Modellenrecht advocaat

Op het moment dat iemand uw tekeningen of modellen gebruikt, kan dat erg vervelend zijn. Dit kan onder andere uw imago beschadigen. Om u hiertegen te beschermen, bestaat het modellenrecht. Op het moment dat iemand inbreuk doet op uw recht, kunt u hiertegen rechtsmaatregelen treffen. Dus heeft u een modellenrecht advocaat nodig? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u hier graag bij.

Maak een afspraak

Heeft u vragen of bent u op zoek naar een modellenrecht advocaat? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag wanneer iemand inbreuk doet op uw modellenrecht.

  • De Brouwer Advocaten is een advocatenkantoor dat zich onderscheidt door het hoge niveau van dienstverlening en betrokkenheid bij haar cliënten, werknemers en de samenleving.
  • Wij bieden uitgebreide vakkennis en meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van arbeidsrecht, letselschade en personen- en familierecht.
  • Client heeft na een intake binnen 24 uur een concept processtuk in de mail.
  • Heldere tarieven en afgesproken prijzen, duidelijkheid over tarieven.
  • Bij erkende aansprakelijkheid is de client ons geen honorarium verschuldigd.

Modellenrecht

Het modellenrecht is ter bescherming van de tekeningen en modellen van de maker. Dit recht gaat over twee- en driedimensionale voorwerpen die niet gebruikt kunnen worden als merk. Denk hierbij aan meubels, onderdelen van een product, decoraties enz. In het modellenrecht vallen ook grafische symbolen zoals logo’s en websites. Modelrechten aanvragen is lastiger dan men denkt. Daarom wordt vaak gekozen om een modellengemachtigde in te schakelen voor advies en de juiste begeleiding tijdens de procedure.

Schadevergoeding

Wanneer iemand inbreuk doet op de maker zijn modellenrecht, kan de maker verschillende rechtsmaatregelen treffen. De rechthebbende kan bijvoorbeeld schadevergoeding, winstafdracht en volledige kostenveroordeling eisen. Verder kan er ook beslag worden gelegd op de inbreuk makende modellen. Dit is alleen mogelijk als de maker zijn model heeft geregistreerd bij het bureau voor Intellectuele Eigendommen. Een modellenrecht advocaat of een intellectueel eigendom advocaat van De Brouwer Advocaten Rotterdam kan hierin je belangen behartigen.

Een modellenrecht advocaat uit Rotterdam nodig?

Wilt u een modellenrecht advocaat uit Rotterdam inschakelen? Neem dan contact met De Brouwer Advocaten door ons te bellen via 010- 423 00 19 of te mailen naar info@debrouweradvocaten.nl. Buiten werkdagen kunt u ons contactformulier op onze site invullen. Wij zijn op werkdagen van 09:00-17:00 bereikbaar.

Wat klanten over ons zeggen:

Vriendelijk, “to-the-point”, en fijn adviserend. Men mag zich zeer welkom voelen bij de heer de Boer. Whats-app contact is een aanvulling op uw service.

R. Boudar

21/09/2018

TOP advocaten bureau fijn om mee te werken.

I. Cinar

23/05/2019

De kordate manier van optreden van mevrouw Van Buuren. Snelle, resolute en adequate reacties richting de wederpartij.

D. de Haan

02/10/2019

De snelheid en zekerheid in de verwerking van het bestand. Ik vond het fantastisch. U hebt me over alles geïnformeerd en ik heb veel geleerd.

T. Bosman

19/06/2019

Prettig advocatenkantoor, heel vriendelijk, goed bereikbaar, snel antwoord op vragen, snelle responstijd.

V. da Silva

29/05/2019