Schadevergoeding

Wanneer er letselschade is ontstaan door schuld van een andere partij, heeft u mogelijk recht op een schadevergoeding. Een ongeval kan een grote impact hebben op het dagelijks leven. Bij een ernstig ongeval kan er zelfs blijvend letsel ontstaan. Dit heeft tot gevolg dat er hoge medische kosten ontstaan en dat u mogelijk minder kunt werken. Hierdoor kunnen uw inkomsten teruglopen. Het is verstandig om juridische bijstand in te schakelen wanneer u te maken krijgt met letselschade en een mogelijke schadevergoeding. Samen kunnen we kijken op hoeveel schadevergoeding u mogelijk recht heeft.

Maak een afspraak

Heeft u vragen of Letselschade? Neem gerust contact met ons op. In de afgelopen 20 jaar hebben de advocaten van Advocaat voor Letselschade meer dan duizend slachtoffers bijgestaan in hun gevecht tegen de gevolgen van het ongeval.

  • De Brouwer Advocaten is een advocatenkantoor dat zich onderscheidt door het hoge niveau van dienstverlening en betrokkenheid bij haar cliënten, werknemers en de samenleving.
  • Wij bieden uitgebreide vakkennis en meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van arbeidsrecht, letselschade en personen- en familierecht.
  • Client heeft na een intake binnen 24 uur een concept processtuk in de mail.
  • Heldere tarieven en afgesproken prijzen, duidelijkheid over tarieven.
  • Bij erkende aansprakelijkheid is de client ons geen honorarium verschuldigd.

De schadevergoeding is in te delen in twee categorieën:

Schadevergoeding voor materiële schade

Bij materiële schade rekenen we alle zaken die tastbaar zijn. Denk hierbij aan een vergoeding in kosten voor schade aan een auto, schade aan kleding of medische kosten. Onder deze categorie vallen ook reiskosten en kosten voor eventuele huishoudelijke hulp tijdens revalidatie. Materiële schade is ook het verlies van verdienvermogen. kunt u bijvoorbeeld door het letsel uw werk niet meer uitvoeren? Dan zal dit verlies van inkomsten ook vergoed moeten gaan worden.

Schadevergoeding voor immateriële schade

De vergoeding voor immateriële schade noemen we ook wel smartengeld. Dit is de vergoeding die u mogelijk kunt ontvangen voor schade die niet direct in euro’s is uit te drukken. Het is de vergoeding voor geleden verdriet, pijn en ander emotioneel leed. Een schadevergoeding in de vorm van smartengeld wordt in sommige gevallen ook uitgekeerd wanneer er aantasting van de eer of goede naam heeft plaatsgevonden.

Wanneer er een ongeval heeft plaatsgevonden waarbij u slachtoffer bent, heeft u recht op smartengeld. Dit is zo vastgelegd in de Nederlandse wet. Belangrijk om hierbij te vermelden is dat aangetoond moet worden dat er een ander aansprakelijk is voor het veroorzaakte letsel en u moet kunnen bewijzen dat het letsel is voortgevloeid uit het ongeval.

Schadevergoeding per type ongeval

Er zijn verschillende soorten ongevallen te onderscheiden. Denk hierbij aan een ongeval op het werk, oftewel een arbeidsongeval. Een ongeval in het verkeer kan u helaas ook overkomen, dan praten we over een verkeersongeval. Wat ook kan voorkomen is een fout tijdens een medische ingreep. Dit is niet direct een ongeval te noemen maar hierbij kan wel letselschade ontstaan. Daarnaast zijn er nog zaken als letsel dat is ontstaan door een geweldsmisdrijf, letsel wat door dieren is ontstaan of letsel dat tijdens het sporten is ontstaan. Wat al deze ongevallen en typen letsel met elkaar gemeen hebben? Er is een mogelijkheid aanwezig dat u recht heeft op een schadevergoeding. Wilt u weten of u hier recht op heeft? Neem dan gerust contact met ons op.

Neem contact op

Ongeval in het verkeer

In Nederland alleen al zijn er jaarlijks duizenden verkeersongevallen. Bent u betrokken geweest bij een verkeersongeval en is hier letselschade ontstaan? Het is van belang na een dergelijk ongeval de schadevergoeding te krijgen waar u recht op hebt. De Brouwer Advocaten kan u hierbij helpen. Wij stellen de tegenpartij aansprakelijk, brengen uw letselschade in kaart en zoeken uit hoeveel de tegenpartij u moet betalen.

