Octrooirecht advocaat

Bij het uitvinden van een nieuw idee is het erg belangrijk dat u uw uitvinding beschermt. Zo heeft u als enige recht om uw uitvinding te gebruiken en te publiceren.  Gebruikt iemand uw uitvinding zonder daar een octrooilicentie voor aan te vragen bij u? Dan kunt u rechtsmaatregelen treffen tegen diegene. Laat u bijstaan door een octrooirecht advocaat van De Brouwer Advocaten Rotterdam om het proces goed te laten verlopen.

Maak een afspraak

Heeft u vragen of gebruikt iemand uw uitvinding zonder daar een octrooilicentie voor aan te vragen bij u? Dan kunt u rechtsmaatregelen treffen tegen diegene. Neem gerust contact met ons op. Wij staan u bij om het proces goed te laten verlopen.

  • De Brouwer Advocaten is een advocatenkantoor dat zich onderscheidt door het hoge niveau van dienstverlening en betrokkenheid bij haar cliënten, werknemers en de samenleving.
  • Wij bieden uitgebreide vakkennis en meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van arbeidsrecht, letselschade en personen- en familierecht.
  • Client heeft na een intake binnen 24 uur een concept processtuk in de mail.
  • Heldere tarieven en afgesproken prijzen, duidelijkheid over tarieven.
  • Bij erkende aansprakelijkheid is de client ons geen honorarium verschuldigd.

Octrooirecht

Octrooirecht, ook wel patentrecht genoemd, geeft u het alleenrecht over uw uitvinding. Dit houdt in dat anderen uw uitvinding niet mogen maken, gebruiken, doorverkopen, verhuren enz. Om een geldige octrooi te krijgen, moet uw uitvinding voldoen aan 3 voorwaarden: nieuwheid, inventiviteit en industriële toepasbaarheid. Nieuwheid houdt in dat uw uitvinding nog niet bekend mag zijn. Inventiviteit betekent dat het idee een ongebruikelijk origineel idee is die niet makkelijk te bedenken is. Als laatst houdt industriële toepasbaarheid in dat de uitvinding technisch moet zijn en dat u kunt bewijzen dat uw uitvinding ook echt werkt.

Ook worden octrooiaanvragen altijd gepubliceerd. Dit wordt gedaan om de innovatie de bevorderen. Uw octrooirecht mag alsnog niet geschonden worden; De publicatie hiervan verandert dat niet. Wel kan iemand proberen uw octrooi nietig te verklaren bij de rechtbank. Doet iemand inbreuk op uw octrooirecht of heeft u een advocaat nodig om uw octrooi te beschermen? Laat dan een octrooirecht advocaat van De Brouwer Advocaten Rotterdam uw belangen behartigen.

 

Wilt u dat een octrooirecht advocaat uw belangen behartigt?

Heeft u een octrooirecht advocaat of letselschade advocaat nodig die uw belangen behartigt? Dan bent u bij De Brouwer Advocaten Rotterdam aan het goede adres. U kunt contact met ons opnemen door ons te bellen naar 010- 423 00 19 of te mailen naar info@debrouweradvocaten.nl. Wij zijn op werkdagen voor u beschikbaar van 09:00-17:00.

 

Veelgestelde vragen

Waarom een octrooirecht advocaat inschakelen?

Een octrooi geeft u een exclusief eigendomsrecht op uw uitvinding. Dit betekent dat anderen uw uitvinding niet mogen (na)maken, verkopen, gebruiken etc. Uw uitvinding moet aan 3 voorwaarden voldoen om een geldig octrooi te krijgen, namelijk: nieuwheid, inventiviteit en industriële toepasbaarheid. Het aanvragen van een octrooi is een complex proces. Bij De Brouwer Advocaten zijn gespecialiseerde advocaten in octrooirecht die u hier graag bij helpen.

In welke situaties heb ik een octrooirecht advocaat nodig?

Het kan gebeuren dat iemand uw octrooi nietig probeert te verklaren in de rechtbank of dat iemand inbreuk doet op uw octrooirecht. In zulke gevallen wordt het geadviseerd om een advocaat in te schakelen die uw octrooirecht kan beschermen. Een octrooirecht advocaat van De Brouwer Advocaten behartigt graag uw belangen.

Waarom een octrooirecht advocaat van De Brouwer Advocaten?

Wanneer iemand uw uitvinding gebruikt zonder een octrooilicentie aan te vragen bij u, dan kunt u rechtsmaatregelen treffen tegen de desbetreffende persoon. Hierbij is verstandig om u bij te laten staan door een gespecialiseerde advocaat. De octrooirecht advocaten van De Brouwer Advocaten hebben jarenlange ervaring en weten daarom hoe zij het proces in goede banen kunnen leiden.

Wat klanten over ons zeggen:

Vriendelijk, “to-the-point”, en fijn adviserend. Men mag zich zeer welkom voelen bij de heer de Boer. Whats-app contact is een aanvulling op uw service.

R. Boudar

21/09/2018

TOP advocaten bureau fijn om mee te werken.

I. Cinar

23/05/2019

De kordate manier van optreden van mevrouw Van Buuren. Snelle, resolute en adequate reacties richting de wederpartij.

D. de Haan

02/10/2019

De snelheid en zekerheid in de verwerking van het bestand. Ik vond het fantastisch. U hebt me over alles geïnformeerd en ik heb veel geleerd.

T. Bosman

19/06/2019

Prettig advocatenkantoor, heel vriendelijk, goed bereikbaar, snel antwoord op vragen, snelle responstijd.

V. da Silva

29/05/2019