Intellectueel eigendom advocaat

Bij intellectueel eigendomsrecht gaat het over de rechten op bescherming van intellectuele creaties. Binnen intellectueel eigendom zijn verschillende onderdelen van recht te onderscheiden. Het intellectueel eigendomsrecht bestaat om te voorkomen dat creaties zonder toestemming gekopieerd worden. Denk aan het kopiëren van kledingontwerpen, teksten van boeken of het onrechtmatig gebruiken van een merk. Heeft u een geschil betreffende intellectueel eigendom en wilt u hier een advocaat voor in de hand nemen, kies dan voor De Brouwer Advocaten Rotterdam.

Maak een afspraak

Heeft u vragen of een geschil betreffende intellectueel eigendom? Neem gerust contact met ons op. Met onze sterke academische bagage en onze 20 jaar ervaring kunt u altijd rekenen op betrouwbaar advies.

 

  • De Brouwer Advocaten is een advocatenkantoor dat zich onderscheidt door het hoge niveau van dienstverlening.
  • Wij bieden uitgebreide vakkennis en meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van arbeidsrecht, letselschade en personen- en familierecht.
  • Client heeft na een intake binnen 24 uur een concept processtuk in de mail.
  • Heldere tarieven en afgesproken prijzen, duidelijkheid over tarieven.
  • Betrokkenheid bij haar cliënten, werknemers en de samenleving.

Soorten intellectuele eigendomsrechten

Merkenrecht en domeinnamen

Wanneer we spreken over merkenrecht, dan gaat het over het beschermen van merken of onderscheidingstekens. Het is een breed begrip en kan om eigenlijk van alles gaan. Denk dan aan vormen, kleuren, cijfers, woorden of een combinatie van woorden. Het merkenrecht gaat nog een stuk verder en beschermt ook bepaalde klanken en geuren. Eigenlijk alles wat er voor kan zorgen dat het grote publiek uw producten, diensten of complete bedrijf kan herkennen en kan onderscheiden van concurrenten. Het is een wezenlijk onderdeel van het recht rond intellectueel eigendom. Heeft u ondersteuning nodig als het gaat om bescherming van uw merk of is er inbreuk gedaan in uw merk, neem dan contact met ons op. Onze advocaat gespecialiseerd in merkenrecht helpt u graag.

Met de komst van het internet is het merkenrecht niet meer voldoende om een merk te beschermen. Vaak wordt bij de merknaam ook een domeinnaam geregistreerd, een uniek internetadres. Dit adres maakt het mogelijk om een plaats op het internet aan te roepen. In bijna alle gevallen zal het internetadres gelijk zijn aan de naam van het merk. Het recht op domeinnamen is niet nadrukkelijk in de wet geregeld maar het kan wel voorkomen dat er merkinbreuk ontstaat door het gebruiken van een specifieke domeinnaam. Wanneer dit voor uw merk geldt, kunt u De Brouwer Advocaten inschakelen om u bij te staan.

 

Modellenrecht

Bij modellenrecht gaat het niet meer om namen, woorden, cijfers of tekens, maar hier gaat het specifiek om het uiterlijk of het model van een voorwerp. Het kan bij modellenrecht gaan om twee- of driedimensionale voorwerpen en ook dit recht is onderdeel van de rechten rond intellectueel eigendom. Heeft u een model vast laten leggen, dan heeft u het recht om dit model te gebruiken en kunt u anderen verbieden om dit te doen. Wanneer er inbreuk wordt gedaan op dit recht, staan wij u uiteraard bij als modellenrecht advocaat.