Is bij het ongeluk een van de betrokkenen jonger dan veertien jaar? Dan heeft deze altijd recht op schadevergoeding. In de wet is vastgelegd dat kinderen vergaand beschermd worden. Zelfs wanneer zij zelf schuld hebben zullen ze toch het volledige recht op schadevergoeding behouden. In de wet staat dat de automobilist altijd rekening moet houden met jongeren en kinderen.

Wanneer er een ongeval plaats heeft gevonden tussen een automobilist en fietser of voetganger, dan geldt er vanuit de wet ook een extra bescherming voor de zwakkere verkeersdeelnemers. De automobilist is altijd voor tenminste 50% van de schade aansprakelijk. Alleen bij overmacht of bewuste roekeloosheid van de voetganger of fietser kan deze aansprakelijkheid anders worden. De bewijslast hiervoor ligt bij de automobilist en deze moet bewijzen dat de voetganger of fietser schuld had aan het ongeval.

Arbeidsongeval

Bent u betrokken bij een ongeval tijdens het werk, dan spreken we van een arbeidsongeval. In veel gevallen zal er goed herstel volgen na een arbeidsongeval. Het kan zo zijn dat er blijvend letsel ontstaat. Wanneer u betrokken bent bij een arbeidsongeval, dan is de werkgever (in veel gevallen) aansprakelijk. Alleen wanneer er sprake is van roekeloos gedrag is dit niet het geval. Om letselschade te kunnen claimen na een arbeidsongeval, is het van belang contact op te nemen met een specialist. Deze kan u bijstaan in het complete traject.

Medische ingreep

Heeft u klachten overgehouden na een medische ingreep? Dan kan het zijn dat er letselschade is ontstaan door een medische fout. Er moet aangetoond worden dat er verwijtbaar onzorgvuldig gehandeld is. Het is mogelijk om de zorgverlener aansprakelijk te stellen. Om te beoordelen of er sprake is geweest van verwijtbaar onzorgvuldig handelen is het goed om rechtshulp in te schakelen. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen bij een medische fout? Neem dan contact met ons op.

Waarom kiezen voor De Brouwer Advocaten?

Wij kunnen uw zaak in behandeling nemen en u helpen met een claim voor schadevergoeding. Wij werken sinds 2004 voor slachtoffers en hierdoor hebben wij door de jaren heen ontzettend veel ervaring opgebouwd met vergelijkbare zaken. In de afgelopen jaren hebben wij meer dan duizend slachtoffers bijgestaan in hun gevecht tegen de gevolgen van een ongeval. Wij staan ook ú graag bij. We werken ook op een no cure no pay basis. We doen er alles aan om altijd en overal bereikbaar te zijn en we staan voor een snelle afhandeling van uw zaak.

Heeft u na het lezen van deze informatie vragen of wilt u ons inschakelen voor het afhandelen van letselschade en een mogelijke claim voor schadevergoeding? U kunt een bericht achterlaten via ons contactformulier of neem contact met ons op via info@debrouweradvocaten.nl of telefonisch via 010-423 00 19. Ons kantoor is op werkdagen te bereiken tussen 09:00 en 17:00.

Wat kan De Brouwer Advocaten voor u betekenen?

Bij De Brouwer Advocaten kunnen wij u helpen met het bepalen en vorderen van de schadevergoeding. In overleg stellen onze specialisten een claim op die ingediend kan worden bij de aansprakelijke partij of de verzekeraar van de wederpartij. Mocht het zo zijn dat de schuldvraag betwist wordt door de tegenpartij, dan kan De Brouwer Advocaten u helpen met het analyseren van het ongeval, het eventueel spreken van getuigen of ander onderzoek wat nodig is om tot een duidelijke zaak te komen.

Neem contact op

Wat klanten over ons zeggen:

Vriendelijk, “to-the-point”, en fijn adviserend. Men mag zich zeer welkom voelen bij de heer de Boer. Whats-app contact is een aanvulling op uw service.

R. Boudar

21/09/2018

TOP advocaten bureau fijn om mee te werken.

I. Cinar

23/05/2019

De kordate manier van optreden van mevrouw Van Buuren. Snelle, resolute en adequate reacties richting de wederpartij.

D. de Haan

02/10/2019

De snelheid en zekerheid in de verwerking van het bestand. Ik vond het fantastisch. U hebt me over alles geïnformeerd en ik heb veel geleerd.

T. Bosman

19/06/2019

Prettig advocatenkantoor, heel vriendelijk, goed bereikbaar, snel antwoord op vragen, snelle responstijd.

V. da Silva

29/05/2019