Achterstallig loon vorderen

Is uw werkgever te laat met het uitbetalen van uw loon? Dan kunt u dit vorderen tot vijf jaar nadat de werkgever u verplicht was te betalen. Schrijft u binnen deze periode van vijf jaar een aangetekende brief aan uw werkgever, waarin u aanspraak maakt op het achterstallige salaris? Dan begint de verjaringstermijn van vijf jaar opnieuw te lopen. Om er zeker van te zijn dat u uw achterstallig loon kunt vorderen bij uw werkgever, zijn er een aantal zaken waar u rekening mee dient te houden. Met behulp van de expertise van De Brouwer Advocaten weet u zeker dat u krijgt waar u recht op heeft. Dankzij onze jarenlange ervaring hebben wij alle nodige kennis in huis om u verder te helpen tijdens dit proces.

Maak een afspraak

Heeft u vragen of een advocaat nodig? Neem gerust contact met ons op.

  • De Brouwer Advocaten is een advocatenkantoor dat zich onderscheidt door het hoge niveau van dienstverlening en betrokkenheid bij haar cliënten, werknemers en de samenleving.
  • Wij bieden uitgebreide vakkennis en meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van arbeidsrecht, letselschade, personen- en familierecht.
  • Cliënt heeft na een intake binnen 24 uur een concept processtuk in de mail.
  • Heldere tarieven en afgesproken prijzen, duidelijkheid over tarieven.

Wettelijke verhoging over achterstallig loon

Vier dagen na het te laat uitbetalen van uw loon geldt er een wettelijke verhoging over het achterstallig loon. Dit is de boete die uw werkgever u moet betalen vanaf de vierde werkdag dat hij het loon te laat heeft betaald. Hierbij geldt dat de oorzaak van het te laat uitbetalen bij hem dient te liggen. Kan uw werkgever er niets aan doen dat het loon te laat wordt uitbetaald? Dan geldt de wettelijke verhoging over achterstallig loon niet. 

 

Werkgever failliet, en nu?

Als uw werkgever failliet is verklaard, verliest u niet alleen uw baan maar ook uw inkomen. Hierdoor kan het voorkomen dat uw werkgever uw loon niet uitbetaald waardoor u nog recht heeft op achterstallig loon. Wanneer uw werkgever failliet is verklaard, wordt de uitbetaling van het loon overgenomen door het UWV. Deze dient u zelf aan te vragen. Wilt u hierbij graag de hulp van een specialist inschakelen? Het team van De Brouwer Advocaten u graag bij tijdens dit proces. Dankzij jarenlange ervaring met het arbeidsrecht weten onze specialisten precies hoe zij u het beste verder kunnen helpen. 

Loonheffing bij achterstallig loon

U betaalt ieder jaar loonbelasting over het ontvangen bedrag aan loon. Wanneer uw werkgever uw loon niet tijdig uitbetaald, betaalt u dus ook minder loonbelasting in dat jaar. Op het moment dat dit achterstallige loon wordt gevorderd moet u hierover extra loonbelasting betalen. Het belastingvoordeel dat u door het achterstallige loon in de eerste instantie heeft, wordt door deze regeling tegemoetgekomen. Wilt u graag meer weten over loonheffing bij achterstallig loon? Neem dan vrijblijvend contact op met onze specialisten!

 

Schakel hulp in van De Brouwer Advocaten

De advocaten van De Brouwer Advocaten staan u graag bij tijdens dit proces. Onze specialisten helpen u het salaris te vorderen waar u recht op heeft. Ons team van specialisten heeft jarenlange ervaring met dergelijke zaken en kan u daardoor het beste op weg helpen. 

Wilt u meer weten over hoe onze advocaten u bij kunnen staan? Of wilt u graag gebruik maken van onze expertise? Wij komen graag met u in contact! Neem telefonisch contact met ons op via 010 423 00 19 of laat een bericht achter via ons contactformulier. Daarnaast kunt u ons ook een mail sturen via info@debrouweradvocaten.nl. Ons kantoor is op werkdagen bereikbaar tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wat klanten over ons zeggen:

Vriendelijk, “to-the-point”, en fijn adviserend. Men mag zich zeer welkom voelen bij de heer de Boer. Whats-app contact is een aanvulling op uw service.

R. Boudar

21/09/2018

TOP advocaten bureau fijn om mee te werken.

I. Cinar

23/05/2019

De kordate manier van optreden van mevrouw Van Buuren. Snelle, resolute en adequate reacties richting de wederpartij.

D. de Haan

02/10/2019

De snelheid en zekerheid in de verwerking van het bestand. Ik vond het fantastisch. U hebt me over alles geïnformeerd en ik heb veel geleerd.

T. Bosman

19/06/2019

Prettig advocatenkantoor, heel vriendelijk, goed bereikbaar, snel antwoord op vragen, snelle responstijd.

V. da Silva

29/05/2019