Schadeclaim

Heeft u schade geleden door een ongeval, oplichting, inbraak of stalking? Of is u iets anders overkomen waardoor u ernstige schade heeft opgelopen? Dan is het goed voor te stellen dat u een schadeclaim wilt neerleggen bij de tegenpartij. Afhankelijk van uw situatie kunt u de geleden schade claimen bij de tegenpartij. De hoogte van de schadeclaim hangt af van verschillende factoren, geen enkele situatie is namelijk hetzelfde.

Om er zeker van te zijn dat u krijgt waar u recht op heeft, kunt u de hulp van onze specialisten inschakelen. Dankzij onze jarenlange ervaring met schadeclaims hebben wij alle nodige kennis in huis om u hierbij te helpen. De Brouwer Advocaten staat u graag bij tijdens dit proces om er zeker van te zijn dat uw schadeclaim zo snel mogelijk wordt ingediend.

Maak een afspraak

Heeft u vragen of een advocaat nodig? Neem gerust contact met ons op.

  • De Brouwer Advocaten is een advocatenkantoor dat zich onderscheidt door het hoge niveau van dienstverlening en betrokkenheid bij haar cliënten, werknemers en de samenleving.
  • Wij bieden uitgebreide vakkennis en meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van arbeidsrecht, letselschade, personen- en familierecht.
  • Cliënt heeft na een intake binnen 24 uur een concept processtuk in de mail.
  • Heldere tarieven en afgesproken prijzen, duidelijkheid over tarieven.

Een schadeclaim indienen, hoe werkt dat?

Afhankelijk van de situatie waardoor u schade heeft opgelopen, kunt u een proces starten om deze schade te claimen bij de tegenpartij. De oorzaak van het ongeval en uw rol hierbij zijn van groot belang. Daarnaast vraagt het soort schade vaak ook om een specifieke aanpak. Wanneer u bijvoorbeeld immateriële schade heeft opgelopen, zal het proces om schade te claimen anders verlopen dan wanneer u materiële schade heeft. Een schadeclaim indienen bij de tegenpartij levert u het meeste voordeel op met rechtsbijstand van onze specialisten. De Brouwer Advocaten kijkt graag met u mee naar de mogelijkheden. 

Breng uw geleden schade in kaart

Om een schadeclaim neer te kunnen leggen bij de tegenpartij, is het belangrijk om vooraf in kaart te brengen welke schade u precies heeft geleden. Afhankelijk van uw situatie kunt u zelf, of met juridische bijstand van onze specialisten, in kaart brengen welke schade u precies heeft geleden. Wij kennen in de basis twee verschillende soorten schade: immateriële en materiële schade. Voordat u een schadeclaim gaat neerleggen is het belangrijk om onderscheid te maken tussen deze twee soorten schade. Ga bij uzelf na of u één van beide vormen van schade heeft geleden, of misschien wel allebei.

Immateriële schade claimen

Bij immateriële schade gaat het om zaken die niet tastbaar zijn. De vergoeding hiervoor wordt ook wel smartengeld genoemd en omvat alle schade die niet direct in euro’s is uit te drukken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het verdriet dat u heeft geleden, fysieke en mentale pijn en ander emotioneel leed. Een schadeclaim in de vorm van smartengeld is vaak lastig om zelf in te schatten. De Brouwer Advocaten helpt u graag bij het claimen van immateriële schade. Samen brengen wij uw situatie in kaart om zo goed mogelijk in te kunnen schatten welke schade er geclaimd kan worden. 

 

Materiële schade claimen

Bij materiële schade spreken we over alle zaken die tastbaar zijn. Heeft u bijvoorbeeld schade aan uw voertuig of kleding? Dan valt dit onder een materiële schadeclaim. Andere kosten die hiertoe behoren zijn bijvoorbeeld reiskosten en medische kosten. Maar bijvoorbeeld ook extra’s kosten die u heeft voor het inhuren van huishoudelijke hulp behoren tot materiële schade. Dit geldt ook voor het verlies van inkomsten. Kunt u als gevolg van uw schade uw werk (tijdelijk) niet meer uitoefenen? Dan loopt u hierdoor inkomsten mis. Ook dit behoort tot materiële schade die u kunt claimen bij de tegenpartij. 

