Omgangsrecht

Omgangsrecht is het wederzijdse recht van een ouder, grootouder, stiefouder of andere derde om contact te houden met een minderjarig kind. Wanneer ouders die samen het gezag hebben over de kinderen na het verbreken van de relatie of het huwelijk uit elkaar gaan, moeten ze een ouderschapsplan opstellen. Hier wordt in opgenomen hoe ze met de zorg en opvoedingstaken van het kind of de kinderen om zullen gaan. Deze afspraken en de vastlegging hiervan kan onderling gebeuren. Wanneer dit niet lukt kan een mediator ingeschakeld worden of een rechter kan hierin beslissingen nemen. Komt u er met uw ex-partner niet uit om tot passende afspraken te komen? Dan kan mogelijke juridische bijstand u een helpende hand bieden. De Brouwer Advocaten helpt u graag verder tijdens dit proces. Zo weet u zeker dat uw kinderen niet hoeven te lijden onder het feit dat u en uw inmiddels ex-partner er samen niet uit kunnen komen.

Maak een afspraak

Heeft u vragen of een advocaat nodig? Neem gerust contact met ons op.

  • De Brouwer Advocaten is een advocatenkantoor dat zich onderscheidt door het hoge niveau van dienstverlening en betrokkenheid bij haar cliënten, werknemers en de samenleving.
  • Wij bieden uitgebreide vakkennis en meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van arbeidsrecht, letselschade, personen- en familierecht.
  • Cliënt heeft na een intake binnen 24 uur een concept processtuk in de mail.
  • Heldere tarieven en afgesproken prijzen, duidelijkheid over tarieven.

Een omgangsregeling opstellen

Wanneer we spreken over omgang, dan hebben we het niet over hetzelfde als gelijkwaardig ouderschap. Omgang gaat verder niet in op de voortzetting van de opvoedingsrelatie tussen de ouders en het kind. Omgangsrecht kan bestaan zonder dat er sprake is van gezamenlijk gezag. Zo kan de moeder het volledige gezag hebben over het kind en kan de vader toch van het omgangsrecht genieten. Wanneer er geen goede omgangsregeling bestaat tussen een van de partijen en het kind, kan dit zorgen voor veel problemen. Zowel bij de ouders als bij het kind. Het is daarom altijd verstandig om een goede omgangsregeling te treffen.

Het opstellen van een dergelijke goede omgangsregeling blijkt in de praktijk vaak lastiger dan verwacht. Er komt namelijk meer bij kijken dan u misschien zou vermoeden. Het is van belang om concrete afspraken te maken en deze vast te leggen in een ouderschapsplan. Dit plan omvat de algehele regeling en verdeling van de omgang met het kind of meerdere kinderen. Denk aan zaken als wie het kind haalt en brengt naar school, het vervoer naar sportactiviteiten en hoe de omgang wordt geregeld op bijzondere dagen als kerst, vader- en moederdag en verjaardagen. Bij het opstellen van een omgangsregeling kunt u een advocaat in Rotterdam inschakelen. De Brouwer Advocaten helpt u graag verder met alle vragen die u mogelijk heeft bij het opstellen van een omgangsregeling!

 

Omgangsrecht advocaat inschakelen

Heeft u vragen over het omgangsrecht? Of heeft u u advies of juridische hulp nodig bij het opzetten van de omgangsregeling? Het team van De Brouwer Advocaten staat voor u klaar met passend advies waarmee u verder kunt. Dankzij onze jarenlange ervaring met het personen- en familierecht, kunnen wij u het beste adviseren op het gebied van omgangsrecht. 

Benieuwd wat De Brouwer Advocaten voor u kan betekenen betreffende omgangsrecht? Wilt u graag gebruikmaken van onze expertise? Wij helpen u graag verder met alle mogelijke vragen! Neem hiervoor vrijblijvend contact met ons op via het telefoonnummer: 010 423 00 19 of laat een bericht achter via ons contactformulier. Ons kantoor is op werkdagen bereikbaar tussen 09.00 en 17.00 uur. U kunt ook contact met ons opnemen via mail, gebruik daarvoor het adres: info@debrouweradvocaten.nl.

Wat klanten over ons zeggen:

Vriendelijk, “to-the-point”, en fijn adviserend. Men mag zich zeer welkom voelen bij de heer de Boer. Whats-app contact is een aanvulling op uw service.

R. Boudar

21/09/2018

TOP advocaten bureau fijn om mee te werken.

I. Cinar

23/05/2019

De kordate manier van optreden van mevrouw Van Buuren. Snelle, resolute en adequate reacties richting de wederpartij.

D. de Haan

02/10/2019

De snelheid en zekerheid in de verwerking van het bestand. Ik vond het fantastisch. U hebt me over alles geïnformeerd en ik heb veel geleerd.

T. Bosman

19/06/2019

Prettig advocatenkantoor, heel vriendelijk, goed bereikbaar, snel antwoord op vragen, snelle responstijd.

V. da Silva

29/05/2019