 

Reclamerecht

Rond reclamerecht zijn er tal van regels, normen en wetten die alles onder de noemer reclame reguleren. Het gaat hier in veel gevallen over de toelaatbaarheid van reclame die is geregeld in het burgerlijk wetboek. Naast de wetten is er de stichting reclame code en de reclame code commissie. Dit is een instantie die werkt op het gebied van zelfregulering van reclame. Deze commissie is er om verantwoord reclame maken te bevorderen en betrouwbaarheid en geloofwaardigheid te waarborgen. Reclame moet aan allerlei aspecten voldoen, zo moet reclame eerlijk zijn, niet misleidend, niet shockerend en niet kwetsend. Verder mag reclame niet oneerlijk vergelijken richting concurrenten. Mocht er een partij zijn die bijvoorbeeld uw bedrijf wel meeneemt in een vergelijking of uw merknaam gebruiken in een reclame, neem dan contact op met De Brouwer Advocaten.

 

Auteursrecht

Bij auteursrecht gaat het om de bescherming van intellectuele eigendommen van makers. Dit zijn degene die unieke en originele zaken maken. De originele zaken kunnen heel divers zijn. Denk aan films, foto’s, muziek, software, multimedia, boeken, tekeningen of schilderijen. Dit zijn creaties die allemaal beschermd worden onder het auteursrecht. Wordt er inbreuk gemaakt op het auteursrecht voor een van de werken die u heeft gemaakt? Neem dan contact op met een advocaat intellectueel eigendom of een auteursrecht advocaat van De Brouwer Advocaten. Wij kunnen u bijstaan in zaken rond auteursrecht.

Waarom kiezen voor De Brouwer Advocaten?

De advocaten in ons team hebben een sterke passie voor recht, ook als het gaat om intellectueel eigendom en alle rechten die hierbij komen kijken. Onze advocaten zijn graag bezig met wat ze doen en zullen zich altijd voor de volle honderd procent inzetten voor u als client. Elke advocaat binnen ons kantoor is gespecialiseerd in maximaal 2 rechtsgebieden, volgt op de voet de meest recente ontwikkelingen in zijn materie en beantwoordt enthousiast uw vragen in zijn of haar specialisatie. Denk bijvoorbeeld aan letselschade advocaten in het geval van letselschade.

We hebben alle kennis rond intellectueel eigendom en de verschillende aspecten onder één dak. Zo kunt u altijd rekenen op de juiste specialist voor uw dossier. Één advocaat kan nooit alle rechtsgebieden beheersen, ons uitgebreide team van advocaten kan dat zeker wel. De Brouwer Advocaten staat voor snel projectmanagement en als bemiddelaar kunnen we uw geschillen zoveel mogelijk op een gepaste manier oplossen.

Jarenlange ervaring

Vanaf 2004 bouwde ons kantoor een ijzersterke reputatie op. Onze advocaten hebben een sterke academische bagage en scholen zich constant bij om er zeker van te zijn dat alle kennis up-to-date is. Zo kunt u altijd rekenen op betrouwbaar advies & jarenlange ervaring.

Heeft u na het lezen van deze informatie vragen over intellectueel eigendom of wilt u ons inschakelen voor het afhandelen van geschillen rond eigendomsrecht of een andere vorm van intellectueel eigendom? U kunt een bericht achterlaten via ons contactformulier of neem contact met ons op via info@debrouweradvocaten.nl of telefonisch via 010-423 00 19. Ons kantoor is op werkdagen te bereiken tussen 09:00 en 17:00.

Neem contact op

Wat klanten over ons zeggen:

Vriendelijk, “to-the-point”, en fijn adviserend. Men mag zich zeer welkom voelen bij de heer de Boer. Whats-app contact is een aanvulling op uw service.

R. Boudar

21/09/2018

TOP advocaten bureau fijn om mee te werken.

I. Cinar

23/05/2019

De kordate manier van optreden van mevrouw Van Buuren. Snelle, resolute en adequate reacties richting de wederpartij.

D. de Haan

02/10/2019

De snelheid en zekerheid in de verwerking van het bestand. Ik vond het fantastisch. U hebt me over alles geïnformeerd en ik heb veel geleerd.

T. Bosman

19/06/2019

Prettig advocatenkantoor, heel vriendelijk, goed bereikbaar, snel antwoord op vragen, snelle responstijd.

V. da Silva

29/05/2019