimen. De Brouwer Advocaten heeft jarenlange ervaring met soortgelijke gevallen en kan u met ervaren juristen goed ondersteunen in dit proces.

Wanneer u slachtoffer bent en een whiplash heeft opgelopen, wilt u graag weten wat de hoogte van de schadevergoeding is. Het antwoord op die vraag is niet voor iedereen hetzelfde omdat we in Nederland geen vaste bedragen kennen voor letselschade. Hier geldt wel, hoe ernstiger de impact van het letsel, hoe hoger de schadevergoeding zal zijn. Zijn de gevolgen van een whiplash dermate hoog dat u niet meer kunt werken of dat u hulp nodig heeft bij huishoudelijke werkzaamheden? De schadevergoeding zal dan een stuk hoger zijn omdat er ook wordt gekeken naar de toekomst.

Maak een afspraak

Heeft u vragen of een advocaat nodig? Neem gerust contact met ons op.

  • De Brouwer Advocaten is een advocatenkantoor dat zich onderscheidt door het hoge niveau van dienstverlening en betrokkenheid bij haar cliënten, werknemers en de samenleving.
  • Wij bieden uitgebreide vakkennis en meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van arbeidsrecht, letselschade, personen- en familierecht.
  • Cliënt heeft na een intake binnen 24 uur een concept processtuk in de mail.
  • Heldere tarieven en afgesproken prijzen, duidelijkheid over tarieven.

Schakel juridische hulp in

Bij een whiplash is het van belang om snel juridische hulp in te schakelen. We adviseren niet om zelf de strijd aan te gaan met gespecialiseerde juristen van een verzekeringsmaatschappij, het is immers een situatie waar u niet geregeld mee te maken krijgt. Bij een dergelijke zaak is het van belang om een goed medisch dossier op te bouwen. De klachten van de whiplash kunnen met een goede medische onderbouwing overlegd worden. De Brouwer Advocaten kan u met gespecialiseerde juristen hierin van advies en hulp voorzien. Eventuele kosten die gemaakt worden om de schadevergoeding te realiseren kunnen verhaald worden op de tegenpartij. Dit houdt in dat de juridische hulp u niets kost.

Neem contact op met De Brouwer Advocaten

Wilt u weten of u recht hebt op schadevergoeding bij een whiplash en zo ja, wat de hoogte van het bedrag is waar u op kunt rekenen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op zodat wij u gericht verder kunnen adviseren over de vervolgstappen. Wij staan u graag bij in uw zaak.

Wij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 09.00 en 17.00 uur. U kunt ook telefonisch contact met ons opnemen via 010 423 00 19 of laat een bericht achter via het contactformulier. Het is ook mogelijk ons een mail te sturen via info@debrouweradvocaten.nl. Wij zullen altijd onze uiterste best doen om zo snel mogelijk op uw bericht te reageren. 

Wat klanten over ons zeggen:

Vriendelijk, “to-the-point”, en fijn adviserend. Men mag zich zeer welkom voelen bij de heer de Boer. Whats-app contact is een aanvulling op uw service.

R. Boudar

21/09/2018

TOP advocaten bureau fijn om mee te werken.

I. Cinar

23/05/2019

De kordate manier van optreden van mevrouw Van Buuren. Snelle, resolute en adequate reacties richting de wederpartij.

D. de Haan

02/10/2019

De snelheid en zekerheid in de verwerking van het bestand. Ik vond het fantastisch. U hebt me over alles geïnformeerd en ik heb veel geleerd.

T. Bosman

19/06/2019

Prettig advocatenkantoor, heel vriendelijk, goed bereikbaar, snel antwoord op vragen, snelle responstijd.

V. da Silva

29/05/2019