Aansprakelijkheid letselschade

Een aanrijding in het verkeer, een valpartij buiten op straat of een uitglijder op het werk. U kunt bij een ongeval betrokken raken en letselschade oplopen. Letselschade door toedoen van iemand anders kan op tal van manieren ontstaan. Het is niet altijd zo dat u direct recht heeft op een schadevergoeding. Dit is alleen zo wanneer de tegenpartij aansprakelijk is voor de schade. Maar hoe zit het precies met aansprakelijkheid bij letselschade?

Maak een afspraak

Heeft u vragen of een letselschade advocaat nodig? Neem gerust contact met ons op.

  • De Brouwer Advocaten is een advocatenkantoor dat zich onderscheidt door het hoge niveau van dienstverlening en betrokkenheid bij haar cliënten, werknemers en de samenleving.
  • Wij bieden uitgebreide vakkennis en meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van arbeidsrecht, letselschade, personen- en familierecht.
  • Cliënt heeft na een intake binnen 24 uur een concept processtuk in de mail.
  • Heldere tarieven en afgesproken prijzen, duidelijkheid over tarieven.

Aansprakelijkheid bij letselschade is in de Nederlandse wetgeving en rechtspraak geregeld. Een nuance hierin is wel dat aansprakelijk en schuldig niet hetzelfde is. Het kan gebeuren dat u aansprakelijk bent voor schade die u niet opzettelijk heeft veroorzaakt. In het geval van een vallende dakpan (van uw huis) die op een auto of persoon valt heeft u zeker geen schuld maar bent u toch aansprakelijk. Dit wordt risicoaansprakelijkheid genoemd. U persoonlijk valt niets te verwijten, maar omdat u de huiseigenaar bent zult u toch de schade moeten vergoeden.

In veel gevallen zult u bij letselschade aanspraak kunnen doen op een verzekering. Toch is het niet altijd zo dat de verzekering alle schade dekt. Als er letselschade is ontstaan door een geweldsmisdrijf (zoals een overval) dan kan dit niet verhaald worden op de verzekering van de dader. De aansprakelijkheid bij een verkeersongeval is in Nederland geregeld door het verplicht stellen van een verzekering. Wanneer u als automobilist deel neemt aan het verkeer moet u beschikken over tenminste een geldige verzekering voor wettelijke aansprakelijkheid. Bij een verkeersongeval zal in bijna alle gevallen de verzekeraar de schade vergoeden, heeft u geen verzekering, dan is dit wel een probleem. U ontvangt in dat geval een boete en de schade zal op u persoonlijk verhaald worden.

Welke situatie op u ook van toepassing is, onze letselschade specialisten hebben jarenlang ervaring met zaken waarbij aansprakelijkheid voor letselschade onduidelijk is, of betwist wordt. Wilt u graag rechtsbijstand van gespecialiseerde advocaten? Het team van letselschade advocaten van De Brouwer Advocaten staat dagelijks voor u klaar! Dankzij de ervaring met aansprakelijkheid en letselschade kunnen onze specialisten u het beste bijstaan met persoonlijk advies.

 

Schakel vandaag nog De Brouwer Advocaten in!

Heeft u onlangs letselschade opgelopen? En wilt u graag uw schade verhalen bij de aansprakelijke partij? Schakel dan de hulp in van De Brouwer Advocaten. Wanneer u letsel heeft opgelopen als gevolg van een ongeval wilt u de schade verhalen op de aansprakelijke partij. De Brouwer Advocaten staat u graag bij tijdens het complete proces, zodat u er zeker van kunt zijn dat de schade verhaald kan worden op de juiste partij.

In de wet is het bepaald dat eventuele kosten voor rechtsbijstand door de aansprakelijke partij betaald moeten worden. Deze heeft er immers voor gezorgd dat u hulp nodig heeft en kosten moet maken. Wij spreken van tevoren met u af dat de kosten verhaald kunnen worden op de andere partij.

Wilt u graag meer informatie over de aansprakelijkheidsexpertise van De Brouwer Advocaten? Of wilt u graag bijstand van een van onze letselschade specialisten? Neem vrijblijvend contact met ons op! U kunt ons telefonisch bereiken via 010 423 00 19 of een bericht achterlaten via ons contactformulier. Daarnaast kunt u ons ook bereiken via mail: info@debrouweradvocaten.nl. U kunt ons kantoor op werkdagen bereiken tussen 09.00 en 17.00 uur. 

Wat klanten over ons zeggen:

Vriendelijk, “to-the-point”, en fijn adviserend. Men mag zich zeer welkom voelen bij de heer de Boer. Whats-app contact is een aanvulling op uw service.

R. Boudar

21/09/2018

TOP advocaten bureau fijn om mee te werken.

I. Cinar

23/05/2019

De kordate manier van optreden van mevrouw Van Buuren. Snelle, resolute en adequate reacties richting de wederpartij.

D. de Haan

02/10/2019

De snelheid en zekerheid in de verwerking van het bestand. Ik vond het fantastisch. U hebt me over alles geïnformeerd en ik heb veel geleerd.

T. Bosman

19/06/2019

Prettig advocatenkantoor, heel vriendelijk, goed bereikbaar, snel antwoord op vragen, snelle responstijd.

V. da Silva

29/05/2019