Auteursrecht advocaat

Zoekt u iemand die uw auteursrechtelijk probleem kan oplossen? Bent u op zoek naar een auteursrecht advocaat? Dan bent u bij De Brouwer Advocaten op het goede adres. Op het moment dat iemand uw werk gebruikt zonder toestemming, doet diegene inbreuk op uw auteursrechtelijke bescherming. Hierbij gaat het om de creaties van boeken, foto’s, ontwerpen, muziekfragmenten enzovoort. Bij De Brouwer Advocaten helpen wij u om uw recht te verhalen. Samen met onze auteursrecht advocaten zullen wij uw probleem oplossen en een bijpassende schadevergoeding te verhalen.

Maak een afspraak

Heeft u vragen of zoekt u iemand die uw auteursrechtelijk probleem kan oplossen? Neem gerust contact met ons op. Samen met u zullen wij de hoogte van de schadevergoeding berekenen en verhalen.

  • De Brouwer Advocaten is een advocatenkantoor dat zich onderscheidt door het hoge niveau van dienstverlening en betrokkenheid bij haar cliënten, werknemers en de samenleving.
  • Wij bieden uitgebreide vakkennis en meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van arbeidsrecht, letselschade en personen- en familierecht.
  • Client heeft na een intake binnen 24 uur een concept processtuk in de mail.
  • Heldere tarieven en afgesproken prijzen, duidelijkheid over tarieven.
  • Bij erkende aansprakelijkheid is de client ons geen honorarium verschuldigd.

Copyright

Auteursrecht, ook wel copyright genoemd, beschermt het werk van de maker tegen het gebruik hiervan door een externe partij. Wie een origineel ‘werk van letterkunde, kunst of wetenschap’ maakt, is daarop automatisch auteursrechtelijk beschermd. Dit hoeft niet vastgelegd te worden in een bepaalde register. Copyright bestaat uit 3 verschillende soorten rechten. Als eerste heeft de maker het recht om zijn werk openbaar te maken. Dit houdt in dat zijn werk beschikbaar wordt gesteld voor het publiek. Ten tweede is er het recht om je werk te verveelvoudigen. Dit betekent dat de maker het recht heeft om identieke exemplaren te maken van zijn werk. Als laatst is persoonlijkheidsrecht ook een onderdeel van het auteursrecht. Dit houdt in dat de maker het recht heeft om zich te verzetten als andere zijn of haar werk verminkt, aantast of onder een andere naam publiceert. Op het moment dat iemand inbreuk doet op een van deze rechten, is het verstandig om een auteursrecht advocaat in te schakelen.

Schadevergoeding

Op het moment dat iemand inbreuk doet op uw auteursrechtelijke bescherming, heeft u recht op een schadevergoeding. Het is van belang dat de schade die u opgelopen heeft duidelijk gespecificeerd wordt. Zo kan de hoogte van de schadevergoeding bepaald worden. Dit kan bijvoorbeeld het verlies van exclusiviteit, verlies van royalty’s, verlies van winst en reputatieschade zijn. Op het moment dat het onduidelijk is wat de geleden schade is, kan er een schadestaatprocedure gestart worden. Een schadestaatprocedure is een procedure waarbij de hoogte van de schadevergoeding bepaalt zal worden. Een schadestaatprocedure is met name van belang wanneer er een deskundigen ingeschakeld moet worden. Een auteursrecht advocaat van De Brouwer Advocaten in Rotterdam kan deze procedure voor u starten. Verder kan de rechthebbende winstafdracht eisen. Dit houdt in dat de gemaakte winst afgestaan wordt aan de maker van het werk. Bij De Brouwer Advocaten kunt u een auteursrecht advocaat inschakelen om uw schade te berekenen en te verhalen.

Een auteursrecht advocaat van De Brouwer Advocaten inschakelen?

Bent u op zoek naar een auteursrecht advocaat, heeft u nog vragen na het lezen van deze informatie of bent u misschien op zoek naar een een letselschade advocaat of intellectueel eigendom advocaat? Neem dan contact met De Brouwer Advocaten in Rotterdam. Samen met u zullen wij de hoogte van de schadevergoeding berekenen en verhalen. U kunt ons benaderen door ons te bellen op  010 – 423 00 19 of te mailen naar info@debrouweradvocaten.nl. Daarnaast kunt u ook het contactformulier op onze website invullen. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. Op werkdagen zijn wij te bereiken tussen 09:00-17:00.

 

Veelgestelde vragen

Waarom een auteursrecht advocaat inschakelen?

Wanneer iemand uw werk gebruikt zonder toestemming dan doet diegene inbreuk op uw auteursrechtelijke bescherming. Denk hierbij aan muziek, boeken, foto’s, kunst etc. Vaak heeft u hierdoor recht op een schadevergoeding. Aangeraden wordt hier een gespecialiseerde advocaat voor in te schakelen.

Wat kan een auteursrecht advocaat voor mij betekenen?

Wanneer iemand inbreuk doet op uw auteursrechtelijke bescherming heb je (vaak) recht op een schadevergoeding. Belangrijk hierbij is dat de schade die u hierdoor opgelopen heeft gespecificeerd wordt. Alleen dan is het mogelijk de hoogte van de schadevergoeding te bepalen. Een auteursrecht advocaat van De Brouwer Advocaten kan voor u de schade berekenen én verhalen. Hierdoor krijgt u waar u recht op heeft.

Waarom een auteursrecht advocaat van De Brouwer Advocaten?

Onze advocaten gaan samen met u de hoogte van de schade berekenen én verhalen. Onze auteursrecht advocaten zijn gespecialiseerd en hebben reeds 20 jaar ervaring. U kunt bij ons voor alles terecht, zowel voor een auteursrecht advocaat als een merkenrecht advocaat. Wij doen er alles aan om samen u het probleem op te lossen.

Wat klanten over ons zeggen:

Vriendelijk, “to-the-point”, en fijn adviserend. Men mag zich zeer welkom voelen bij de heer de Boer. Whats-app contact is een aanvulling op uw service.

R. Boudar

21/09/2018

TOP advocaten bureau fijn om mee te werken.

I. Cinar

23/05/2019

De kordate manier van optreden van mevrouw Van Buuren. Snelle, resolute en adequate reacties richting de wederpartij.

D. de Haan

02/10/2019

De snelheid en zekerheid in de verwerking van het bestand. Ik vond het fantastisch. U hebt me over alles geïnformeerd en ik heb veel geleerd.

T. Bosman

19/06/2019

Prettig advocatenkantoor, heel vriendelijk, goed bereikbaar, snel antwoord op vragen, snelle responstijd.

V. da Silva

29/05/2019