 

Stel de tegenpartij aansprakelijk

Wanneer u in kaart heeft gebracht welke schade u precies heeft geleden, is het belangrijk om de tegenpartij aansprakelijk te stellen. Als u een schadeclaim neerlegt bij de tegenpartij, wilt u natuurlijk datgene ontvangen waar u recht op heeft. De advocaten van De Brouwer Advocaten maken zich hard voor uw belangen. Neem vrijblijvend contact met ons op en laat u informeren naar de mogelijkheden. Wij helpen u graag met het aansprakelijk stellen van de tegenpartij voor uw geleden schade. 

 

Schadeclaim na een ongeval

Bent u onlangs het slachtoffer geworden van een ongeval? Of heeft u schade opgelopen door een bedrijfsongeval? En heeft u hierdoor letselschade opgelopen? Dan wilt u deze schade vanzelfsprekend verhalen op de tegenpartij. Het kan hierbij gaan om een aanrijding tussen een voetganger en auto, maar ook een arbeidsongeval op de werkvloer kan voor behoorlijke schade zorgen. Stel daarom de tegenpartij aansprakelijk voor de schade die u heeft geleden en dien een schadeclaim in. 

Een schadeclaim na een aanrijding of een bedrijfsongeval helpt u de extra gemaakte kosten te dekken. Als gevolg van het ongeval heeft u waarschijnlijk extra kosten moeten maken, zowel materieel als immaterieel. Door deze na het ongeval te claimen bij de tegenpartij krijgt u het bedrag waar u recht op heeft. Het team van de Brouwer Advocaten maakt zich hard voor uw belangen. Samen streven wij naar een passende oplossing voor de schade die u heeft geleden. 

Heeft u een schadeclaim opgelegd gekregen?

Bent u niet het slachtoffer, maar juist de partij die de schadeclaim opgelegd heeft gekregen? En zoekt u hiervoor juridische bijstand? Ook dan helpt De Brouwer Advocaten u graag verder. Wordt u bijvoorbeeld onterecht beschuldigd of claimt de tegenpartij een te hoog bedrag? Dankzij onze jarenlange ervaring met het claimen van schade kunnen wij u voorzien van passend advies. Samen met u verdiepen wij ons in de situatie om te kunnen beoordelen of de opgelegde schadeclaim wel of niet terecht is. 

Schakel de hulp van een advocaat in!

Wilt u graag meer weten over wat De Brouwer Advocaten voor u kan betekenen? Of wilt u graag gebruik maken van onze expertise? Neem dan vrijblijvend contact met ons op! Wij komen graag met u in gesprek om de mogelijkheden voor het claimen van uw schadevergoeding te bespreken. Dankzij onze jarenlange ervaring weten wij precies hoe wij u het beste kunnen helpen! 

 

U kunt telefonisch contact met ons opnemen via 010 423 00 19 of laat een bericht achter via het contactformulier op onze website. Daarnaast kunt u ons ook een mail sturen via info@debrouweradvocaten.nl. Ons kantoor is op werkdagen bereikbaar tussen 09.00 en 17.00 uur. Wij streven ernaar om zo snel mogelijk op uw verzoek te reageren. 

Wat klanten over ons zeggen:

Vriendelijk, “to-the-point”, en fijn adviserend. Men mag zich zeer welkom voelen bij de heer de Boer. Whats-app contact is een aanvulling op uw service.

R. Boudar

21/09/2018

TOP advocaten bureau fijn om mee te werken.

I. Cinar

23/05/2019

De kordate manier van optreden van mevrouw Van Buuren. Snelle, resolute en adequate reacties richting de wederpartij.

D. de Haan

02/10/2019

De snelheid en zekerheid in de verwerking van het bestand. Ik vond het fantastisch. U hebt me over alles geïnformeerd en ik heb veel geleerd.

T. Bosman

19/06/2019

Prettig advocatenkantoor, heel vriendelijk, goed bereikbaar, snel antwoord op vragen, snelle responstijd.

V. da Silva

29/05/2019