Als voetganger aangereden

Bent u als voetganger aangereden door een auto? En heeft u daardoor letsel opgelopen? Neem dan contact op met De Brouwer Advocaten. Wij helpen u om een bijpassende schadevergoeding af te dwingen. Een aanrijding kan erge gevolgen hebben op uw leven. Als voetganger bent u ook kwetsbaarder om letsel op te lopen. Daarnaast heeft u te maken met veel onvoorziene kosten na een ongeval. Dan is het begrijpelijk dat u niet meer weet wat u moet doen. De letselschade advocaten van De Brouwer Advocaten helpen u graag in dit proces. 

Maak een afspraak

Heeft u vragen of heeft u, als voetganger, letsel opgelopen doordat u bent aangereden door een auto? Hier komt vaak veel bij kijken. Wij helpen u graag in dit proces. Neem gerust contact met ons op.

  • De Brouwer Advocaten is een advocatenkantoor dat zich onderscheidt door het hoge niveau van dienstverlening en betrokkenheid bij haar cliënten, werknemers en de samenleving.
  • Wij bieden uitgebreide vakkennis en meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van arbeidsrecht, letselschade, personen- en familierecht.
  • Client heeft na een intake binnen 24 uur een concept processtuk in de mail.
  • Heldere tarieven en afgesproken prijzen, duidelijkheid over tarieven.

Een ongeval met een zwakke deelnemer

Bent u als zwakke verkeersdeelnemer (voetganger of fietser) betrokken geraakt in een verkeersongeval? Dan heeft u standaard recht op schadevergoeding. U als zwakke deelnemer krijgt 50% procent van de schade vergoedt, ook als u zelf de schuldige bent. De overige 50% zal worden verdeeld, afhankelijk van de fouten van beide partijen. Het kan zijn dat u als voetganger een verkeersovertreding hebt gemaakt waardoor dit ongeluk is ontstaan. Dan kan het zijn dat u alleen 50% van de schade vergoedt krijgt. Bij De Brouwer Advocaten helpen wij u om een bijpassende schadevergoeding af te dwingen. 

 

Een ongeval met een motorvoertuig en een kind jonger dan 14 jaar

Kinderen worden extra beschermd door de wet ten opzichte van een volwassen zwakker verkeersdeelnemer. Het kind krijgt standaard 100% van de schade vergoedt als het kind betrokken is geraakt bij een auto ongeluk. De enige uitzondering die geldt is als het kind het verkeersongeval aantoonbaar opzettelijk heeft veroorzaakt, maar dit is bijna nooit het geval.

 

Hoogte schadevergoeding

De hoogte van de schadevergoeding is niet makkelijk te berekenen aangezien dit afhankelijk is van verschillende factoren. Er wordt onder andere gekeken naar de lichamelijk letsel die u heeft opgelopen. Heeft u door het ongeluk blijvend letsel opgelopen? Dan weegt dit zwaarder mee bij het berekenen van de schadevergoeding. Daarnaast wordt er ook gekeken naar alle materiële en immateriële schade die u heeft opgelopen tijdens de botsing. Dit samen speelt een rol in de berekening van de schadevergoeding. Samen met een letselschadespecialist van De Brouwer Advocaten kunnen wij u helpen met een schatting te maken van de vergoeding.

 

Het claimen van een schadevergoeding

Op het moment dat u bent aangereden als voetganger, heeft u recht op een schadevergoeding. Om een schadevergoeding te eisen, zijn er verschillende stappen die u moet volgen voordat u een schadevergoeding kunt claimen. Het belangrijkste is dat er kan worden aangetoond dat u bent aangereden als voetganger door bijvoorbeeld een auto. Op die manier is het mogelijk om de bestuurder aansprakelijk te stellen. Om dit te kunnen doen is het raadzaam om de volgende stappen uit te voeren:

Ten eerste is het noodzakelijk om zoveel mogelijk bewijsmateriaal te verzamelen van het ongeval. Denk hierbij aan foto’s, video’s en gegevens van getuigen. De gegevens van getuigen is nodig om een getuigenverklaring te krijgen. Daarnaast moet alle beeldmateriaal een indruk geven van de opgelopen schade. 

Ten tweede is het raadzaam om na de aanrijding naar de huisarts te gaan. Dit is niet alleen belangrijk om de wederpartij aansprakelijk te stellen, maar het is ook belangrijk voor uw gezondheid. Zelfs voor hele kleine klachten is het verstandig om naar de huisarts te gaan. 

Als laatst is het van belang om een overzicht bij te houden van alle kosten die u heeft moeten maken doordat u bent aangereden als voetganger. Denk hierbij aan medische kosten, vervoerskosten, reparaties enzovoort. Misgelopen inkomsten uit arbeid vallen hier ook onder. Om uw overzicht te valideren, is het verstandig om alle facturen en bonnen te bewaren. Ook raden wij aan om een werkgeversverklaring mee te nemen als bewijsstuk. Bij De Brouwer Advocaten kunt u verwachten dat wij u door heel dit proces snel en adequaat helpen.

 

Een letselschadespecialist van De Brouwer Advocaten inschakelen?

De specialisten van De Brouwer Advocaten hebben jarenlang ervaring met slachtoffers van een aanrijding. Door hun ervaring weten zij als geen ander hoe zij in deze situatie moeten handelen. Samen met een van onze specialisten helpen wij u om een bijpassende schadevergoeding af te dwingen. 

Wilt u na het lezen van de bovenstaande informatie een letselschadespecialist inschakelen? Of heeft u nog enige vragen? Neem dan contact met ons op. Wij geven betrouwbaar en eerlijk advies. Daarnaast kunt u verwachten dat wij een bijpassende schadevergoeding voor u eisen. U kunt ons bereiken door het contactformulier op onze website in te vullen. Daarnaast kunt u ook mailen naar info@debrouweradvocaten.nl of bellen naar 010 423 00 19. Ons kantoor is op werkdagen tussen 09:00-17:00 te bereiken. 

Wat klanten over ons zeggen

Vriendelijk, “to-the-point”, en fijn adviserend. Men mag zich zeer welkom voelen bij de heer de Boer. Whats-app contact is een aanvulling op uw service.

R. Boudar

21/09/2018

TOP advocaten bureau fijn om mee te werken.

I. Cinar

23/05/2019

De kordate manier van optreden van mevrouw Van Buuren. Snelle, resolute en adequate reacties richting de wederpartij.

D. de Haan

02/10/2019

De snelheid en zekerheid in de verwerking van het bestand. Ik vond het fantastisch. U hebt me over alles geïnformeerd en ik heb veel geleerd.

T. Bosman

19/06/2019

Prettig advocatenkantoor, heel vriendelijk, goed bereikbaar, snel antwoord op vragen, snelle responstijd.

V. da Silva

29/05/2019